Voša poražena nakon 21 utakmice, Čukarički i TSC nastavljaju poteru za LŠ!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 08.05.2023.
20:02
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Čuke.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su Vojvodinu rezultatom 1:0 i tako napravili ogroman korak ka plasmanu u Evropu sa pozicije dva ili tri. 

Čukarički je slavio golom Docića iz penala, a isti igrač je u finišu bio i neprecizan sa bele tačke, kada je uspešniji bio Carević. 

Voša je od početka zaigrala veoma ofanzivno i dve šanse u uvodnim minutima imao je Dejan Zukić. On je u petom minutu gađao sa distance, a još bolju šansu imao je u osmom kada je posle centaršuta Lazarevića iz neposredne blizine pogodio golmana Belića.

Čukarički je u 13. minutu imao veliku šansu, nakon kornera Docića sa desne strane, Badamosi je bio najviši u skoku, Carević je refleksno intervenisao, a lopta se potom od prečke odbila u peterac odakle je izbacio Lazarević.

U 24. minutu Čukarički je postigao pogodak, ali je nakon provere u VAR sobi, utvrđeno da je Rogan u početku akcije bio u nedozvoljenoj poziciji.

U 29. minutu Vitas je u duelu sa Badamosijem oborio napadača Čukaričkog, a sudija Srđan Jovanović pokazao je na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Docić, koji je pogodio levi ugao Lazara Carevića za 1:0, što je bio rezultat prvog dela. 

Voša je od početka drugog poluvremena preuzela inicijativu i krenula ofanzivnije ka golu, ali je teško stvarala prave prilike. 

Voša je zaigrala još bolje kada je u igru ušao Uroš Nikolić, koji je u 73. minutu imao veliku šansu, pobegao je odbrani i primio loptu na petercu, ali je golman Belić bio uspešniji.

U 81. minutu sudija Jovanović je dosudio penal za domaći tim pošto je nakon kornera rukom na petercu intervenisao Ljubisavljević, ali je Carević odlično pročitao udarac Docića i odbranio jedanaesterac.

Nakon toga, Radoslav Batak je krenuo u totalnu ofanzivu, uveo je i Baraja i Vukčevića, a nekoliko minuta ranije i Кabića, što je Čukarički pokušao ponovo da kazni iz kontre, u 88. minutu Carević je zaustavio udarac Aganspahića sa 18 metara.

Čukarički je sačuvao vođstvo i sada ima isti broj bodova kao TSC, dok je Vojvodina zaostala u trci za pozicijama dva i tri, jer sada ima sedam bodova manje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke