Voša penalima srušila Dinamo i osvojila Kup prijateljstva!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 12.06.2022.
16:21
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

"Stara dama" najbolja!

Facebook/Kup prijateljstva
Facebook/Kup prijateljstva

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine osvojili su Kup prijateljstva pošto su u finalu pobedili Dinamo iz Zagreba nakon penala rezultatom 6:5 (1:1).

Vojvodina je povela preko Abadžije iz penala u 16. minutu, izjednačio je Ilečić u 40. minutu. U penal seriji, Bogunović je zaustavio Vrbančića, a za Vošu su svi bili precizni – Abadžija, Gagić, Trninić, Apostolovski i Popović, pa je tim Bore Filipovića osvojio prestižni trofej. Inače, ovo je treći put  da je Vojvodina osvojila prestižni turnir.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Dinamo: Klarin, Gubijan, Vuko, Leko, Katalinić, Gurlica, Tabak, Vrbančić, Krdžalić, Dizdarević, Ilečić. Rezerve: Zebić, Kurteš, Majdandžić, Ruškovački, Cvetko, Čaić, Tonon, Peroš, Gec.

Vojvodina: Bogunović, Trninić, Milanov, Popović, Pavić, Rustić, Tokin, Apostolovski, Paunović, Gagić, Abadžija. Rezerve: Borak, Trkulja, Hromiš, Nikolić, Radaković, Kostadinović, Jokić.

Voša je bolje otvorila meč i imala prve dve prilike preko Abadžije i Gagića, ali je odličan bio golman Klarin. Voša je zasluženo povela u 16. minutu iz penala, Abadžija je bio strelac, a prethodno je najstrožu kaznu iznudio Apostolovski.

Dinamo je uzvratio preko Krdžalića, ali je odlično intervenisao i Bogunović. Ipak, u 40. minutu, Ilečić je nakon prekida glavom lobovao Bogunovića i od stative pogodio za 1:1.

Ilečić je imao i najbolju šansu na početku drugog poluvremena, izašao je iskosa sa leve strane sam na Bogunovića, koji je ovaj put bio uspešniji.

Do kraja nije bilo ozbiljnijih prilika, posle regularnih 80 minuta bilo je izjednačeno 1:1, pa su pobednika odlučivali penali.

Penal serija:

  1. Bogunović čita Vrbančića, Abadžija pogađa isto mesto kao u 16. minutu – 0:1
  2. Gurlica pogađa gornji levi ugao, Gagić sigurno u levi ugao – 1:2
  3. Gubijan po sredini, Trninić takođe snažno po sredini – 2:3
  4. Gec pogađa sam ugao, Apostolovski pogađa donji levi ugao – 3:4
  5. Dizdarević siguran, Popović kapitenski pogodio za trofej – 4:5!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke