Zvezda bi po navici do het-trika, ali je ova verzija Omonije mnogo opasna!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 31.08.2020.
12:38
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli imaju prijatna sećanja, mada je uvek bilo povuci-potegni, samo Omonija ima veoma dobar tim. Zvezda može dalje, ali ne sa onim što je pokazala u Tirani.

EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI
EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI

Povezane vesti

Zvezda ide na Kipar, detaljnije analize će uslediti, problem je gostovanje, svakako, jer bez obzira na prazan stadion, velika vrućina bi svakako mogla da predstavlja prepreku.

Povoljna okolnost je što su kvalifikacije pomerene za septembar, Kiprani su osvojili titulu posle decenije, prvi trofej nakon osam godina i jasno je da vlada euforija.

Zanimljivo da ovaj kiparki tim nije uspeo da se plasira u grupnu fazu evropskih takmičenja nikada, najvliže su bili u pra plej-ofova, recimo protiv Red Bul Salcburga 2011. u kupu UEFA, kada su ispali zbog gola u gostima, qa pre pet godina ih je 4:3 u ukupnom skoru izbacio Dinamo iz Moskve.

Zvezda je već igrala sa Omonijom 2012. u kvalifikacionoj rundi, dva dosadna remija bez golova i onda penali koji su se posrećili Beograđanima. Sigurno ne bi imali ništa protiv ni da u jednom utakmici slave na penale, važno je samo proći.

Omonija retko gubi kod kuće, recimo u ovoj deceniji su u Evropi izgubili u kvalifikacijama samo tri puta od Metalista Harkov, Astre i moskovskog Dinama, tukli su Salcburg, poljske, izraelske predstavnike, remizirali sa Brondbijem,

Na klupi je Hening Berg lefenda norveškog fudbala, bivši igrač Mančester Junajteda koji je radio u Blekburnu, Legiji, Videotonu, pa se vratio u domovinu u Stabek i prošle godine osvojio titulu na Kipru.

U timu je nekoliko poznatih igračam, mađarski reprezentativac Lang, Portugalci koji su konstanta u kiparskom fudbalu, Kiko i Vitor Gomeš, kapiten je Gomez koga se sećate iz Vigana, par Čeha i poznati Slovak Hubočan, prava legija stranaca, Kiprani su u drugom planu. Golman Fabijano je sedam godina bio rezerva u Portu, između ostalih i Kasiljasu...

Baner

Zvezda je pre dvadesetak godina izbacila Omoniju u drugoj kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, 3:2 je bilo u dva meča, iako su Kiprani odoleli kod kuće.

U svakom slučaju, nimalo naivan rival, ali ne i nepobediv. Zavisiće od Zvezde, ali jasno je da je u pitanju ozbiljniji rival od Tirane.

Jasno je i to na osnovu toga što su eliminisali Legiju, imaju velike ambicije, pobeda u Poljskoj je podigla euforiju na kojoj će se grejati do duela sa Beograđanima.

Omonija je inače osvojila titulu jer je imala bolji međusobni skor, isti broj bodova, ali i goru gol razliku od Anortosisa kada je sezona prekinuta zbog pandemije posle 22 kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Monday, 31.08.2020
14:09

Napred Zvezdo, napred Svetinjo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore.

avatar
Amar Zornic
Monday, 31.08.2020
12:55

Za ovaj novo kvalifikacija protivnik je pozeljan , gostovanje je lose al sve u svemu zvezda je favorit

avatar
Amar Zornic
Monday, 31.08.2020
12:50

Ono sto je isto vazno istaci je da sa Kipranima vodimo veliku bitku na listi koeficijenata pa je utoliko ovaj mec jako vazan i za ostatak Srbije

avatar
Carina_11303
Monday, 31.08.2020
12:50

Odlicno smo prosli. Mitjalend bi nam bio misaona imenice, Molde i Ferencvaros dosta tezi od omonije. Samo hrabro i pametno