Zvezda jedva izvukla bod u Gornjem Milanovcu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.07.2015.
20:56
Izvor: Sportske.net

Metalac pružio odličan otpor favorizovanoj Zvezdi, koja večeras nije uspela da ponovi efikasnu igru od pre nedelju dana na Vračaru.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Prvi kiks Crvene zvezde u novoj sezoni! Posle 6-2 na Vračaru protiv OFK-a, crveno-beli večeras igrali bez golova, 0-0 protiv Metalca u Gornjem Milanovcu.

Zvezda
je od samog početka utakmice pokušala da uspostavi inicijativu, ali su fudbaleri Metalca odgovorili borbenom igrom u defanzivi iz koje su pokušavali (i neretko uspevali) da iznude opasne kontre iz kojih su pretili golu Damira Kahrimana.

Prva prava prilika viđena je u 10. minutu meča, kada je Nemanja Mladenović prihvatio loptu na tridesetak metara od Zvezdinog gola, a onda raspalio po njoj i bukvalno zaljuljao gol gostiju, pogodivši prečku.

Tu situaciju možete da vidite OVDE.

Lopta se odbila u polje, mogli su Milanovčani i u nastavku akcije da učine nešto više, ali je Đenić u pokušaju da šutira sa desetak metara - promašio loptu.

Ekipa Metalca bila je opasnija tokom prvog poluvremena. Videli smo pokušaj opasne kontre i u 18. minutu, kada je Vukašin Jovanović prekršajem na sredini terena zaustavio akciju Milanovčana, a četiri minuta kasnije odlična prilika i za Nikodijevića, ali je sa nekih 14 metara šutirao pravo u Kahrimana.

Zvezda je do kraja poluvremena pripretila preko Ristića, Parkera i Savićevića, ali se mreža golmana Belića nije zatresla.

U poluvremenu, trener Zvezde Miodrag Božović je obavio dvostruku izmenu. Umesto Cvetkovića i Gavrića, na teren je poslao Petkovića i Vereda, ali se situacija na terenu nije bitnije promenila.

U par navrata je Luis Ibanjez dobro šutirao iz slobodnih udaraca, ali iz igre crveno-beli nisu uspevali da ugroze gol domaćih.

Luka Jović je nešto kasnije zamenio Mihaila Ristića i tek je njegovim ulaskom Zvezda postala nešto konkretnija. Mladi napadač se našao u šansama u 70. i 81. minutu, ali ni tada Belić nije kapitulirao.

A prava bura usledila je u samom finišu. Prvo je Zvezda imala odlinu priliku preko Mbođa, psole još jednog slobodnog udarca Luisa Ibanjeza, ali je prečka spasila domaće.

Usledio je brz napad Milanovčana, lopta nba kraju stiže do Nemanje Mladenovića, koji sa desetak metara, iskosa sa desne strane pogađa stativu Zvezdinog gola!

U četvrtom minutu nadoknde vremena, sporna situacija na Zvezdinoj polovini, kontra preko rezerviste Milovanovića, ali je sudija signalizirao ofsajd poziciju.

Ostalo je 0-0.

Posle ovakvog epiloga, Crvena zvezda ima četiri osvojena boda, iza Partizana, Borca i Javora sa maksimalnim učinkom (šest bodova). Metalac je posle 0-4 u Humskoj u prvom kolu upisao svoj prvi bod u novoj sezoni.

Metalac: Belić - Rnić, Sedlar,Otašević, Nikodijević - Ivanović (Luković od 64.), Bukorac -Merdović (Milovanović od 73.), Mladenović, Dimitrijević -Đenić.

Crvena zvezda: Kahriman -Cvetković (Petković od 46.), Jovanović, Mbođ, Ibanjez - Kovačević,Savićević - Ristić (Jović od 62.), Gavrić (Vered od 46.), Katai -Parker.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak