Voša počinje da liči na ozbiljnu napadačku ekipu, remi sa Ahmatom

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 23.01.2023.
17:03
Izvor: Sportske.net

Nova dobra partija Vojvodine u Beleku.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa ruskim Ahmatom rezultatom 1:1 u petoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Beleku.

Iako Ahmat nije stvorio mnogo prilika, uspeo je da postigne jedini pogodak u prvom poluvremenu, strelac je bio Šatara nakon kornera u 11. minutu.

Timovi su u početku vodili borbu na sredini terena, bez nekih većih uzbuđenja pred golovima do tog 11. minuta kada je Ahmat poveo posle kornera, Šatara je bio na pravom mestu i glavom pogodio donji levi ugao Nikole Simića. Vojvodina je prvu pravu šansu imala u 28. minutu kada je Zukić povukao loptu sa centra i potom pravovremeno uposlio Kabića na desnoj strani, a ovaj je gađao prvi ugao i pogodio spoljni deo mreže.

Voša je i dalje držala rivala daleko od gola, igrala je visoko na polovini terena, a sledeću šansu imala je u 37. minutu, kada je nakon prekida sa desne strane Traore glavom gađao preko prečke.

Najbliža golu Vojvodina je bila u 44. minutu, posle uigrane akcije po levoj strani, Đorđević je uputio odličan centaršut na peterac, Malbašić je glavom gađao direktno u golmana.

Ahmat je imao prvu dobru šansu u drugom poluvremenu, u 53. minutu Agalarov je pogodio stativu, od koje se lopta odbila u ruke Nikole Simića.

Na isteku časa igre, Uroš Vitas se pokoškao sa jednim igračem Ahmata, a glavni sudija je odlučio da mu pokaže crveni karton. Ipak, Voša nije ostala i sa igračem manje pošto je u dogovoru između klubova, u slučaju isključenja dozvoljeno da ga zameni drugi igrač, a to je bio Igor Jeličić, strelac jedinog gola za Vošu.

U 75. minutu, Vojvodina je potpuno zasluženo izjednačila. Čumić je izveo korner sa leve strane i gađao skroz na drugu stativu, odakle je Zukić glavom vratio pred gol, a tamo je na pravom mestu bio Jeličić za 1:1.

Voša će do povartka u Novi Sad odigrati još jednu kontrolnu utakmicu u četvrtak, a protivnik će joj biti kazahstanski Šahtjor.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke