Vošino leto 2024. mora da donese top 3 na kraju proleća 2025, sa bilo kojim trenerom!

Autor: Milovan Longinov
subota 14.09.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" obeležila leto 2024. godine.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Pamtiće se leto 2024. godine na "Karađorđu", koji baš tog leta nije bio dostupan za igranje, ali, prelazni rok je uvertira za pobede koje su doslovno imperativ na svakoj utakmici u Novom Sadu, sa ovakvom ekipom.

Leto rekorda

Da krenemo redom - Voša je ovog leta oborila rekorde i kada su u pitanju odlazeći i dolazeći transferi. Odlazak Mihaila Ivanovića u Milvol za 3,5 miliona evra i 20% od naredne prodaje je najveći odlazeći transfer u istoriji "stare dame". Takođe, otkup Njegoša Petrovića od Granade za 800.000 evra takođe je najveći dolazeći transfer Vojvodine u istoriji, a ne treba zaboraviti i da je Jusuf Bamidele stigao iz niškog Radničkog za sumu od 300.000 evra, prema dostupnim informacijama. Lazar Ranđelović je stigao u smiraj prelaznog roka, nije poznato za koliko novca je otkupljen, ali je izvesno da je Vojvodina morala da zavuče ruku u džep da bi otkupila njegov ugovor od Olimpijakosa, te da je na pojačanja potrošila sigurno oko 2,5 miliona evra. 

Na to treba dodati zaradu od gotovo milion za odlazak Dejana Zukića, 800.000 za Carevićev transfer u Famalikao, 300.000 za Normana Kembela. 

Transfermarkt je izračunao da je Vojvodina na pojačanja potrošila sigunrno oko dva i po miliona evra (kada se doda i otkup Ranđelovića od Olimpijakosa), dok je od prodaje igrača zaradila nešto iznad pet miliona evra.  

Dolazeći transferi: 

Njegoš Petrović - 800.000
Kolins Sičendže - 400.000
Marko Veličković - 400.000
Jusuf Bamidele - 300.000 i 20% od naredne prodaje
Lukas Baros - 150.000
Mihai Butean - slobodan
Lazar Nikolić - slobodan
Marko Mladenović - slobodan uz procente Ajntrahtu
Marko Poletanović - slobodan
Slobodan Medojević - slobodan
Depu -  pozajmica
Lazar Ranđelović ?

Odlazeći transferi:

Mihailo Ivanović - 3,5 miliona i 20% od naredne prodaje
Dejan Zukić - 900.000 
Lazar Carević - 800.000
Norman Kembel - 300.000
Milan Lazarević - 80.000
Lazar Jovanović - 30.000

Takođe, za nepoznate sume novca, posle sporazumnog raskida ili na pozajmice otišli su i - Stefan Vukić, Guram Giorbelidze, Asmir Kajević, Aleksandar Busnić, Igor Jeličić, Filip Antonijević, Milan Kovačev, Siniša Tanjga.  

Kada se podvuče crta, Vošinih 11 novajlija garantuju i jednostavno, moraju da donesu iskorak u odnosu na prošlu sezonu. I pored slabijeg starta sezone zbog igranja na dva fronta, situacija će biti mnogo lakša povratkom domaćinstva na "Karađorđe" i činjenice da su tokom septembarske pauze stigla još dva kapitalca - Ranđelović i Mladenović, dok je Kokanović vraćen sa pozajmice iz Mladosti GAT. 

Pojačanja na terenu jasna, za razliku od klupe

Zaista ostaje nejasno da li je Nemanja Krtolica dugoročno rešenje uprave kluba. Istina da je Marko Jovanović na promociji Marka Mladenovića potvrdio da on ostaje, da mu uprava veruje, moderna tradicija u Voši nas uči da se treneri menjaju na pokretnoj traci. 

Ni sam Krtolica ne veruje da će se dugo zadržati kao glavni trener, jer je i konferenciju pred meč sa Železničarom počeo rečenicom "i dalje sam tu". Naravno, Krtolica uvek ima sigurno mesto na klupi, kao deo stručnog štaba, tako da rastanak sa njim neće znaćiti i "zbogom" kao sa Rankom Popovićem i Božidarom Bandovićem.  

Top 3 i dalje obavezan

Jeste da Vojvodina ima pet bodova i da je pri dnu tabele, ali posle ovakvog prelaznog roka, ovakve konkurencija i kvalitetom na svim pozicijama i u svim linijama tima, četvrto mesto, isto kao i prošle sezone, biće neuspeh. 

Voša je sa daleko slabijim timom, a takođe sa lošim startom prošle sezone, opet stigla do četvrtog mesta sa Rankom Popovićem i Božidarom Bandovićem. Sada je ekipa daleko jača i jednostavno, posle toliko ulaganja, rekorda, ali i činjenice da ekipa vremenom treba da bude sve bolja i uigranija, treće mesto mora da bude minimum koji zadovoljava i javnost i ljude u klubu. 

Prvi korak ka tome je - Železničar na jesenjoj premijeri na "Karađorđu", danas u 18.00. Pa da vidimo od čega je skrojeno novo odelo "stare dame". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke