Vukasović: "Odgovorno tvrdim - penala NIJE BILO!"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 01.05.2017.
20:42
Izvor: Sportske.net, dnevnik.rs

Vezni fudbaler novosadske Vojvodine Marko Vukasović oglasio se dan nakon derbi susreta na "Marakani" sa porukom da je sudija Obradović žestoko oštetio "Lale".

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

Fudbaleri novosadske Vojvodine poraženi su od Crvene zvezde (2:0) u okviru 3. kola plej-ofa Superlige, a meč je ostao u senci (ne)sporne sudijske odluke Srđana Obradovića.

Momenat kada je Marko Vukasović startovao na Ričmonda Boaćija u 78. minutu sudija iz Jagodine okarakterisao je kao prekršaj za najstrožu kaznu, premda vezista Vojvodine tvrdi da nije ni bilo kontakta.

"Sami znate da sam tako vaspitan da bih priznao svoju grešku da sam je napravio. Odgovorno kažem da o prekršaju nema reči, Boaći je sam proklizao i pao, a sudija je to okarakterisao kao moj prekršaj" kazao je Vukasnović za novosadski "Dnevnik".

Marko Vukasović je svoju tvrdu potkrepio još jednom zanimljivom tvrdnjom vezanom za rekaciju Ričmonda Boaćija.

"Penal nije postojao, što, uostalom potvrđuje i Boaćijev osmeh koji se na snimku vidi" dodao je vezista Novosađana.

Jedanaesterac kojim je praktično rešeno pitanje pobednika nije jedina situacija na koju se žale fudbaleri Vojvodine. Marko Vukasović saoseća i sa isključenim Nikolom Antićem.

"Žao mi je tog momka, jer baš ništa nije učinio da bi dobio crveni karton. Kada mu ga je sudija pokazao plakao je kao dete jer je isključen bez ikakvog razloga, a najblaže rečeno je smešna tvrdnja koja se u javnosti pojavila kako je opsovao sudiju. Nijednog trenutka nije pogledao u njegovom pravcu, niti je išta pričao" zaključio je Vukasović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

63 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Shaman Oty
Tuesday, 02.05.2017
16:26

Evo tu sam da razresim dilemu jer mnogi nisu gledali utakmicu a posto je bezveze je da ostanete u neznanju tu smo mi koji smo odgledali utakmicu pa mozemo da prenesemo da je penal je dosudjen , igrac Zvezde je realizovao penal ako vas i to zanima , tako da vise dilema nema mozete da prenesete i ostalima ako tuguju sto nisu bili u mogucnosti da vide penal.

avatar
bagra
Tuesday, 02.05.2017
09:09

On ga je zakacio, pomazio ga, ali nije tada pao, nego kada je vec igrac vose sklonio nogu, onda mu je tek doslo u glavu da bi mogao da padne pa je ispruzio nogu, i to se na snimku vidi lepo. A crveni karton koji je prethodio svemu, je strava.pre bih dao zuti frimpongu, jer je odvalio antica

avatar
Tuesday, 02.05.2017
07:38

Vama koji sumnjate ili tvrdite da je penal Boaći se smeje.

avatar
I_grobosi_placu
Tuesday, 02.05.2017
09:40

Sta treba, da place? Doslo vreme, ne sme covek da se smeje. Neverovatno je sta sve ti decko pises. Od sada uvesti novo pravilo u fudbal za smeh hahahahahahah :) Neverovatno hahahahahahah :D

avatar
Shaman Oty
Tuesday, 02.05.2017
16:38

Pa da zamisli situaciju da mu sudija kaze nije penal smejao si se :D To samo komsinicin mozak moze da lupi toliko su obnevideli da im ni svi ocni lekari ne bi pomogli.A jos cudjenje da neko moze da dobije crveni za psovanje sudije , mada salu na stranu to me ne cudi jer njihovi igraci nikada ne preteraju sa psovkama nekako uvek znaju tacnu meru a i unosenje sudiji u lice je taman koliko treba.Verovatno se to sve usavrsava na treningu , redovnim vezbanjem do savrsenstva.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Tuesday, 02.05.2017
11:30

Srecan sto se izborio za penal,spin majstore

avatar
magister
Monday, 01.05.2017
23:53

Ma ovo Zvezdu i njene ne zanima. Osvojiti što god mogu po bilo koju cenu. Toliko situacija za ovih par godina obesmišljava sve.

avatar
Shaman Oty
Tuesday, 02.05.2017
16:28

Ma ne boj se nije ni 5% onoga sto smo videli u periodu pre toga u Tole Super PFC Ligi.Samo jeste cudno kad osetis to na svojoj kozi pa ti nekako postane krivo kad kukas a ostale bole .... za to.

avatar
Barca4ever
Monday, 01.05.2017
23:24

Vala sine ne navijam ni za Zvezdu,ni za Partizan,ni za Partizan i briga me za sve njih ali lepo se vidi da je penal.Zakacio si ga po nozi lepo se vidi.Ostala ti je noga i promasio si loptu.Ne pravi nas ludim. Gledao sam mec uzivo i mogu da tvrdim da trenutno u nasem domacem fudbalu vlada cemer,jad i beda. Igraci ne znaju da se krecu bez lopte a nemaju nikakav pregled igre.Nabiju glavu u zemlju i trci uz aut liniju.

