Zvezda - Afrički tandem sanja da zaigra pred ''Delijama'', ali pre toga ima još jedan važan zadatak!

Autor: Darko Mitrović
subota 25.04.2020.
15:28
Izvor: Sportske.net

Veoma su blizu da prvi cilj ostvare, šta sledi od leta?

Aleksandar Obrenović/Sportske.net
Aleksandar Obrenović/Sportske.net

Povezane vesti

Crvena zvezda se ovog proleća rastala sa dvojicom stranaca, Žanderom i Van la Parom, očekuje se da se sličan sporazum potpiše sa Kanjasom, ali dvojica novih, mladih igrača iz inostranstva ozbiljno ''kucaju na vrata'' prvog tima crveno-belih.

U pitanju su Usman Marong, vezista iz Gambije koji će u junu napuniti 21 godinu i Ričard Odada, sedam meseci mlađi fudbaler iz Kenije koji igra na poziciji defanzivnog veznog igrača.

I jedan i drugi su ove sezone bili na ''kaljenju'' u Zvezdinoj filijali Grafičaru i nadaju se da bi već od leta mogli da budu priključeni prvom timu.

Marong je ove sezone upisao 23 nastupa, postigao pet golova, uz tri asistencije, a Odada ima samo tri nastupa, ali je tek zimus stigao u Grafičar iz Zvezdinog omldinskog pogona.

I jednom i drugom je prvi cilj da sa Grafičarom uđu u Superligu, kada se budu stekli uslovi za nastavak sezone, a onda i da pokušaju da se nametnu Dejanu Stankoviću za ulazak u prvi tim.

''Zasluženo smo vodeći na tabeli. Mislim da smo najkvalitetnija ekipa u Prvoj ligi Srbije i da rezultati to pokazuju na pravi način. Pravi smo kolektiv i srećan sam što sam deo Grafičara. Imamo kvalitet i da igramo Superligu. Što se mene tiče, nisam u potpunosti zadovoljan i mislim da mogu mnogo bolje od ovog. Jedva čekam da se vratimo na teren da to i pokažem.

Crvena zvezda je veliki klub i voleo bih da istrčim pred pune tribine i osetim tu atmosferu. Svaki fudbaler teži ka tome da napreduje u karijeri, tako da je to slučaj i sa mnom. Voleo bih da navijači Crvene zvezde budu u prilici da me upoznaju, a ja ću dati sve od sebe da im se dokažem na terenu'', izjavio je Marong za Zvezdin klupski sajt.

Slično razmišlja i Ričard Odada.
-
Baner stoni tenis

''Sezonu sam počeo u omladincima Crvene zvezde, a potom sam na zimskoj pauzi prekomandovan u razvojni tim - Grafičar. Nosim sjajne uspomene iz rada sa Slavoljubom Đorđevićem i za mene je bilo veliko iskustvo da igram sa momcima koji su ostvarili odlične rezultate u Ligi šampiona za mlade. Uživao sam u svakom provedenom trenutku sa njima. Lični učinak je zadovoljavajući, ali uvek može bolje. Imam mnogo prostora za napredak'', izjavio je Odada.

Tek nedavno je prešao iz omladinskog u seniorski fudbal i odmah je primetio bitne razlike.

''Lopta mnogo brže ide po terenu, to mi je bio prvi utisak po prelasku u seniorski fudbal. Odmah nakon toga i duel igra. Jednostavno su snažniji protivnici, što je i logično, s obzirom da su odrasli ljudi.

Međutim, sve to mi je dodatna motivacija da radim na sebi, da se usavršavam i da napredujem. Želim da posle ovog, pređem u prvi tim Crvene zvezde i tamo se pokažem. U fudbalu je tako, ako ste dobri i vredno radite, dobićete šansu'', zaključio je Odada koji u poslednjih mesec dana trenira u Beogradu i nada se skorom povratku na teren.
-
Bonus 10

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ČokoMoko
Saturday, 25.04.2020
17:46

Uz duzno postovanje prema svima, ja kao simpatizer Zvezde, iskreno se nadam da FSS nece dozvoliti da jedan Graficar igra Superligu? Mislim ako moze Graficar, moze i Teleoptik... Jel?

avatar
Piksi G00L iz korner
Monday, 27.04.2020
08:47

A kad je to teleoptik bio sampion Prve lige Srbije pa ga nisu pustili da igra Super Ligu. Tu samo treba da se postuju propisi. Ako ppropisi kazu da moze neka igra, a ako nije u skladu sa propisima, onda ne bi smeo da igra.

avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 28.04.2020
22:10

Nisi odgovorio na moje pitanje kad je to teleoptik bio prvak Prve lige pa mu nisu dozvolili da se takmici u Super Ligi. Ne razumem zbog cega Graficar ne bi mogao da igra Super Ligu, ako je to, na pprimer, u skladu sa propisima. Mozda bi za tebe bilo regularnije da Graficar bude sampion Prve lige, a da neki drugi klub umesto njega udje u Super ligu. Prvenstvo je polu-regularno ili neregularno samo za navijace suprotnog tabora ako oni nisu na celu Super Lige, a sad ti meni objasni koje si ti to neregularnosti uocio u dosadasnjem toku sampionata.

avatar
ČokoMoko
Tuesday, 28.04.2020
08:39

Aman bre covece, da li stvarno mislis da u Superligi treba da igra Graficar? Pa i ovako nam je prvenstvo polu regularno, zar stvarno treba Zvezdina deca da se kale u Superligi? Ako treba, onda nakon sezone u Graficaru neka ih salju u timove Superlige na pozajmicu a ne ovako...

avatar
Piksi G00L iz korner
Saturday, 25.04.2020
15:35

Suvi prosesk i jedan i drugi.

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 26.04.2020
00:23

I ja mislim isto.