Zvezda: ''Bratstvo je jače od svega, i u Grčkoj će pobediti bratstvo!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.10.2019.
10:04
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Utisci se još sabiraju, kakve poruke stižu iz Zvezde posle spektakla u utorak uveče na ''Marakani''?

Nikola Miloradović/Sportske.net
Nikola Miloradović/Sportske.net

Povezane vesti

Tek drugo kolo grupne faze takmienja u Ligi šampiona je odigrano, a Zvezda na svom kontu već ima i prvu pobedu, ostvarenu pred svojim navijačima u utorak na ''Marakani''.

Olimpijakos je savladan posle preokreta u drugom poluvremenu sa 3:1, a utakmicu je obeležila jedinstvena, ''bratska'' atmosfera na tribinama koju su priredili navijači dva kluba.

Posle svega, u Zvezdi imaju mnogo razloga za zadovoljstvo, što se i vidi iz njihovog rezimea objavljenog na klupskom sajtu, sa akcentom na veliko prijateljstvo Zvezde i Olimpijakosa, koje traje neprekidno već nekoliko decenija.

U nastavku prenosimo njihove utiske.

''Odnosi između klubova su duboki i značajni, sežu više od tri decenije unazad. Početak prijateljstva označava utakmica Crvene zvezde protiv Panatinaikosa odigrana u Atini, kada su navijači Olmpijakosa bili na tribini sa najvatrenijim pristalicama crveno-belih.

Prijateljstvo je utemeljeno na povezanosti srpskog i grčkog naroda i njihova dva najveća kluba koji dele boje dresova i način razmišljanja.

Da je odnos jači nego ikada pokazali su navijači oba kluba zajedničkim navijanjem koje je trajalo i kada se meč završio.

Foto: Pavle Knežević/Sportske.net
Crvena zvezda navijaci

Pristalice beogradskih crveno-belih pevale su navijačke pesme atinskog kluba dok su navijači Olimpijakosa zajedno sa 'Delijama' pevali Zvezdine pesme. Golovima se aplaudiralo na obe strane, a na kraju su igrači oba tima pozdravili navijače na obe tribine.

Takva atmosfera se retko viđa na fudbalskim stadionima, a povezanost kakvu imaju Zvezda i Olimpijakos se teško sreće u današnjem fudbalu.

Zato je utakmica odigrana u Beogradu pravi primer na koji svi treba da se ugledaju, a navijači oba kluba da budu ponosni što su u svet poslali najlepšu, crveno-belu sliku i pokazali da je bratstvo jače od svega.

Naredni meč ove dve ekipe odigraće se 11. decembra u Atini. Nema sumnji da će i u grčkoj prestonici pobediti bratstvo
'',
poručuju iz Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 03.10.2019
12:53

Ono sto je svet u utorak navece mogao da vidi u Beogradu je nesto nezapamceno, odnosno nikad vidjeno i Srbija i srpska dijaspora mogu da se ponose zbog toga.

avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 03.10.2019
10:09

Biće bratstvo u revanšu kao 1995. u košarci.