Voša i Čuka spasili obraz Srbiji!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 09.07.2015.
22:23
Izvor: Sportske.net

Vojvodina i Čukarički su uspeli ono što nije Crvena zvezda danas protiv Kairata, imaćemo dva predstavnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Preostali srpski predstavnici u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Vojvodina i Čukarički, uspeli su da se plasiraju u narednu fazu nakon što su pobeđeni MTK, odnosno Domžale.

Vojvodina
je imala opasan rezultat iz Budimpešte, igrali su samo 0:0 sa MTK iako se videlo u drugom poluvremenu da je naš tim bolji i opasniji, pa je odluka morala da padne u Novom Sadu.

Pustili su iz Uprave novosadskog kluba besplatan ulaz na ovom meču, bila je veoma prijatna atmosfera za igru, pravi fudbalski ambijent, ali meč nije najbolje krenuo po Vojvodinu.

Samo tri minuta su prošla kada je nakon centaršuta sa leve strane Marek Streštik, inače Slovak, izbegao ofsajd zamku i plasirao loptu glavom pored neodlučnog Žakule za 1:0.

Sledi totalna ofanziva Vojvodine.

Nesrećno su primili taj gol, a onda su krenuli na sve ili ništa. Prvo je nakon prodora Stamenića Mrdaković šutirao pored gola, da bi nakon toga svoj šut oprobao i Stanisavljević.

Marko Ivanic

Igrao se 14. minut kada je Vojvodina uspela da izjednači rezultat na ovom meču, ali znala da mora da pobedi kako bi se plasirala u narednu fazu.

Stanisavljević je izveo slobodan udarac iz samog ugla, uputio šut ka golu, a golman gostiju nije bio priseban, lopta je ušla u gol za veliku radost negde oko 10 hiljada gledalaca na "Karađorđu"!

Mirniji deo utakmice je usledio, Vojvodina je bila bolja ekipa, ali nije stvorila dobru priliku da savlada protivnika. Sve do tog 40. minuta.

Tada je Aleksandar Stanisavljević sjajno prošao po desnoj strani, uputio oštar centaršut ka Mrdakoviću, a nekadašnji reprezentativac koji sada ima 33 godine uspeo je da postigne gol u stilu pravog golgetera i da donese Vojvodini toliko željenu prednost.


Mogao je Mrdaković da postigne još jedan gol do kraja kada je iz okreta šutirao ka golu sa distance, ali je lopta prohujala pored desne stative golmana gostiju.

Drugo poluvreme je počelo kako se samo poželeti može. Sjajna akcija iz fudbalskih udžbenika, učestvovali su u njoj Mrdaković, Sekulić i egzekutor, Ivanić.

Mrdaković i Sekulić su sjajno kombinovali po desnoj strani, Sekulić je uputio loptu u srce šesnaesterca, da bi ona došla do Ivanića koji ne greši iz ovakvih situacija - 3:1!

Upravo je Ivanić u ovom delu meča bio najistaknutiji, najavio je možda sjajnu sezonu ovaj mladi reprezentativac Srbije, a nakon jednog njegovog prodora i odlične lopte Mrdaković je šutirao, a danas veoma zaposleni golman Hegeduš je morao krajnjim naporom da izbaci loptu u polje.

Stanisavljević je imao odličan šut u 62. minutu, samo deset minuta kasnije je i pogodio stativu, i on je polako isticao kandidaturu za igrača utakmice.

Nije bilo previše prilika do kraja meča, Vojvodina je rutniski odradila posao, tako da je sada sve spremno za drugo kolo i meč sa letonskim Spartaksom koji je izbacio podgoričku Budućnost.

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE.

Vojvodina: Žakula, Vasilić, Pankov, Nastić, Đurić, Ivanić, Stanisavljević, Sekulić, Maksimović (Puškarić), Mrdaković (Paločević), Stamenić (Babić).

MTK: Hegeduš, Grgić, Bese, Vukmir, Vadnai, Tiam, Štreštik, Kanta, Vas, Varga, Torgele.

==========================

Čukarički je, za razliku od druga dva naša kluba, imao najbolji rezultat iz prvog meča iako nije bio među nosiocima pred žreb. Prvi meč su "Brđani" rešili u svoju korist 1:0.

Četa Vladana Milojevića je odigrala odličnu utakmicu u Domžalama, u Sloveniji, a kod svoje kuće su imali sve u svojim rukama kako bi se plasirali u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ova utakmica je, očekivano, bila dosta tvrđa za razliku od utakmice Vojvodine, ekipe su čuvale svoj gol, a kako se meč približavao kraju, Domžale je igrao sve otvorenije.

cukaricki domzale

Tek u 13. minutu je golman Čukaričkog Stevanović imao kontakt sa loptom, a prvu veliku priliku videli smo u 25. minutu.

