Zvezda: ''Ovde su najbolji stvarani, ovde su najveći padali'', Danci uzvraćaju: ''Neka rezultat bude nezaboravan''

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.08.2019.
10:46
Izvor: Sportske.net

Odbrojavanje je počelo, večeras je najveći spektakl na ''Marakani'' od početka sezone.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Od 20 časova i 45 minuta, Crvena zvezda večeras na stadionu ''Rajko Mitić'' dočekuje danski Kopenhagen u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Srpski šampion je u prva dva kola rutinski izašao na kraj sa Suduvom i Helsinkijem, ali u predstojećem dvomeču sa Dancima očekuje se mnogo veća borba.

U skladu sa tim očekivanjima je i očekivanje da tribine našeg najvećeg stadiona budu odlično ispunjene i nema sumnje da će tako i biti i da će Zvezda imati ogromnu podršku.

Kada su u pitanju očekivani sastavi timova, čini se da je Zvezdin sastav već poznat, sa Pavkovim umesto Boaćija u napadu i Degenekom umesto Babića na mestu štopera, dok će dancima zbog povreda nedostajati golman Andersen, zatim Bojlesen, Mudražija i Bjeland, čiji će izostanak možda i najviše biti problematičan za goste iz Danske.

Imajući to u vidu, Zvezda i Kopenhagen bi večeras trebalo da na teren istrče u sledećim postavama:

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Kanjas, Jovančić - Ivanić, Ben, Marin - Pavkov.

Kopenhagen: Gritebust - Varela, Papajanopulos, Nelson, Oviedo - Holse, Falk, Zeka, Fišer - Vind, N'doje.

Po dolasku u Beograd, Danci su sinoć održali konferenciju za medije, onda i trenirali, a pritom su obraćali pažnju na maltene sve detalje na našem najvećem stadionu.

Naime, na njihovom zvaničnom sajtu objavljen je tekst, potkrepljen brojnim fotografijama sa ''Marakane'', na kojima dominira poruka iz naslova: ''Ovde su najbolji stvarani, ovde su najveći padali''.

Opisan je istorijat stadiona, ističe se da je sagrađen 1963. godine, da je svojevremeno mogao da primi i 110.000 gledalaca, zbog čega je i nazvan ''Marakana'', po ugledu na brazilsku ''Marakanu'', a deo teksta je posvećen i Zvezdinoj legendi Rajku Mitiću, po kome se danas ovaj sadion zove.

Naravno, nisu propustili da pomenu i Zvezdin tunel i ''zastrašujuću'' poruku ''dobrodošli u pakao'', a pažnju im je privukao i detalj kada je njihovom treneru Solbakenu i fudbaleru Zeki ''ponuđen minibus'' kako bi došli do sale za pres konferenciju.

''Od svlačionica do pres centra je obično samo nekoliko stepenika, ali ovde su ih izveli sa stadiona, uz nekoliko skretanja do glavnog ulaza, odakle je bio direktan pristup pres centru'', ističu Danci.

Reportažu sa ''Marakane'' završili su optimističkom porukom:

''Biće to sjajno iskustvo- nadamo se da će i rezultat biti nezaboravan''.

Kako za koga...

Srećno, Zvezdo!

-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 06.08.2019
12:22

Napred Zvezdo, napred Svetinjo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore, Danci na punoj Marakani moraju da se pokore.