avatar
svojnasvome
Monday, 01.05.2017
23:23

Neka neka obradovicu ...neka neka....mirno spavas? Znas kolko si zla naneo....mislis to moze tako do besvesti...misli i dalje uvredo ljudskog roda....

avatar
Man united
Monday, 01.05.2017
21:31

Mozes ti odgovorno da tvrdis sta hoces, ali na snimku se vidi da si ga zakacio po nozi. Za crveni mozete da se bunite, ali penal nije sporan.

avatar
Djordje Stefanovic
Monday, 01.05.2017
21:22

Koga briga sta ti tvrdis

avatar
Monday, 01.05.2017
21:08

Jasno je decko svima sta se desava,niste vi krivi , sve je ok... Nema ovde pobednika , svako ko ima bar malo pameti se srami i snebiva ...

avatar
Monday, 01.05.2017
21:05

Sa sudijama je zvezda najbrutalnije pokrala i Vojvodinu jer joj se tako može jer je najmanji klub na svetu celom.

avatar
Ponos Srbije
Monday, 01.05.2017
21:19
avatar
svojnasvome
Monday, 01.05.2017
23:17

Mi cemo opet u LE a vi na priprmene na vozdovac xaxaxa

avatar
I_grobosi_placu
Monday, 01.05.2017
22:55

Ako cemo o kradji nad Vosom, posmatraj ovo https://www.youtube.com/watch?v=KRC4jbVIXRw

avatar
bojansamardzic
Monday, 01.05.2017
21:05

Zadnji ugao pokazuje da ga je ipak namjerno zakacio dvaput po nogama, onako 'suptilno'. Ne znam, i meni djeluje preslabo da bi ovako i da bi se svirao penal, ako bih odgledao ovaj snimak i da ne znam nad kim je napravljen, vjerovatno ga ne bih sudio. Ipak, ne moze se osporiti da je bilo elemenata za penal, a pogotovo kontakta (iako kontakt sam po sebi nista ne znaci). Treba reci da u Superligi generalno vaze neka cudni kriterijumi za penal (prilazak igracu koji ceka loptu iz kornera i hvatanje objema rukama je u svim medijima porglaseno za sporno, ocigledno povlacenje se ne sudi...) pa tako treba posmatrati i ovaj, ali Vosa je u zadnjih par utakmica izvukla ubjedljivo najdeblji kraj.

avatar
Petar Petar
Monday, 01.05.2017
21:48

Gledaj, na svakoj utakmici postoje desetak situacija koje mogu biti penal i za koje se mogu naci opravdanja zasto je svirano. Caka je sto se u utakmicama koje su ovakvog znacaja jednostavno ne sviraju ovakvi penali ako sudjenje nije tendenciozno. Nekakvih kontakta u sesnaest ima bukvalno u svakom duelu, ali ako bi se tako dosudjivali bilo bi ih po pet na svakoj utakmici. Ajde ovako, ja ne znam primer da je ikada ovakav penal dosudjen protiv Zvezde. Ne znam da je dosudjen ni protiv Partizana iskreno. Zasto se onda protivnicima Zvezde sude ovakvi penali i to u trenucima kada stvarno niti imaju neku inicijativu, niti gol visi u vazduhu, nego onako kao grom iz vedra neba. On ga mozda (ali kazem mozda, ja ne mogu da vidim) kaci malo po nogama, ali ovaj ocigledno ne pada zbog toga, nego zato sto hoce penal. I sto je najsmesnije u takvim situacijama kada sudija gresi obicno u prvom trenutku izgleda da jeste penal pa se moze podvesti pod nekakvu gresku, ili previd, a ova situacija i u realnom vremenu nije licila na penal. Za crveni tek da ne pricamo, niti je imalo osnova za prvi karton, a jos manje za drugi. Znaci da su to bila dva starta pa da se raspravlja da li je za zuti, ali u prvoj situaciji cak ni faula nije bilo u trenutku oduzimanja lopte, naknadno ga je malo zgazio slucajno. Ne znam od kad se za takve stvari daje karton... Sve u svemu nije ni bitno, ali ako se vec navlaci, moze to i malo suptilnije, ne mora da budu ocigledne kradje kao ovo juce i kao na derbiju. Sto je najsmesnije isti je sudija u pitanju. Da ne pricamo kako je Napredak izmasakriran u sve tri utakmice protiv Zvezde i u jednoj protiv Partizana.

avatar
bojansamardzic
Thursday, 04.05.2017
18:38

Pa to je to, uglavnom se slazemo.

avatar
Monday, 01.05.2017
21:04

Obradoviću, stićiće te pravda koju deliš!

avatar
BlueBoy84
Monday, 01.05.2017
20:58

Jednom recju strasno

avatar
Z
Monday, 01.05.2017
20:58

Nevezano ko za koga navija (ja sam oduvek zvezdas), iz godine u godinu nas fudbal (a pogotovu nasa liga) postaje sve tuzniji.

avatar
poljskikupanjac
Monday, 01.05.2017
20:57

verovatno je trebalo da place kad je dosudjen penal za njegov tim pa ima snimak nismo coravi a antic je verovatno dobio crveni zato sto je udelio kompliment sudiji

avatar
nenadnenad1234
Monday, 01.05.2017
20:53

Covek sa poternice kaze da je sve posteno.

avatar
LuJis NazariJo
Monday, 01.05.2017
20:53

Boace se nasmejao kad je video sta je sudija svirao. Pametnom dosta.