Vojvodina rešava evrolicencu do 25. maja

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.04.2017.
13:39
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Superligaš iz Novog Sada još uvek nije dobio licencu za nastup u evropskim takmičenjima, ali sa "Karađorđa" poručuju da će problem uskoro biti rešen.

Epa/Ed van de Pol
Epa/Ed van de Pol

Povezane vesti

Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije u petak je saopštila da su Crvena zvezda, Partizan, Napredak, Javor, Voždovac i Čukarički dobili licence za takmičenje u Evropi.

Navijače Vojvodine odmah je zabrinulo to što među licenciranim klubovima nije bilo imena novosadskog superligaša.

Razlog zbog kojeg Vojvodina nije dobila evrolicencu već sada leži u činjenici da klub ima dugovanja u iznosu od oko 300.000 evra prema bivšim igračima i trenerima.

Zbog toga su na "Karađorđu" otvorili žalbeni postupak kako bi im Fudbalski savez Srbije odobrio dodatni rok od mesec dana za izmirenje dugovanja.


"Podneli smo zahtev i čekamo taj 25. maj kada je rok da se otklone sve nepravilnosti. Vojvodina će dobiti evrolicencu nakon toga" kaže predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković.

Vojvodina je svoja dugovanja želela da namiri nakon što iz UEFA dobije novac za uspehe ostvarene tokom prethodnog leta u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali neki nisu to želeli da prihvate.

"Mi uspevamo da saniramo da se to ne oseti u klubu, a posle toga dolazi prelazni rok i kvalifikacije nakon koga ćemo napraviti analizu šta smo uradili" zaključio je Vuković.

Vojvodina je prethodnog leta ponovo dogurala do plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope ali je ostala bez plasmana u grupe usled poraza od AZ Alkmara od 3:0 na domaćem terenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke