Zdjelar: "Sa Benom ću da pričam posle derbija, videćemo ko će koga da za*ebava"

Autor: Pavle Knežević
sreda 11.04.2018.
13:13
Izvor: Sportske.net

"Vezista" Partizana mirno čeka svoj prvi derbi, a sa nekadašnjim saigračem iz Olimpijakosa će da se čuje tek posle utakmice.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Saša Zdjelar celog života navija za Partizan. Ove zime je dočekao da zaigra za crno-bele, a u subotu će prvi put zaigrati i na "večitom" derbiju.

"Utakmica za mene kao i svaka druga. Okej, derbi, naboj, odlučuje mnogo stvari, ali mi ćemo se truditi da tokom nedelje što bolje pripremimo utakmicu", mirno kaže vezni igrač pred duel koji može da odluči mnogo toga.

Ovo ti je prvi derbi, kako to doživljavaš?

"Onako. Da sam možda malo mlađi, možda bih to emotivnije doživljavao. Sada, u ovom trenutku, moram da budem pametan, da idem smireno. Okej, navijam za ovaj klub, volim ovaj klub, ali moramo da idemo minut po minut, utakmica traje 90 minuta. Mi ćemo se pripremiti što bolje za njih i dati sve od sebe da bolje što bolje pripremimo sebe", kaže Zdjelar.

Tenzije su već počele da se dižu na sve strane, možete li da se izolujete malo od svega toga?

"Iskreno, teško je, jer živimo u istom gradu, tu smo, svi znaju da je derbi, svi pitaju. Za nas je, znate i sami, utakmica možda najbitnija u sezoni, tako da ne možeš da se sačuvaš. Svako kontroliše sebe, emocije i ostalo", rekao je Zdjelar.

Zvezda sada ima šest bodova prednosti u odnosu na Partizan, sedam kola pre kraja. Prethodna dva derbija završena su nerešeno. Da li sada očekuješ nešto drugačije i da li misliš da će oni možda biti zatvoreniji, jer im remi više odgovara?

"Ja se nadam da će biti drugačije. Sigurno je da su oni u boljoj poziciji, imaju plus šest, ali derbi je derbi, utakmica u kojoj ne možeš razgovarati pre nje, jer bukvalno jedna greška može da promeni celu utakmicu. Da li će biti defanzivniji ili ofanzivniji, to ne znam. Gledao sam neke njihove prethodne utakmice, bili su ofanzivni. Sada ne znam kako će izaći", rekao je Zdjelar.

Ko ti je zapao za oko iz tima Zvezde? Ko misliš da je najopasniji?

"Mislim da nemaju pojedinačno igrače koji odskaču, mislim da stvarno igraju dobro timski. Imaju par pojedinaca koji su dali dosta golova, ali to sve tim napravi. Nije da imaju neke pojedince kao što su prošle godine bili Leonardo ili Đurđević da naprave neku razliku, mislim da oni igraju dobro kao tim", rekao je on.

U Zvezdu je ove zime došao El Fardu Ben, tvoj saigrač iz Olimpijakosa, da li ste se videli ili čuli?

"Nismo, Čuli smo se kad sam došao za Beograd i kad sam imao povredu. Trebalo je da se vidimo, ali onda su počele utakmice, obaveze. Ja mislim da ćemo se videti tek kad izađemo na teren. Mislim da nema potrebe pre toga, sada treba da budemo mirni i ja i on, nema razloga za neku dalju konverzaciju. Posle derbija ili će on mene zajebavati ili ja njega", rekao je Saša kroz smeh.

Igraćeš na stadionu "Rajko Mitić", imaš li neke emocije prema tome?

"Nemam neke emocije posebne prema tom terenu. Nemam nikakve emocije, nemam osećaj. Lepo mi je da igram tamo, lepa je atmosfera, ali nemam emocije", kratko kaže igrač Partizana.

Da li zaista veruješ da možete da odbranite titulu?

"Naravno! Mi ne odustajemo do samog kraja. Sve je otvoreno, ono pravo tek počinje, sve ekipe koje su gore imaju kvalitet da uzimaju bodove jedni drugima", rekao je on.

Podigli ste nivo igre, vezali ste šest pobeda, da li je to vaš adut?

"Sigurno da igramo mnogo bolje, ekipa se diže iz meča u meč. Ovo je posebna utakmica, zato što je derbi i drugačije se odvijaju stvari, ali sigurno je da igramo bolje, što se vidi i po rezultatima", rekao je Zdjelar.

Na kraju, da li sanjaš o tome da postigneš gol u derbiju?

"Sigurno da svi maštamo da postignemo gol u derbiju, ali ne bih se bunio da bilo ko postigne gol a da dobijemo utakmicu. Ako postignem gol, proslaviću ga s navijačima", kazao je Saša Zdjelar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke