Vredeo je četiri miliona, pa pao na 500.000, Zvezda kao odskočna daska?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.08.2021.
17:22
Izvor: Sportske.net

Vreme je za novi uspon?

EPA/OLAF KRAAK
EPA/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Dileme više nema, Crvena zvezda je u finišu prelaznog roka uspela da postigne dogovor sa Rišairom Živkovićem i vrlo brzo se očekuje i njegovo zvanično predstavljanje u crveno-belom dresu.

Ovaj momak o kome se svojevremeno dosta pisalo kao potencijanom reprezentativcu Srbije, danas ima 24 godine i u Zvezdi će dodatno pojačati konkurenciju u napadačkim redovima.

Još dok je bio tinejdžer, kao član Ajaksa, Rišairo Živković je najavljivan kao buduća velika zvezda, pisalo se o njemu kao ogromnom potencijalu i već 2014. godine, kada je imao samo 17 godina, procenjivan je na ''Transfermarktu'' na četiri miliona evra.

Verovalo se tada da će njegova tržišna vrednost iz godine u godinu samo rasti, ali umesto toga, ona je počela da pada i danas kada dolazi u Zvezdu, Rišairo Živković se procenjuje na samo 500.000 evra.

U Zvezdu stiže kao slobodan igrač posle rastanka sa kineskim Čangčun Jataijem i nema sumnje da bi šampion Srbije mogao da bude prava odskočna daska za još uvek mladog fudbalera da se konačno vrati na visine koje su mu se predviđale pre nekih sedam-osam godina.

Imaće priliku da svoj kvalitet pokaže i na evropskoj sceni, u Ligi Evrope i ukoliko uspe da zablista u Zvezdi, jasno je da će ponovo izazvati i veliku pažnju u inostranim medijima, a samim tim i interesovanje evropskih klubova, uz rast njegove tržišne vrednosti, od čega bi Zvezda mogla da ima višestruku korist.

Ali, da ne idemo mnogo daleko, da vidimo za početak može li Rišairo da se izbori za svoje mesto u veoma jakoj konkurenciji u Crvenoj zvezdi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke