Zvezda podsetila na istorijat dvoboja sa Tiranom i upozorila na ''Liverpulovo dete''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.08.2020.
17:10
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Dan pred meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Zvezda predstavila narednog rivala.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Utakmica Tirana - Crvena zvezda počinje u utorak u 20 časova, direktno će je prenositi RTS 1 i Arena Sport 1, a igraće se bez prisustva gledalaca zbog još uvek aktuelne pandemije koronavirusa.

Crveno-beli su danas na svom sajtu predstavili rivala i posebno izdvojili napadača Tirane Majkla Engua.

''Kao glavni igrač se u potpunosti profilisao Majkl Engu, napadač visok 198 santimetara ponikao u Liverpulu, koji je prošle sezone ostvario dabl-dabl učinak od 13 pogodaka i 16 asistencija, ali njegov status u timu trenutno nije baš najjasniji, pa je pitanje da li će nastupiti protiv crveno-belih.

Odbranu tima 'drži' makedonski dvojac Toševski i Najdoski, dok će potencijalna pretnja za Crvenu zvezdu biti i Brazilac Gomes i Ganjanin Kobina koji su srž ofanzivnog dela tima'', ističe se u tekstu na sajtu Crvene zvezde.

Takođe, Zvezda se dotakla i istorije međusobnih duela, koja nije bogata, ali je čak 75 godina prošlo od prethodnog susreta.

''Jedini put kada su se Crvena zvezda i Tirana sastale bilo je 24. aprila 1945. godine, a naš klub je u prijateljskom susretu slavio rezultatom 5:2, golovima Jezerkića, Mitića, Tomaševića, Pečenčića i Stankovića.

Tirana je daleko najtrofejniji klub u Albaniji. Osvojili su 25 titula, a sa klupe ih predvodi Nigerijac Emanuel Egbo, koji je već 12 godina u albanskom fudbalu, kao golman i kao trener. Egbo je ušao i u istoriju afričkog fudbala, jer je prvi trener sa tog kontinenta koji ima priliku da predvodi tim u Ligi šampiona, makar i u kvalifikacijama''
, podsećaju u Crvenoj zvezdi.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 24.08.2020
17:49

Oni nisu u stanju da kažu istinu ni slučajno. Valjda ste igrali protiv reprezentacije Albanije, a ne protiv kluba Tirana u tom čuvenom prijateljskom susretu.

avatar
Man united
Monday, 24.08.2020
20:02

Не знам по чему је чувен тај меч? Пријатељски меч ко и сваки други. Једино се комплексаши хватају за то правећи неке своје болесне конструкције. Иначе, овде се мисли на утакмицу против репрезентације Тиране. Не знам зашто, али КФ Тирана је на свом ФБ профилу објавила како су они тада играли против Звезде. На слици им дресови изгледају ко и садашњи.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 24.08.2020
20:05

Ma neka ste vi klub od istine :D najveci prevaranti koji sami kroje istoriju kako im odgovara sto su uzeli crno bele dresove posle prijateljske utakmice sa Juventusom po uzoru na njih :D(rece mesija Pantic i osta ziv) a da ne pricam o plavo crvenim dresovima vasim prvim kako su nastali :D

avatar
DRUG OSTOJA
Monday, 24.08.2020
17:14

Nije Najdoski, nego NajdoVski!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 24.08.2020
17:58

Jesi li siguran? :-D

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 25.08.2020
06:37

Jeste bre od padobrana,bio 'onaj' vas na manifesticiji,Dani Vojske u Moskvi i video boju padobrana i kaze covek to kad je video...mani me bre Revolte kad ja pricam sa kraljem :D si cuo? :)