Zanimljiva analiza na ''Karađorđu'', zašto Vojvodina treba da se ugleda na Čukarički?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 28.10.2019.
13:43
Izvor: Beta

Fudbaler Vojvodine Petar Bojić rekao je danas da je njegova ekipa u meču protiv Javora trebalo da bude pametnija i dodao da je pobeda protiv Indjije u narednom kolu Super lige Srbije obaveza novosadskog tima.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine odigrali su u subotu 2:2 sa Javorom u utakmici 13. kola Super lige Srbije.

"Ako ćemo biti realni, nismo zaslužili da pobedimo protiv Javora. Iako smo pre meča govorili kako do toga ne sme da dođe, praktično čitavu utakmicu odigrali smo nekako mlako, bez one agresivnosti koja nas je krasila do sada. Mislim da sigurno možemo da odigramo bolje, ali i pametnije, pogotovo u situacijama kada imamo vođstvo", rekao je Bojić, objavljeno je na klupskom sajtu.

"Jednostavno, kad u drugo poluvreme uđeš s vođstvom od 2:1, onda treba malo i razmišljati i 'spustiti loptu', pa makar to i ne bilo naročito lepo za oko, jer bodovi su ti koji se pišu i pamte, a igre se zaboravljaju", rekao je Bojić.

"Javor je ekipa koja ni nema neku naročitu fudbalsku filozofiju i napadi im se uglavnom svode na to da štoperi dugim loptama gađaju najisturenijeg napadača, tako da mislim da smo morali mnogo bolje to da zatvorimo i sprečimo bilo kakvu mogućnost da primimo i drugi gol. Umesto toga, opet smo kiksnuli kod kuće, što više ne sme da nam se dešava", dodao je on.

On je protiv Javora postigao svoj treći gol ove sezone, u kojoj je do sada zabeležio i šest asistencija, po čemu je najbolji asistent u ekipi.

"Zadovoljan sam zbog toga što smo među prve tri ekipe u ligi i što smo se plasirali u četvrtfinale Kupa, a ne mogu biti nezadovoljan ni svojim igrama, te se nadam da ću barem jednako dobro igrati i dalje. Ako pogledamo unazad, imali smo kikseve samo protiv Voždovca i sad protiv Javora, što uopšte nije loše, pogotovo ako se u obzir uzme to da je liga verovatno najujednačenija u poslednjih nekoliko godina i da je teško bilo koga pobediti", rekao je Bojić.

Vojvodina već u sredu na "Karađorđu" dočekuje Inđiju u 14. kolu domaćeg šampionata.

Bojić je naveo da očekuje da će ta utakmica biti još teža od one protiv Javora.

"Inđiju smatram vrlo dobrom ekipom i njen položaj na tabeli nimalo ne odgovara igrama koje je pružala ove sezone. Međutim, opet se vraćam na to da se igre zaboravljaju, a bodovi pamte, pa zato i na tom meču moramo biti pametniji nego što smo bili protiv Javora", rekao je Bojić.

Bojić je istakao da je lepo davati mnogo golova, ali da to nije suština.

"Eto, primera radi, Čukarički je dao samo 17 golova u ovom prvenstvu, mi 27, a oni su ispred nas na tabeli i to sa utakmicom manje. To je zato što igraju pametno i na rezultat, te mislim da tako na svakom meču i mi treba da se postavimo. U svakom slučaju, pobeda protiv Inđije nam je obaveza", zaključio je Bojić.

Utakmica Vojvodina - Indjije igra se u sredu od 18.00 na "Karađorđu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke