Žander otvorio dušu Kipranima, šta je sve doživeo zbog penala u Pireju?

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.04.2020.
21:55
Izvor: Sportske.net

Sada već bivši bek Crvene zvezde požalio se kiparskim novinarima na veoma loše iskustvo posle velikog kiksa protiv Olimpijakosa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Pre par dana, Crvena zvezda je sporazumno okončala saradnju sa levim bekom Žanderom, koji je na ''Marakanu'' stigao prošlog leta iz kiparskog Pafosa.

Tokom jeseni povremeno je dobijao priliku, postigao i jedan gol, ali igranje rukom u svom kaznenom prostoru u finišu meča poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona protiv Olimpijakosa u Atini bilo je poslednje što je uradio u Zvezdinom dresu.

Zvezdu je to koštalo plasmana u ''evropsko proleće'', a Žander je od tada praktično otpisan, pa je pomenuti rasplet i bio očekivan.

Sada kada se definitivno rastao od Zvezde, u razgovoru za kiparski portal ''kerkida.net'', otkrio je šta mu se sve dešavalo posle pomenutog penala.

''Bilo je to zaista najgori period u fudbalu koji sam ikada doživeo. Četiri dana pre utakmice u Grčkoj postigao sam gol i imao asistenciju, četiri dana kasnije bio sam u paklu. Ono što me je jako rastužilo su poruke koje sam dobio.

Da su bile upućene samo meni, ne bih se osećao tako loše, ali kada vam je porodica ugrožena, reči su suvišne.

Ovo ne sme da se dešava u fudbalu. Dobio sam razne poruke, poput 'želimo da umreš, ne samo ti nego i supruga i tvoj sin. Neka umre cela vaša porodica. Ti si majmun'. To me je jako rastužilo. I sve to zbog penala...

Smešno je reći da sam namerno igrao rukom u kaznenom prostoru da bih dobio novac od Olimpijakosa ili kladio. Nikad se ne kladim. To je životna glupost'', objašnjava Žander.

Ipak, tu stranicu u karijeri ostavio je iza sebe i sada optimistički gleda napred ka nekom novom izazovu u karijeri.

''Život ide dalje, dešava se i najboljim igračima na svetu. Bilo je teško vreme, ali moram da nastavim. Gledam napred. Osećam se snažno'', poručio je Žander.
-
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Wednesday, 08.04.2020
15:12

To je bila greška trenera Milojevića. Žander nije smeo da igra, bukvalno nije ništa pokazao u predhodnim utakmicama. Nije u redu da su mu pretili. Primitivizam nekih navijača nema granica. Šokantan je podatak da plata igračoma kasni po 6 meseci, ako je to tačno što kaže, pa su onda i neke stvari jasnije.

avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 08.04.2020
08:50

Na danasnji dan 8. aprila 1998. godine na Marakani je odigran 108. derbi u kome je Zvezda slavila sa 4:0, a da su igraci Zvezde imali malo srece rezultat bi bio duplo veci. Zivela Zvezda i majka Srbija.

avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 08.04.2020
07:08

A da li se pozalio koliko miliona evra je Zvezda izgubila zbog njegove nesmotrenosti.

avatar
Consigliere 1927
Wednesday, 08.04.2020
01:09

Brazilci igraju za lovu. Tvoja ruka je bez rezona!