U pitanju je bio prekid, tačnije, korner, a izveo ga je Rajko Brežančić, verovatno čovek sa najboljim centaršutem u domaćem šampionatu. Šutirao je ka golu, pogodio drugu stativu gola Domžala na veliku žalost navijača Čukaričkog.

Samo 9 minuta kasnije još jedna dobra prilika za Čukarički.

Matić je odlično kontrolisao loptu na sredini terena, uputio ju je ka Pavloviću, ovaj je imao veoma izglednu situaciju, ali je šutirao samo pored gola, pa se na poluvreme otišlo bez golova.

Drugo poluvreme je bilo slično prvom, s tim što su fudbaleri Domžala morali da krenu još ofanzivnije ka golu Stevanovića kako bi izvukli dobar rezultat.

Najbolju priliku u ovom delu igre imao je Čukarički preko sjajnog Matića.

Loptu je u srce peterca uputio Filip Stojković, ona je došla do Matića koji glavom sa samo 4-5 metara šutira pravo u golmana, tako da je ostalo 0:0.

Nije matić izdržao do kraja, u igru je u 70. minutu ušao i Staniša Mandić umesto njega.

Stojković je imao jedan dobar šut u 71. minutu, Vidmar je samo odbio loptu do kornera,da bi u 78. minutu prečku pogodio Bojić nakon sjanog udarca glavom.

Najbolju priliku fudbaleri Domžala su imali u 78. minutu kada je Stevanović odlično intervenisao u situaciji 1 na 1, priliku utakmice je propustio Podlogar.

Uspeli su fudbaleri Čukaričkog da sačuvaju prednost, golman Stevanović nije primio gol 180 minuta i sasvim zasluženo će se naš tim naći u drugoj fazi ovog takmičenja gde će igrati protiv azerbejdžanske Gabale.

Čukarićki: Stevanović, Pjasentin, Stojković, Ostojić, Brežančić, D. Srnić, B. Janković, Matić (Mandić), Bojić (Mirosavljević), Pavlović (Stojiljković), S. Srnić.

Domžale:
Vidmar, Skubić, Horič, Trajkovski, Morel, Vancaš Požeg, Podlogar, Horvat, Majer, Korun, Husmani.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 10.07.2015
07:24

https://www.youtube.com/watch?t=15&v=tBVioSmCZM8nda je ovo dao neko od igrača zvezde,pevale bi se oderadosti i pisale bajkenSVETCKI GOL BRAVO MAJSTORE

avatar
indija durot
Friday, 10.07.2015
02:02

Zaista su mi ulepsali dan,s obzirom na protivnike verujem da mogu proci i sledece kolo..Za Partizan sam ubedjen da ce igrati ligu evrope.Nadam se da ce svi zajedno uzeti dosta bodova za koeficijent u sta vecina nije verovala..

avatar
ale fcv
Friday, 10.07.2015
01:10
avatar
Аполо
Thursday, 09.07.2015
23:24

Svaka cast i jednima i drugima! Vojvodina jos od ranije zasluzuje igranje u Evropi, a Cukaricki je za kratko vreme pokazao kvalitet!

avatar
ujka Vanja
Thursday, 09.07.2015
23:21

Bravo Voso i Cuka!!

avatar
Fk Kosovac Prokuplje
Thursday, 09.07.2015
23:17

realno uvek neko odbrani cast srpskom fudbalu u kvalifikacijama a da to nisu ni zvezda ni partizan,ili se jednostavno od njih ocekuje previse,imena poput nasih velikana se forsiraju u nasoj ligi a realna slika evo gde je,secam se pre dve godine vosa je gazila sve redom,zvezd I jagodina ispali ,a partizan i vosa izgubili u zadnjoj rundi,(partizan -tun,vojvodina serif), zalosno je sto se ne okrenemo drugim klubovima i savez pocne da forsira druge klubove,mislim da ce tada klubovi proci znatno bolje u evropi,jel realan rezultat namestanja u nasoj ligi vidi se bas sada,po meni cuka je igrala najbolji fudbal u prosloj godini,vosa pre dve godine imala najaci sastav u ligi ,a nisu uspeli da budu ni drugi,po meni to je zato sto ne namestaju bitne utakmice sa tvdim domacinima,kao sto veciti namestaju.pozdrav i potajno nadam se da ce neka od ove dve ekipe igrati grupnu fazu le

