Dobra Zvezda, sjajna provera za kraj, ali će za Milan morati da se popravi realizacija!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 31.01.2021.
16:48
Izvor: Sportske.net

Sasvim solidno izdanje Crvene zvezde.

Starsportphoto ©
Starsportphoto ©

Povezane vesti

Dobro je prošla generalna proba Crvene zvezde pred nastavak prvenstva Super lige Srbije. 

Aktuelni prvaci Srbije i Ukrajine, Zvezda i Šahtjor, odigrali su jednu od interesantnijih utakmica u redu onih koji su završene bez golova, bilo je 0:0, ali šansi nije manjkalo. 

Reklo bi se da je Zvezda bila nešto bolji rival danas. 

Fantastično je igrala Zvezda u prvih 20 minuta utakmice, Šahjtor praktično da nije izlazio iz svog kaznenog prostora, a prva prilika u drugom minutu kada je Ben presekao loptu koju je poslao Marlos, ali je Pjatov uspeo da zaustavi Zvezdinog fudbalera. 

U 14. minutu Zvezda je posle Benovog kornera izvršila veliki pritisak pred golom rivala, Falćineli je na kraju sa leve strane poslao loptu ka Benu koji je malo zakasnio, onda ona stiže do Gajića, koji iskosa sa desne strane šutira preko gola.

Tri minuta kasnije još jedna velika prilika za Zvezdu, nova odlična saradnja Bena i Falćinelija, ovoga puta Veljko Nikolić je izbio oči u oči sa golmanom, ali Pjatov opet izlazi kao pobednik.

U 20. minutu opet ukrajinski tim ima sreće, Mirko Ivanić je pogodio prečku udarcem sa dvadesetak metara, zakačio je loptu i Pjatov, potom je i Ben pokušao, ali nije pogodio.

Na isteku prvih pola sata igre najbolja prilika za ekipu Šahtjora. Crveno-beli su izgubili loptu pred svojim kaznenim prostorom, usldio je centaršut sa leve strane za Tetea, koji šutira po sredini gola, ali Borjan uspeva da nogom izbije tu loptu.

Posle nešto duže pauze, nova opasnost pred golom Šahtjora, Ivaniću se u 37. minutu otvorio slobodan prostor u šesnaestercu, ali odlučio je da odmah šutira, to je loše učinio levom nogom i lopta je završila daleko pored gola.

Pred sam kraj poluvremena, još jedna prilika za Zvezdu, ovoga puta Milunović je gađao pod prečku posle kornera, ali odlični golman Šahtjora ponovo je bio na pravom mestu.

Na poluvremenu je trener Šahtjora zamenio sve fudbalere, a Ukrajinci su zaigrali nešto bolje. Ipak, ponovo je Zvezda bila ta koja je bila bolji rival. 

Milan Rodić se povredio nakon sudara sa Patrikom, pa je izašao van terena, potencijalni problem za crveno-bele posebno zbog činjenice da je to jedina pozicija koja nije dobro pokrivena. 

Fanastična šansa za Falćinelija nakon dodavanja Gajića, Italijan je sa 13-14 metara šutirao, ali nije imao sreće, golman Ukrajinaca je uspeo to da odbrani uz dosta muke. 

Velika prilika za Falćinelija i u 75. minutu kada je dobio sjajnu loptu, izbio 1 na 1 sa protivničkim golmanom i nije uspeo da ga savlada. 

Imao je i Šahtjor svoju priliku, Tajson je šutirao sa 15-ak metara, ali je Borjan odlično reagovao. 

Sve u svemu, Zvezda za nijansu bolja, odbrana je bila ponovo sjajna, dok je u napadu bilo situacija kada su ofanzivni igrači crveno-belih morali bolje da reaguju. Protiv Milana će definitivno morati bolje. 

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Rodić, Sanogo, Nikolić, Ivanić, Ben, Bakajoko, Falćineli;

Igrali su još Petrović, Gavrić, Kanga, Gobeljić, Pavkov, Vukanović, Odada.

Šahjtor: Pjatov, Krivcov, Marlos, Tete, Maikon, Ciprijano, Bolbat, Sudakov, Konopljanka, Bondar, Fernando

Drugo poluvreme: Trubin, Dodo, Stepanenko, Tajson, Markos, Dentinjo, Kornienko, Solomon, Patrik, Matvienko, Vitao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke