Zvezda ne posustaje!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.03.2015.
16:23
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili seriju pobeda u domaćem šampionatu. Lalatovićev tim ponovo efikasan i ubedljiv, ovog puta protiv Spartaka u Subotici.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda nastavlja svoj pohod ka odbrani šampionske titule. Aktuelni šampion je danas u utakmici 19. kola Superlige savladao Spartak u Subotici sa 3-1 i tako upisao treću uzastopnu pobedu ovog proleća.

Utakmica je počela onako kako su gosti mogli samo da požele. Posle nepunih pet minuta igre, Zvezda je povela iz prve prave prilike za gol. Stojanović je sa leve strane izveo korner, Savo Pavićević samo okrznuo loptu, a ona je na drugoj stativi došla do Darka Lazića, koji ju je sa gol linije ugurao u mrežu pored golmana Mirkovića - 0:1.

Domaći su u prvih pola sata bili potpuno bezopasni, Zvezda je lako održavala vođstvo, a ono je u 29. minutu i duplirano posle jedanaesterca, dosuđenog zbog prekršaja nad Lukom Jovićem.

Više o tome mogli ste da čitate OVDE, a siguran realizator najstrože kazne bio je Mihailo Ristić - 0:2.

Par minuta kasnije, Petar Orlandić je mogao da otkloni sve dileme oko pobednika ovog meča, ali je u situaciji jedan na jedan, kao pobednik izašao golman Spartaka Mirković.

I onda, u 35. minutu, usledila je kazna na drugoj strani.

Prva prava akcija Spartaka na ovoj utakmici je rezultirala golom. Milošević je prošao po levoj strani, odlično je zatim centrirao za Georgijevića, koji je sa desetak metara uspeo da savladsa Rajkovića - 1:2.

Do kraja prvog poluvremena, još jedna prilika za Georgijevića, ovog puta posle centraršuta Torbice, ali napadač Subotičana ovog puta šalje loptu pored stative.

Očekivalo se da će Subotičani posle postignutog gola, u nastavku biti agresivniji, konkretniji, ambiciozniji, ali ništa od toga nismo videli.

Zvezda je rutinski sačuvala vođstvo, kontrolisala dešavanja na terenu, a onda u 78. minutu i stavila tačku na ovaj meč.

Bila je to brza akcija Džošue Parkera, koji je iskosa sa leve strane pokušao da šutira, ali se lopta odbila do Luke Jovića, koji sa nekih osam metara šalje loptu u mrežu pored istrčalog Mirkovića - 1:3.

Do kraja, još jedna lepa prilika za Kataija, ali i jedna sporna situacija na drugoj strani, kada je Mrkela pao u kaznenom prostoru Zvezde posle duela sa golmanom Rajkovićem, ali penala nije bilo.

Sve golove sa današnje utakmice možete da vidite OVDE.

Spartak: Mirković, Farkaš, Jakovljević, Antonić, Milošević, Maksimović, Ljubenović, Plavšić, Ilić (Lukić od 81.), Georgijević, Ivanović (Mrkela od 70.).

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković, Ristić, Stojanović (Avramovski od 76.), Katai, Parker (Gavrić od 87.), Jović, Orlandić (Kovačević od 59.).

JSL, 19. kolo

Subota:

Borac Čačak - Radnički Kragujevac 2:0 (1:0)
(Ožegović 38, Zec 90.)
Donji Srem - Radnicki Niš 0:0
Voždovac - Čukarički 0:0
Napredak - Mladost 1:1 (1:0)
(Dimitrov 20 - Pavlov 88.)
Novi Pazar - OFK Beograd 3:1 (1:0)
(Kostić 33, Pavlović 54, Radivojević 63 - Jovanović 53.)
Vojvodina - Jagodina 1:4 (1:3)
(Stojanović 11 - Gašić 4, Savković 14, Lepović 41, Martinović 67.)
Spartak - Crvena zvezda 1:3 (1:2)
17.00 Partizan - Rad

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markо Đorđević
Saturday, 14.03.2015
17:24

Mnogo bolece Zvezdino prolece ! 27 !nFalkao ne posustaje, bravo momci ! Sve ovo podseca na proslu sezonu.

avatar
Petar Glogovac
Saturday, 14.03.2015
17:41

Tako je brate, slazem se sa tobom. Podseca na proslu sezonu da cemo ponovo osvojiti zasluzenu titulu, ali podseca na to da partizan na sve nacine kao prosle godine pokusava da otme titulu! Novi Pazar 0:3 rezultat trebao biti na kraju 4:3, Vozdovcu 3 penala nije dosudjeno.. dalje necu nema svrhe vise, veliki pozdrav

avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 14.03.2015
17:43

Koji crni Falkao ?!?!