Zašto ekipa Partizana ide u ruke početnika?

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.12.2014.
13:25
Izvor: Sportske.net

U fudbalskoj Srbiji je i dalje glavna tema najavljena smena Marka Nikolića sa klupe Partizana. Zvanična potvrda se i dalje iščekuje, ali sve vodi ka onome što je juče najavljeno.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Mnogi se, posle jučerašnjih vesti iz Partizana, pitaju zbog čega je nova uprava odlučila da već prvih dana svog mandata stavi ''prst u oko'' treneru Marku Nikoliću, ali i navijačima koji su svoj revolt već izrazili pokretanjem peticije kojom zahtevaju ostanak mladog, ali dokazanog stručnjaka na klupi Partizana.

Izgleda da su u Humskoj mislili da će stopiranjem Škuletićevog transfera u Lil uspeti da ''zamažu oči'' pristalicama crno-belih, verujući da oni i neće mnogo žaliti za Nikolićem, jer su ga i sami kritikovali tokom jeseni.

Očigledno, prevarili su se u proceni, pa su sada samima sebi nepotrebno napravili problem već na početku rada na rukovodećim pozicijama u klubu.

Novinari su juče pokušavali da dobiju odgovor čija je ideja bila da se u sred sezone Marko Nikolić smeni i na njegovo mesto postavi perspektivni, ali svakako neiskusni trener Ivan Tomić. Novi potpredsednik Ljubiša Tumbaković, koji je tokom svoje trenerske karijere u Humskoj imao kontinuitet u radu, između ostalog je izjavio da priča o smeni Marka Nikolića ''ide od nekog drugog''.

Takođe, još jedan član novoformiranog rukovodstva Milorad Vučelić je izrazio neslaganje sa tom idejom, pa se postavlja pitanje da li je možda predsednik Zoran Popović taj koji ne želi Marka Nikolića na klupi Partizana?

Popovićev stav na tu temu još uvek nismo čuli, dok je novi sportski direktor Dragan Ćirić bio neodređen, tražeći izgovor u tome kako je tek par dana na novom poslu.

Ali, ako bismo i prihvatili da je povod za Nikolićevu smenju njegova suspenzija, pa možda čak i činjenica da prošle sezone nije osvojio titulu, postavlja se pitanje zašto bi se ekipa dala u ruke početniku Ivanu Tomiću, koji još uvek nema ni odgovarajući licencu za taj posao.

Podsetimo, Ivan Tomić se svojevremeno dokazao na mestu sportskog direktora, navijačima je ostao u odličnom sećanju iz tog perioda, kada je uspeo da angažuje velika pojačanja iz inostranstva, poput Žuke, Dijare ili Moreire. I zar ne bi bilo logičnije da je njemu ta funkcija ponovo ponuđena, umesto još jednom početniku, Draganu Ćiriću, koji je posle okončanja fudbalske karijere bio daleko od svih bitnih događanja u Partizanu i fudbalu uopšte?

Bilo kako bilo, nova uprava donosi odluke, za njih će biti i odgovorna, a prvi konkretni rezultati će se videti već u maju. Ali, ako se po jutru dan poznaje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN5
Tuesday, 30.12.2014
14:36

Ivan Tomić još uvek ne može da vodi klubove iz JSL i PLS jer nema profi licencu!nNajlogičniji izbor za sportskog direktora je Ivan Tomić koji bi onda bio odličan da nasledi Mocu Vukotića kao direktora omladinske škole jer zna da prepozna talenat, a na mesto sportskog direktora bi bilo idealno da dođe Predrag Mijatović jer nije isto kad vas pozove Predrag Mijatović i pregovara sa vama za dolazak u Partizan ili za potpis (novog) ugovora i bilo koji drugi član sadašnje uprave ili bivši igrač Partizana.

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Tuesday, 30.12.2014
17:11

da nema pravo tako da jedine opcije su da ostane nikolic ili da se vrati stanojevic