Znate li ko je u Partizanovom ''Klubu 100''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.03.2019.
11:46
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Kada budu odlazili iz Humske imaće čime da se pohvale.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Utakmica protiv Spartaka prošle subote u Humskoj bila je za desnog beka Partizana Nemanju R Miletića jubilarna, stota u crno-beom dresu.

To je ujedno bila i prilika da se izdvoje i ostali prvotimci Partizana u aktuelnom sastavu, koji su do sada premašili brojku od 100 nastupa u dresu kluba iz Humske.

To su: Nemanja (G) Miletić (128), Zoran Tošić (121), Nebojša Kosović (115) i Danilo Pantić (144).
 
Osim njih, ima i igrača koji su premašili i brojku od 200 nastupa za Partizan, poput Vladimira Stojkovića, Milana Smiljanića i Miroslava Vulićevića, a kapiten Saša Ilić je svima njima daleko odmakao, tokom dve decenije staža u crno-belom dresu, sa preko 800 nastupa.

Zoran Tošić je kao najdraže mečeve izdvojio debi u Novom Sadu, kada je Partizan pobedio sa 1:0, a on ušao na teren umesto Moreire, kao i prošlosezonski duel u Ligi Evrope protiv Skenderbega, kada su crno-beli slavili sa 2:0, a on postigao lep gol iz ''slobodnjaka''.

''Toliko tenzije je bilo prisutno, a nas  je samo pobeda mogla održati u igri za prolaz dalje. Pun stadion, nikad bolji navijači i gol za koji mogu da kažem da je jedan od najdražih u karijeri'', kaže Tošić za klupski sajt o meču protiv Skenderbega.

Nebojša Kosović je izdvojio debi protiv Borca u Čačku (3:1 za Partizan), kao i pobedu u derbiju protiv Zvezde na ''Marakani'' - 3:1.

Danilo Pantić bi još dugo da igra u Partizanu...

''Sa šesnest godina sam ispunio dečački san i debitovao za prvi tim Partizana i to na utakmici, koja je značila proslavu titule. Sećam se da je to bila utakmica protiv Spartaka, koju smo igrali kod kuće.

Ujedno bih ova dva važna događaja spojio i tu utakmicu obeležio kao omiljenu.

Što se tiče stote, znam da sam za to saznao nekoliko dana nakon odigrane utakmice.

Drago mi je da sam ušao u taj čuveni klub 100 i nadam se  da je još mnogo utakmica u dresu Partizana preda mnom. Čast je igrati toliko utakmica za veliki klub kao što je Partizan'', istakao je Pantić.

A Nemanje Miletići su složni u jednom - najdraža im je utakmica protiv Jang bojsa u Beogradu (2:1 za Partizan), kada su crno-beli obezbedili evropsko proleće prošle sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MMK
Tuesday, 19.03.2019
14:37

Jos jedan dokaz da nije samo ova sezona losa... Levi Miletic 128 nastupa eeeejjjj!!

avatar
Poznavalac
Tuesday, 19.03.2019
13:55

zato i tavorimo poslednjih sezona kada nam igraju igraci poput miletica levog beka i kosovica..miletic u radniku iz surdulice ne bi zabelezio 50nastupa..