Zvezda i Partizan na udaru države zbog poreza, Nišlije tvrde: "Ima i svetlih primera!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 17.06.2022.
22:45
Izvor: Sportske.net

Iz Radničkog se pohvalili.

fkradnickinis.rs
fkradnickinis.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Radnički iz Niša održao je danas sednicu skupštine, na kojoj je usvojen završni račun za prošlu godinu, podnet izveštaj o radu i usvojen finansijski plan za ovu godinu.

Predsednik niškog kluba Dragan Marković rekao je da je Radnički jedan od retkih klubova u Srbiji, koji redovno izmiruje svoje finansijske obaveze.

"Čini mi se da se često spominju samo negativni primeri, kao da je sramota da se spomenu odgovorni rukovodioci klubova koji svoj posao rade u skladu sa zakonom, a to podrazumeva kretanje u okviru realnog finansijskog plana, što podrazumeva isplatu svih obaveza prema igračima, zaposlenima i državnim institucijama, odnosno plaćanje poreza. Sad se pitam da li je sramota da na ovaj način se bude patriota, socijalno odgovoran prema državi u kojoj se živi. Ne treba mi da se pravdamo, već oni koji ne rade dobro svoj posao", rekao je Marković, preneo je klupski sajt.

Direktor Radničkog Dejan Propadalo podneo je izveštaj o radu kluba i rekao da su prošle godine poslovali sa dobitkom od blizu 33 miliona dinara.

"Ukupan iznos prihoda u toj godini iznosio je oko 212 miliona dinara. Prihod je ostvaren na osnovu prodaje igrača, sredstava solidarnosti za transfer igrača, sponzorstva, reklamiranja, donatorstva, TV prava, prodaje ulaznica… Takođe, u 2021. godini klub je imao rashode u iznosu od oko 178 miliona dinara. Reč je o rashodima poput onih za nabavku sportske opreme, troškove priprema ekipa, zarade, naknade zarade i ugovorne obaveze prema igračima i sportskim stručnjacima, troškove organizacije utakmica i smeštaja igrača", dodao je on.

Klub je, prema njegovim rečima, najviše uložio u renoviranje prostorija i svlačionica za decu koja treniraju u Radničkom, a napravljena je i teretana u okviru stadiona.

Propadalo je rekao da je renoviran stadion Železničara, a istakao je da je klub dobio oko 200 primedbi Evropske fudbalske unije UEFA, koje moraju da se otklone, kako bi Radnički utakmice u kvalifikacijama za Ligu konferencija igrao na stadionu "Čair".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke