Znate li ko su najbolji srpski treneri?

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.12.2014.
23:57
Izvor: Sportske.net

Na svetskoj rang-listi najboljih trenera među prvih 100 nema nijednog srpskog stručnjaka. A ko je najbliži plasmanu u ''Top 100''?

Beta/AP Photo/Carlo Baroncini
Beta/AP Photo/Carlo Baroncini

Povezane vesti

Svetska rang lista najboljih trenera može se pronaći na specijalizovanom sajtu coachworldranking.com, a formirana je na osnovu rezultata u prethodne tri godine.

Prema očekivanju, prvo mesto zauzima strateg prvaka Evrope, madridskog Reala, Karlo Anćeloti, sa 20.080 poena.

Njegov prvi pratilac je Gvardiola iz Bajerna sa 14.813 poena, a treće mesto pripalo je treneru šampiona Španije i vicešampiona Evrope, Dijegu Simeoneu, sa 14.705 poena. Za njima slede Žorž Žesus iz Benfike, a Žoze Murinjo je tek na petom mestu.

A kad su u pitanju srpski fudbalski stratezi, na prvog ćemo naići tek na trećoj strani ove liste, odnosno na 132. poziciji, koju u ovom trenutku zauzima trener Sampdorije i bivši selektor naše zemlje Siniša Mihajlović sa 3.600 poena.

Dakle, ako posmatramo ovu rang listu, Sinišu možemo da proglasimo i za najboljeg srpskog trenera u tekućoj godini.

Tragamo dalje, za još nekim trenerom iz Srbije na ovoj listi i nailazimo na trenera Partizana Marka Nikolića. On zauzima 169. poziciju sa 3.089 poena, a za njim slede još Vladan Milojević (Čukarički - 1.853), Ranko Popović (Real Saragosa - 1.844), pa trener Crvene zvezde Nenad Lalatović na 376. mestu sa 1586 poena.

Kompletnu listu najboljih trenera sveta možete da pogledate ovde.









Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke