Vuletićev odgovor Iliću: "Ovaj, duhom siromašni glasnogovornik..."

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 10.03.2018.
22:02
Izvor: Sportske.net

Odgovor na objavu predsednika Skupštine FK Radnički.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Danas se uprava Radničkog iz Niša oglasila, Radan Ilić, predsednik Skupštine tog kluba je to učinio, a istakao je da crno-beli ne bi trebalo javno da komentarišu odluke FSS-a.

"Nema potrebe da rukovodstvo Partizana javno istupa u vezi sa odlukama Fudbalskog saveza Srbije kao krovne organizacije u ovom sportu kod nas. Postoje mehanizmi da drugačije reaguju na odluku o oduzimanju dva boda, poput žalbe, kao što su najavili. To bi naročito trebalo da bude poznato Vuletiću. Mislim da je kazna opravdana, jer suđenje kao subjektivnu kategoriju ne bi trebalo komentarisati", rekao je danas Ilić za "Tanjug".

Nije to sve, istakao je da nije želeo da komentariše sporne odluke u meču Mladost - Partizan.

"Verujem da će Radnički biti vicešampion. Imamo dobru ekipu, sigurni smo kod kuće i organizaciono dobro stojimo. Mi nismo komentarisali Partizan posle njihove sumnjive pobede u Lučanima, a ne znam zašto se oni bave nama, verovatno iz straha da ih ne prestignemo. Vuletić ne treba da se plaši Radničkog. Mislim da će duel između nas i njih u plej-ofu odlučiti ko će biti drugi, a čak i da završimo kao treći Liga Evrope je zagarantovana, tako da čemu tenzija", rekao je on.

Sada je stigao odgovor iz tabora crno-belih i to direktno od Vuletića.

"Trbohozboračkim rečima, ničim pozvan a još manje vlastan, o Partizanu govori predstavnik kluba, najvećeg ligaskog profitera odluka Disciplinske komisije FSS.

U svom osionom nastupu, u svojevrsnoj taštini praznine, bavi se pravnim opservacijama po onim poznatim stihovima “imamo stav i kad nemamo pojma”.

Ovaj, duhom siromašni glasnogovornik, tvrdi kako sudijske odluke ne treba komentarisati, zaboravljajući da je njegov klub, iz Niša Radnički, to vec često činio.

Samo skice radi, 7. aprila 2016. godine, oglasio se ovaj, još jedan u moru doslednih i principijelnih sportskih radnika, govoreći: “Cela srpska fudbalska javnost je na utakmici 27. kola, Radnički - Novi Pazar, videla da je sudija dozvolio ne rukomet ili odbojku u šesnaestercu gostiju, nego košarku.

Nakon svega što se juče dešavalo nepotrebno smo dovedeni u sumnju da iza svega stoje nečasne namere i dela kojima se bave organi van fudbalskog sporta, jer se mimo zelenog terena trasira put u evropsko takmičenje klubovima koji to nisu sportski ostvarili.”

To je čovek koji, koristeći potencijal u perfektu, navodi da su oni, da su hteli, mogli da nameste utakmicu protiv FK Javor. Gotovo groteskno zvuči okolnost da se jedan fudbalski funkcioner bahato hvališe svojim volšebnim mogućnostima da, ukoliko samo to poželi, može da namesti svaku utakmicu.

Ovo je prava prilika za reakcije jednog drugog doslednog, principijelnog i ultimativnog moralnog gorostasa, oličenog u članu IO FSS zaduženog za regularnost takmicenja.

Međutim, zaključujući ovu neplodnu raspravu, sa zadovoljstvom poručujem, Sremčevim recima: “Gazda, Radane, ti sa merdiven slaziš a ja se na merdiven tek kačim!
”, piše u odgovoru Vladimira Vuletića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Sunday, 11.03.2018
13:59

Ovo i slicno ovome slusam vec 50 godina. ima li namjeru uprava Partizana da shvati da tjeranje pravde kroz institucije nekog privatnog sistema mazohisticki posao i najobicnija utopija. Problem se rjesava tako sto predsjednik mora imati moc, politicku, financijskuu i medijsku. Ovo vase kukanje vec postaje degutantno. Ovakav predsjednik kao Vucelic mogu i ja biti.

avatar
Sunday, 11.03.2018
11:55

Sudijska organizacija pomoću svojih majstora i šegrta učestvovala u 20 bodova razlike u korist zvezde u odnosu na Partizan delovanjem u korist zvezde i na štetu Partizana, a Disciplinska komisija je oduzimanjem po 2 boda zvezdi i Partizanu podigla rivalitet između Partizana i Radničkog. Trbuhozborce treba preskočiti i rešiti problem sa glavnim i odgovornim urednikom.

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 11.03.2018
11:37

Molim gospodinu uslovna od godinu dana, a crnom blizancu jos dva boda...

avatar
Stiki1987
Sunday, 11.03.2018
07:15

Vuleticu niko ti drugi nije kriv sto si na 4 boda od Radnickog, kao sto ni Zvezdi niko nije bio kriv kad je bila iza Vojvodine. Kakve bre sudije, kakvi bakraci. Pa Zvezda i Partizan to treba da samaraju 4 gola razlike. Vi igrate kao babe i onda vam drugi krivi. Barselona kad izgubi sa 1:0 ma kakav god bio gol, cute jer treba da se usima pokriju sa toliko zvezda u timu da ne daju gol vise. Vuleticu ti se ne penjes nigde nije ovo tvoja licna agenda ili biznis pa da se dizes. Radnik si Partizana!

avatar
magister
Sunday, 11.03.2018
01:51

Tužno je da se jedan profesor fakulteta, i to ozbiljnog fakulteta, ovako ponaša. Često ga zaobilazim, jer smatram da su ona druga dvojica na V glavni uništavači Partizana. Ali ovaj treći nas svojim izjavama i ponašanjem po ko zna koji put obruka.

avatar
DekiStankovic5
Sunday, 11.03.2018
01:32

Partizan dozvoljava ovo sebi,kao nas najveci drugi klub u Srbiji da se spusta na taj nivo,odnosno ne dozvoljava klub,nego covek daje sebi za pravo u ime kluba,ali dobro vi se svakako kunete u njega.Isti kao sto Terzic radi nama sa vama.

avatar
chaki
Sunday, 11.03.2018
00:18

Opet pokazao svoje lice i lice kluba tj ostalih koji ga vode, a Ilic covek kulturno dao izjavu

avatar
gaja
Sunday, 11.03.2018
06:39

...kaki...mnogo si kulturan....

avatar
Dolina cupova
Sunday, 11.03.2018
07:07

Kulturno dao izjavu? Čovek je izjavio da je hteo mogao je da namesti utakmicu! Jeste, kulturna izjava svedoka saradnika...

avatar
Boki.Antonijevic
Saturday, 10.03.2018
23:55

Jos 2 boda im uzmite

avatar
Jack Rackham
Saturday, 10.03.2018
23:52

Muka mi da gledam ovog vuletica i na sta je spao pravni fakultet sa ovakvim “profesorom” strasnoo

avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 10.03.2018
23:32

Citajuci ovo zakljucijem dvije stvari: 1) Ilic nije vrijedjao Vuletica, dok Vuletic obilato vrijedja Ilica, 2) Partizan se boji Radnickog i strahuje za poziciju broj 2.

avatar
Dolina cupova
Sunday, 11.03.2018
07:07
avatar
Dolina cupova
Tuesday, 13.03.2018
10:49

Ma nema na čemu!

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 12.03.2018
09:44