Zvezda ne mora da brine - Stasava 'novi Jović'!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 04.04.2016.
18:27
Izvor: Sportske.net

Momak je rođen u istom gradu i igra na istoj poziciji kao i Luka Jović, a sjajna izdanja u dresu sa državnim grbom mogu da raduju "Delije" jer Dejan Joveljić deluje kao nova velika nada kluba iz Ljutice Bogdana.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Osamnaestogodišnji Luka Jović svojevremeno je slovio za jednog od najtalentovanijih napadača koje je omladinska škola Crvene zvezde napravila u poslednjih dvadesetak godina, ali se momak iz Bijeljine nije dugo zadržao u klubu.

Ako ne računamo period fudbalskog školovanja može se reći da je Luka Jović u prvom timu proveo tek toliko vremena tokom kojeg je mogao da nagovesti šta se od njega može očekivati u budućnosti, a onda je usledio transfer u Benfiku.

Navijači Crvene zvezde bili su razočarani time što je jedan od najtalentovanijih igrača u zemlji prerano napustio klub ali bi crveno-beli vrlo brzo mogli da isprave grešku.

Kadetski reprezentativac Srbije Dejan Joveljić (16) zablistao je u dresu sa državnim grbom u Elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo upisavši tri gola i dve asistencije u trima pobedama "Orlića".

"Zadovoljan sam svojom igrom na utakmicama protiv Poljske i Irske, na kojoj sam i postigao gol, ali meč protiv Crne Gore je moje najbolje izdanje. Dao sam gol, zabeležio asistenciju, a posebna mi je čast i što sam nosio kapitensku traku" kaže Joveljić.

Za talentovanog napadača Crvene zvezde navijači su već čuli jer je zimske pripreme odradio sa prvim timom, a potom je usledilo i potpisivanje prvog profesionalnog ugovora.

"U Zvezdi sam već sedam godina i potpisivanjem ugovora ostvario mi se veliki san. Srećan sam i ponosan što sam deo crveno-bele porodice. Značilo mi je i što sam zimske pripreme proveo sa ekipom" dodao je Joveljić.

Dejan Joveljic
Foto: crvenazvezdafk.com

Momak koji je, kao i Luka Jović, rođen u Bijeljini tvrdi da ga često porede sa bivšim fudbalerom Crvene zvezde, s tim što su Joveljićevi planovi nešto drugačiji u odnosu na Jovićeve.

"Iz istog smo grada i igramo na istoj poziciji i ljudi nas često u šali porede. Ono što bih istakao kao sličnost je to da obojica imamo dobar udarac glavom. Razlika je u tome što bih želeo da se duže od Luke zadržim u Crvenoj zvezdi" poručuje Dejan Joveljić.

Mladi srpski reprezentativac dodaje da mu je naredni cilj debi za prvi tim i prvenac u crveno-belom dresu, dok na duge staze želi titule sa Zvezdom i plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Već početkom maja imaćemo prilike da Dejana Joveljića ponovo vidimo na delu u dresu sa državnim grbom jer kadetsku reprezentaciju od 5. do 21. maja očekuje učešće na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kun95
Tuesday, 05.04.2016
16:33

Ali sta je Jovic pokazao do sad? Nijednu trunku kvaliteta nije pokazao, a uvaljase ga Benfici. Pa dobro, kad menadzer Miljkovica progura u Bragu, mogu ovi Falkaaaaa u Benfiku. E fudbale

avatar
Igornopolis
Tuesday, 05.04.2016
20:02

Pokazao ne Jovic da ima potencijal. Prebrz transfer i najverovatnije nista nece uraditi u inostranstvu a mozda ni karijeri. Nadam se da ce da nas demantuje.

avatar
Shabani Nonda
Monday, 04.04.2016
23:38

Samo da ne bude kao Jovic !

avatar
El Diablo
Monday, 04.04.2016
23:18

E sad ga pozvati u reprezentaciju da obori rekord kao najmladji debitant za A reprezentaciju.Kad Zvezda nije oborila rekord Benfike onda makar ovaj.

avatar
Shabani Nonda
Tuesday, 05.04.2016
00:02

Klasican primer ironije ,ti ocigledno nemas sta da radis !

avatar
Vanja Grubač
Monday, 04.04.2016
22:09

Dati mu broj 9 i proglasiti ga za Van Bastena ili Nenada Bjekovića

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 04.04.2016
19:35

luka jovic je obicna panjina bre kakav talenat

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Monday, 04.04.2016
19:03

Zvezdina omladinska škola nove asove stvara, Zvezdaška javnost ne treba da brine jer biće para, a Zvezda će i dalje u Suprligi da hara.

avatar
Don Silvio
Monday, 04.04.2016
19:47

Jesi ti neki pjesnik

avatar
Vanja Grubač
Monday, 04.04.2016
22:08

Jeste upaka mu kašika u med

avatar
Totalno Iskren
Monday, 04.04.2016
20:08

Bice para ali ne za zvezdu nego za upravu.

avatar
Forza RoSs0neri
Monday, 04.04.2016
19:01

Kako novi Jovic?Pa ni onaj stari nije nista uradio.

avatar
Zerar Depardje
Monday, 04.04.2016
18:54

koliko naplacujete ovakve reklame?IOmam sestrica boli glava kako igra fudbal...