"Zvezda ima najbolji tim u poslednjih 15, 20 godina", šta je najveća prednost protiv Milana?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 16.02.2021.
14:46
Izvor: Sportske.net, Beta

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evropa između Zvezde i Milana igra se u četvrtak od 18.55 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela ocenio je danas da ekipi Milana neće biti lako sa fudbalerima beogradskog tima u predstojećem dvomeču u Ligi Evropa i prisetio se čuvenih duela sa italijanskim velikanom iz 1988. godine.

"Umesto dvomeča koji je trebalo da bude odigran 1988. godine, igrali smo 'tromeč'. Protivnik nam je bio upravo Milan, koji je tada bio u velikom usponu. Roso-neri su te godine prvi put osvojili titulu prvaka Evrope, a to su učinili i naredne dve godine. Kao što se danas govori da je Milan favorit protiv nas, isto tako je bilo i 1988. godine", rekao je Mrkela za klupski sajt.

On je podsetio da je tada u Milanu utakmica Kupa šampiona završena 1:1, a da je revanš u kome je Zvezda imala prednost 1:0 prekinut zbog magle i odigran dan kasnije. I ta utakmica završena je nerešeno 1:1, posle čega je italijanski klub prošao dalje na penale 4:2.

"Milan je tada bio jači i nadmoćniji, ali mislim da se u Evropi najviše namučio protiv Crvene zvezde. To je ono što priželjkujem i sada, jer mislim da crveno-beli mogu da priušte to svojim navijačima na našem stadionu, ali i na gostujućem San Siru u Italiji", naveo je Mrkela, učesnik tih duela.

Sportski direktor Zvezde naveo je da je klub tada bio u usponu i da je ekipa predvodjena trenerom Brankom Stankovićem bila sastavljena od kvalitetnih igrača kakvi su bili Dejan Savićević, Dragan Stojković i Darko Pančev.

"Čitav klub funkcionisao je odlično, jer je uprava na čelu sa Draganom Džajićem radila dobro svoj posao. Sve je to razlog zbog kojeg smo mi mogli da se suprostavimo jednom takvom Milanu. Sada je potpuno drugo vreme. Razlika izmedju klubova koji dolaze iz istočnih zemalja poput Zvezde i bogatih klubova je mnogo veća", naveo je.

"Tako gledano, razlika o kojoj govorimo je sada veća u korist našeg protivnika nego što je to 1988. godine bio slučaj. Ipak, imamo tim koji je najbolji u poslednjih 15, 20 godina. Naš stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem odlično poznaje italijanski fudbal. Znaju kako treba igrati protiv ekipa kao što je Milan i tu vidimo našu najveću prednost", dodao je Mrkela.

On je rekao da je uvek teže biti funkcioner kluba nego igrač.

"Igrač je na terenu i ima direktni uticaj na ono što se će se dogoditi. Ne treba živeti u iluziji da imate veći uticaj kada ste van terena. Ipak je najbolje biti igrač i biti direktno odgovoran", rekao je Mrkela.

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evropa između Zvezde i Milana igra se u četvrtak od 18.55 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu. Revanš utakmica na programu je sedam dana kasnije u Milanu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke