Zvezda proradila kad je postalo kritično, hoće li biti bolje u Litvaniji?

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.07.2018.
22:23
Izvor: Sportske.net

Dugo je Zvezdi trebalo da u dvomeču sa letonskim šampionom dođe do prvog gola, a onda je sve bilo mnogo lakše, crveno-beli idu dalje.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Posle 0:0 u Rigi pre šest dana, fudbaleri Crvene zvezde su i večeras imali problema sa realizacijom, ali su na kraju ipak uspeli da krunišu bolju igru protiv letonskog Spartaksa i pred oko 23.000 gledalaca na ''Rajku Mitiću'' trijumfuju rezultatom 2:0.

Ovaj rezultat ih je odveo u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će im rival biti litvanska Suduva, koja je ranije večeras, mimo očekivanja eliminisala kiparski APOEL.

Odlazak Aleksandra Pešića i povreda Nikole Stojiljkovića doprineli su pomenutim Zvezdinim problemima u realizaciji, pa je napad srpskog šampiona večeras kao najistureniji predvodio El Fardu Ben.

U uvodnih nekoliko minuta Zvezda je uglavnom pokušavala po levoj strani, gde je delovao Nemanja Radonnjić, a kako je meč odmicao, glavna dešavanja preselila su se na desnu, sa Milićem i Ebisilijom u glavnim ulogama.

Milić je u devetom minutu bio akter sporne situacije u kaznenom prostoru gostiju, kada je oboren u skoku sa jednim protivničkim igračem, ali sudija nije ni pomišljao da pokaže na belu tačku.

Tri minuta kasnije sjajna prilika za Milića posle centaršuta Ebisilija, šutirao je glavom sa nekih pet metara, ali neprecizno, lopta odlazi preko gola.

U 17. minutu pripretio je i Ben, a da gosti umeju da opasno priprete iz kontre, pokazali su u 25. minutu, kada su probili po levoj strani, usledila je oštra lopta na ivicu šesnaesterca, odakle je šutirao Malejev, ali iznad prečke Borjanovog gola.

Ostatak prvog poluvremena protekao je u znaku Crvene zvezde, Ebisilio i Milić su promašili još par prilika, Ben je u finišu ovog dela igre slabo izveo slobodan udarac iz izgledne pozicije i na odmor se otišlo bez golova.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
Nemanja Milic

Sličan razvoj događaja i u nastavku, Zvezda napada, gosti vrebaju prilike iz kontri, a jedna takva viđena je u 56. minutu, kada je Svarups posle centaršuta bio brži od Degeneka, šutirao je glavom, ali lopta završava pored gola.

Četiri minuta kasnije, trener Milojević izvodi Milića, na teren šalje Milana Pavkova, a onda i nova opasnost u kaznenom prostoru Zvezde. Kao da se njena odbrana uspaničila, stvorila se velika gužva, na kraju Stojković otklanja opasnost.

A onda, 65. minut meča i najbolja prilika za Zvezdu od početka utakmice. Posle jednog centaršuta u kazneni prostor i odbijene lopte, na ivici šesnaesterca ju je sačekao Nemanja Radonjić, snažno šutirao, ali stativa spasava Letonce!

Vreme je prolazilo, mreža ekipe Spartaksa je mirovala, a Vladan Milojević u 73. minutu poseže i za drugom izmenom - Ebisilija je zamenio Dejan Meleg.

I upravo su rezervisti zaslužni za gol kojim je u 78. minutu konačno ''otključana brava'' ispred letonskog gola. Meleg je sa desne strane odlično izveo korner na prvu stativu, odakle je Pavkov glavom prebacio na drugu, a tamo je sve to na pravi način ispratio Ben, koji neometan šalje loptu u mrežu - 1:0!

Od tog trenutka sve je bilo mnogo lakše i samo četiri minuta kasnije Zvezda je preko Krstičića duplirana prednost i overila plasman u drugo kolo kvalifikacija.

Akciju je ''povukao'' Ben, lopta je otišla na desnu stranu, a onda je stigla do Nenada Krstičića koji se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu gostiju i sa desetak metara poslao loptu u gol gostiju - 2:0!

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Ebisilio (od 73. Meleg), Milić (od 60. Pavkov), Radonjić (Jovančić od 85.), Ben.

Spartaks: Nerugals, Friemanis, Ošs, Kosorić, Šlampe, Dimitrijev, Malejev, Onorato, Kobzar, Višnjakovs (Davidov od 49.), Svarups (Agire od 56.).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

46 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 18.07.2018
23:43

Ovde vide ofsajd samo oni sto zbog velike mrznje prema Zvezdi ne veruju ni sopstvenim ocima. Lepo se vidi kad se zaustavi snimak da je odbranbeni igrac Spartaksa cak i blize golu, a ne da je u liniji sa Benom.

avatar
jv
Wednesday, 18.07.2018
13:27

Neuigranost je glavni problem. Treba nam vremena, i Pavkov mora od početka.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 18.07.2018
13:07

Ja ovu pobedu posvecujem grobarima koji su kao i mi svoj zivot posvetili nasoj Zvezdi. Ne moram da nabrajam jer verujem da ce se sami prepoznati.

