Zvanično - Partizan predstavio još jednog beka, jedva čeka derbi i pobedu nad Zvezdom!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.07.2024.
17:13
Izvor: Sportske.net

Posle iskusnog Lazarevića, crno-beli danas ozvaničili saradnju i sa mladim bekom Voždovca.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Doskorašnji desni bek Voždovca Vukašin Đurđević novi je fudbaler Partizana, potvrđeno je danas iz Humske. Ovaj 20-godišnji momak je sa crno-belima potpisao ugovor na četiri godine.

Đurđević je za klupski sajt naveo da je veoma uzbuđen, a sebe opisao kao "malo defanzivnijeg igrača", na koga će saigrači moći da se oslone.

"Nadam se da ću biti oslonac pozadi, da će igrači, koji su ispred mene, imati slobodu u igri i da mogu da računaju na mene u svakom trenutku.

Skoro sve igrače poznajem. Mlađe igrače, koji su moja generacija, poznajem iz mlađih selekcija reprezentacije. Poznajem i igrače protiv kojih sam igrao, a sada će mi biti saigrači. Svi su me zaista sjajno prihvatili, srdačni su, ali se od prvog minuta vidi ozbiljnost i rad. Tako i treba'', poručuje Đurđević u prvoj izjavi za klupski sajt Partizana.

Da li je spreman da već od prvog kola pomogne Partizanu u superligi, iako nije prošao najveći deo priprema sa crno-belima.

''Spreman sam! Jedva čekam da počne, da pružimo dobre partije i da navijačima donesemo radost i vratimo osmeh na lice'', samouveren je mladi fudbaler.

Neizbežno je pitanje o večitom derbiju čiji bi akter trebalo da bude u novoj sezoni.

''To je najveća utakmica u našem fudbalu. U toj utakmici mora najviše da se pokaže, ali je i najveći pritisak. Jedva čekam tu utakmicu i da, Bože zdravlja, budemo bolji i pobedimo'', optimista je Đurđević.

Kog igrača najviše ceni na poziciji desnog beka?

''Trenutno, po mom mišljenju, najbolji igrač na poziciji desnog beka je Dani Karvahal iz Real Madrida, koji je jedna od ikona fudbala, a svakako jedna od legendi kluba. On je igrač koji u poznim godinama igra na najvišem nivou, osvojio je Evropsko prvenstvo, osvojio je i Ligu šampiona i zato mislim da je on trenutno najbolji na toj poziciji".

Na kraju, poruka navijačima?

''U svakom trenutku ću dati sve od sebe! Uvek se nadam najboljem i nadam se tituli!'', zaključio je Đurđević koji je pre Voždovca igrao i za Rad, a za mlađe selekcije reprezentacije Srbije do sada je odigrao 24 utakmice i postigao jedan gol.

U dresu Voždovca, 20-godišnji Đurđević je prošle godine odigrao 33 utakmice, postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke