Vučić: "Večiti su teška bolest, država im plaća reket!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.08.2016.
11:16
Izvor: Sportske.net

Kandidat za premijera Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se danas na problem finansiranja sporta i tom prilikom žestoko "udario" po Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Sednica na kojoj se raspravlja o sastavu nove Vlade Republike Srbije danas je počela dijalogom poslanika sa kandidatom za premijera, a već u prvom obraćanju Aleksandar Vučić se osvrnuo na jedno sportsko pitanje.

Pogađate, u pitanju je problem finansiranja sportskih klubova u Srbiji gde Crvena zvezda i Partizan zauzimaju najznačajniju stavku kao najveći klubovi u zemlji.

Komentarišući izlaganje jednog od narodnih poslanika Aleksandar Vučić je ponovio da Srbija nema rešenje za problem finansiranja Crvene zvezde i Partizana i tom prilikom istakao da su "večiti" bolest sa kojom zemlja još dugo neće moći da se izbori.

"Ne mislim da Partizan i Crvena zvezda mogu da nađu sponzore, naprotiv, oni nisu u stanju da nađu sponzore. Oni uzimaju od države, da nekome navijači ne kažu pederu i spasi Srbiju i ubi se... Mi kao država plaćamo reket, dajemo pare a ne znam na osnovu čega im dajemo" rekao je Aleksandar Vučić.

Kandidat za premijera ponovo se osvrnuo na osionost ljudi koje vode fudbalske i košarkaške klubove Crvena zvezda i Partizan istakavši da nisu sposobni da zarade novac a novac od sponzorskih ugovora troše i po nekoliko godina unared.

"Naša ideja je da mi od njih uzimamo pare. A nemate šta da uzmete kada potroše ugovore do 2018. i tako svaki put. Samo daj da potpišem ugovor sa Telekomom ili Nisom zato što nismo sposobni da novac zarađujemo na tržišu. Ako nisi sposoban, kani se ćorava posla" rekao je Vučić i poručio,

"Mislim da je to teška bolest našeg društva od koje se nećemo skoro izlečiti zato što nemam dovoljno snage da to rešim, a verujem da nemaju ni drugi. Ja ne vidim u ovom trenutku rešenje, a nikom ne plaćam da ne viču 'Vučiću pederu' i neću da plaćam nikad. Da li smo uradili neke druge stvari loše? Jesmo i sam sam za to kriv" zaključio je budući premijer.

Ovakvo izlaganje Aleksandra Vučića samo potvrđuje njegove ranije tvrdnje vezane za "večite" i njihovo finansiranje što znači da ni u narednom mandatu nove Vlade neće biti rešenja za sportske gubitaše.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak