Zamislite 10.000 Škota u Beogradu? Bio bi spektakl...

Autor: Milovan Longinov
utorak 10.11.2020.
09:32
Izvor: Sportske.net, 24sedam

Da nema pandemije, u četvrtak bi "goreo" Beograd.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Hju Mekdonald, novinar škotskog “Dejli Mejla” i saradnik Bi-Bi-Sija, u razgovoru za portal 24sedam, otkrio je da bi u četvrtak u prestonici Srbije bilo preko 10.000 Škota da nema pandemije koronavirusa.

Srbija i Škotska igraju meč decenije, i jedni i drugi čekaju 20, odnosno 24 godine učešće na EP i jasno je da su nikad bliži, na 90 minuta od istorije.

"Da je situacija normalna, ulaznice bi uveliko bile rasprodate. Zapravo, mnogi navijači Škotske bi putovali i bez ulaznica. Naši fudbaleri tradicionalno imaju veliku podršku na gostovanjima, a uz to je ovo i najveća utakmica generacije. Interesovanje bi moglo da bude i najveće u ovom veku, veće nego za plej-of duel sa Holandijom 2003. godine. Tada smo “razbijeni” 0:6, ali naši navijači putuju više iz vere u igrače, nego zbog očekivanja. Ovaj put postoje i određena očekivanja, mada svesni smo da je Srbija favorit. I pored toga, više od 10.000 ljudi bi doputovalo u Beograd kada bi moglo", rekao je Mekdonald.

baner tadic

Svima u sećanju je prethodni duel iz 2013. godine, kada su škotski navijači pomogli da se počisti sneg sa stadiona Karađorđe, kako bi utakmica bila odigrana.

"Sećam se naravno tih scena. Bilo je neverovatno, ali tipično za Tartan armi da uradi tako nešto. Navijači Škotske su vrlo strastveni prema reprezentaciji, bez obzira što ne beleži uspehe",
prisetio se Mekdonald.

On takođe dodaje da će Škoti svoju šansu čekati iz kontri, svesni da je Srbija bolji tim.

"Škotska će igrati defanzivno, nadajući se pogotku iz kontranapada ili prekida. Pobedili smo Izrael, Slovačku i Litvaniju jednim golom ili penalima, tako da ne očekujem da se ekipa raspuca protiv Srbije, koja je mnogo bolja od pomenutih. Stiv Klark je defanzivno nastrojen trener, tako da će igrati verovatno samo sa Lindonom Dajksom iz Kvins park rendžersa u špicu", naglasio je Mekdonald.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke