Zvezda ima jak adut pred JUBILARNI derbi: ''Polufinale? Mnogo smo uspešniji od Partizana!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.06.2020.
20:35
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Znate li koji je po redu derbi koji se igra u sredu? Ovo daje novu dimenziju predstojećem okršaju!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Iako su nam svima te brojke iz prvenstvenih i Kup okršaja pred očima, mnogima je promaklo ono što je Crvena zvezda danas na svom zvaničnom sajtu istakla - naredni polufinalni meč Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde biće jubilarni, 200. međusobni duel ''večitih rivala'' u takmičarskim utakmicama!

Podsetimo, Zvezda i Partizan su se u prvenstvenim mečevima do sada sastali 162 puta, a 37 puta su odmerili snage u Kup utakmicama.

Zvezda ima bolji učinak, što posebno dolazi do izražaja kada su u pitanju utakmice polufinala Kupa i taj podatak crveno-beli danas posebno izdvajaju, tri dana pred gostovanje u Humskoj.

''Najtrofejniji srpski klub mnogo je uspešniji u polufinalima od Partizana. Tim iz Ljutice Bogdana od 14 utakmica pobedio je 11 puta, a od toga se osam puta plasirao u finale Kupa Srbije.

Prethodna dva polufinala igrala su se na dva susreta, što se desilo još dva puta. Kad su borbe za finale bile svedene na jednu utakmicu, Crvena zvezda je bila uspešnija pet puta, a Partizan samo jednom'', navodi se na sajtu Crvene zvezde.
-
Derbi baner

Crveno-beli podsećaju i na prethodni dvoboj u polufinalu Kupa, iz 2012. godine, kada je Zvezda u dva meča slavila sa po 2:0 i primećuju jednu veliku sličnost sa današnjom ekipom Crvene zvezde.

''Tadašnji tim Roberta Prosinečkog, koji je baš kao i Dejan Stanković legenda kluba, slavo u oba meča. Na Marakani je bilo 2:0, baš kao i u revanšu na stadionu Partizana. Tada su golove u revanšu postigli Darko Lazović i Kristijan Borha'', podsećaju crveno-beli.

Rado se u Zvezdi sećaju i polufinala iz sezone 1989/90, kada je njihov tim golom Pančeva dobio prvi meč na ''Marakani'' sa 1:0, Partizan je u revanšu u Humskoj vodio sa 2:0, ali su crveno-beli do kraja napravili preokret i na kraju slavili sa 3:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Sunday, 07.06.2020
21:03

Neka se tradicija nastavi i da u sredu na stadionu JNA crveno-bela armija pobedu slavi.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Sunday, 07.06.2020
21:02

Pa u svemu smo bolji, glupo je i pisati. Ko protiv Rada da igramo.

avatar
DVA HRAMA
Sunday, 07.06.2020
23:16

A mi protiv smrada.