avatar
Srbija_
Thursday, 09.07.2015
23:09

Bravo ! Vojvodina je lepo igrala,go u 3 minutu ih je pokrenuo da pruze bas dobru partiju. Spartaks je nesto slabiji od MTK,ali mora se ozbiljno sa njima,iznenadili su Buducnost ( koja i nije nesto,ali ajde). Cuka,mogla je do pobede,nekako mi se cini da se sami plase da pokazu pun potencijal. Kontrolisali su utakmicu, dve precke, Stoiljkovic i Mandic igrali po 15 min. Imaju lepe sanse,samo Kabala je ekipa koja dosta ulaze u tim. Prosle godine im je malo hvalilo za prolece u Evropi iz Grupne faze LE. Pametno i jedni i drugi,pa opet da se radujemo. Hendikep za Srpske klubove su uvek iznenadni odlasci prvotimaca,nadam se da to nece biti slucaj,bar do 3eg kola.

avatar
Makaveli
Friday, 10.07.2015
01:15

Nije Gabala igrala u grupi LE nego Qarabag :)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 10.07.2015
09:19
avatar
gosfkcz
Thursday, 09.07.2015
23:08

Cestitam,bravo. Mada me je Cuka nervirala sto je isla na X ali dobro.

avatar
Leyton Orient
Thursday, 09.07.2015
22:59

Ajmo Vosooooo :D tako bre treba a ne ko onaj drzavni prijekat usred bga da nas blamira

avatar
ParniValjak!
Thursday, 09.07.2015
22:55

Vojvodina !!!!!!!!!!!!!!!

avatar
Toni Kroos
Thursday, 09.07.2015
22:47

Svaka cast! Cini mi se da ce i sledecu rundu proci.. Dace Bog da im se posreci na zrebu za trecu rundu a onda,sta bude,neka bude.. #Respect

avatar
ujka Vanja
Thursday, 09.07.2015
23:22

Pa ne znam da li im se posrecilo na zrebu,ali znam da Cuka igra protiv Gabale a Vosa protiv Spartaksa iz Letonije.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 10.07.2015
17:48

Nikad se ne zna u fudbalu, pogotovo ne protiv takvih timova o kojima ama baš ništa ne znamo, ja se nadam da će maksimalno koncentrisani pristupiti 2. kolu kvalifikacija, samo na takav način mogu Vojvodina i Čukarički proći dalje.

avatar
Toni Kroos
Friday, 10.07.2015
13:26

Pa normalno da jeste,Gabala i Spartaks su mnogo slabiji od MTK i Domzala.. Ja sam im srecu pozeleo za trecu rundu,posto ce drugu proci bez problema (nadam se)..

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 10.07.2015
09:19
avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 09.07.2015
22:38

svaka cast, posebno Vojvodini koja je posle kiksa u 3 minutu uspela da preokrene...

avatar
PintoDaCosta
Thursday, 09.07.2015
22:38

I imaju dosta lakse protivnike u drugom kolu..

avatar
Capitano
Thursday, 09.07.2015
22:35

Cestitam Vojvodini a narocito Cuki, pokazuju da se kvalitetan i posten rad isplati. Nadam se da ce se ove godine ozbiljnije ukljuciti u trku za titulu.

avatar
Carina
Thursday, 09.07.2015
22:30

Spartaks sa kojim igra Vojvodina je slabiji od MTK, a i Gabala je dosta slabija od Domzala, tako da imaju lepe sanse da prodju dalje.

avatar
Thursday, 09.07.2015
22:35

Одакле су Габала и Спартакс?

avatar
Saturday, 11.07.2015
22:55

Да, да схватио сма после. Партизан је узео већ 5 милиона приликом трансфера.

avatar
baldekeita
Saturday, 11.07.2015
09:26

Za dinamiku isplate se slazem,jedino ako njima sve bude odmah isplaceno onda ce nam stici brzo.Inace ocekujem da to bude po 20% od svake rate,e sad koliko ce njih biti to je tesko pretpostaviti jer je najduzi moguci rok da se razvuce cak 48 meseci!

avatar
baldekeita
Saturday, 11.07.2015
09:18

Samo da ti odgovorim za procente oko Mitrovica-naglasio sam 20% od profita!Znaci ne 20% od ukupnih 18 miliona nego 18-5 koliko su ga oni nama platili i dobijes 13 miliona gde je 20% 2,6 miliona.

avatar
Carina
Thursday, 09.07.2015
22:58

Gabala iz Azerbejdzana, a Spartaks iz Letonije.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 09.07.2015
22:37
avatar
Amar Zo
Thursday, 09.07.2015
22:29

Bravo , bravo !

avatar
D.Green4 Black&White
Thursday, 09.07.2015
22:24

Rutinski odradjen posao! Svaka cast momci !