avatar
MarkoSi
Wednesday, 18.07.2018
09:26

Odluka da Ben bude najistureniji, a Milić na krilu se pokazala kao loša pa je Milojević na početku drugog poluvremena izvršio rotaciju (trebalo je možda i ranije). Vidim da ljudi prozivaju Milića, a ne vide da je dečko izgarao na terenu i napred i nazad, da je ušao u 3-4 izgledne šanse protiv onakvog "autobusa" i da sudija nad njim nije svirao čist penal - i sve to iako je delovao sa krila!? Ključni trenutak meča je ulazak Melega koji je prvo (konačno) izveo dobar prekid za prvi gol, a potom je namestio i drugi. Ono što sam primetio da nedostaje Zvezdi, to je uključivanje ostatka tima u realizaciju. Često je lopta ubacivana sa strane, a u kaznenom prostoru na 8 igrača Spartaksa, ostajala su 2, najviše 3 naša napadača. Imam poverenja u Milojevića i nadam se da će za nedelju dana dodatno podići nivo igre tako da uz puno opreza i strpljenja možemo proći Suduvu.

avatar
Kladionicar
Tuesday, 17.07.2018
22:55

Pavkov morao od pocetka da igra ovo, Milic se decko trudi ali je ocajan. Ben ne moze na spica nikako protiv ovih visih igraca, pogotovu ako igramo centarsuteve.

avatar
svetski prvaci 1991
Tuesday, 17.07.2018
22:46

Da,fali napadac,lopti je bilo ali nema niko vest za gol.Malo se mucili u spicu.Ali dobro je.Pavkovo kretanje odlicno.Trebao je mozda odmah poceti Pavkov .

avatar
Nenad Šmigić
Tuesday, 17.07.2018
22:40

bogami,ovo mora mnogo,mnogo bolje,skripi na sve strane,ali ajde da kazemo pocetak sezone pa dok se uigraju,ali se ovako muciti protiv ovih nesretnika ne sluti na dobro...napred Zvezdoooooo !!!!

avatar
kizito
Tuesday, 17.07.2018
22:35

Svi znamo da ovo nije bilo dobro, nema napadaca-razaraca da probije, Ebesilio-nadam se da nece biti kao sa Rikardinjom.Idemo dalje,Suduva mnogo ozbiljnija od ovih,u odbrani dobro stoje,u napadu bolj, centarfor visok 197.Moramo bolje nego veceras.Ajmo svi na Marakanu, veceras nas je moglo vise na tribine.

avatar
Stefan Lazović
Wednesday, 18.07.2018
01:04

Ebesilio je top, ima nevidjenu tehniku, nijedan pas koji je dao nije bio ni prejak ni preslab. Samo da se uigra i nabaci kondiciju.

avatar
Malo veliki covek
Tuesday, 17.07.2018
22:29

Kao partizanovac, navijati za rivalski klub mi je tesko, ali sam to ucinio veceras, jer je Zvezda ipak nas klub i za prvenstvo je bolje da imamo vise timova u evropi. Nekako sam i precutao proslogodisnji plasman (Krasnodar koga su sudije izbacile), ali veceras? Zao mi je, nakon ove utakmice ne mogu da navijam za Zvezdu u bilo kom evropskom takmicenju vise. Pa meni nije jasno, ko bira ove sudije. 1. gol Crvene Zvezde, nakon udarca Pavkova, Ben je bio u ofsajdu (kada je izveden korner bio je u liniji, ali kada je Pavkov udario loptu, Ben je bio iza poslednjeg igraca protivnicke ekipe). Minut nakon toga, Borjan udara rukom u bradu (koja je sastavni deo glave) protivnickog igraca. Sudija daje zuti Borjanu i Aguireju (igrac koga je Borjan udario). Za takve stvari, u pravilni pise, da igrac koji udari nekog igraca iznad predela vrata, dobija direktan crveni. Sudija, sa dve katastrofalne greske, odgurao Zvezdu dalje. (2. gol Crvene Zvezde je prelep, ali pitanje da li bi se desio da sudija nije napravio dve katastrofalne greske po ekipi Spartaksa)

avatar
kizito
Tuesday, 17.07.2018
23:07

Auuu, pa koji si ti snimak gledao kod prvog gola? Strasno!!!

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 18.07.2018
10:15

Snimak gde se gledalo pod uglom od 90 stepeni, drugim recima, tacno u liniji, Ben je sa pola telo bio u ofsajdu, minimum. To sto tebe i ostalih 22 coveka boli istina, to je druga stvar, ali ako ne mozes da gledas na neke stvari realno, onda nemoj ni da mi odgovaras.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Wednesday, 18.07.2018
09:23

Povuci pravu liniju od Bena do poslednjeg igrača Spartaksa u polju u trenutku kada zvezdicin igrač igra loptom kod neregularnog zvezdicinog gola pa ćeš videti koliko je ta linija "paralelna" sa gol-aut linijom i možda vidiš koliko je strašno to što ti imaš ili što ti fali.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Tuesday, 17.07.2018
23:32

Докле ћете да плачете за Краснодаром, за који сте, иначе, тврдили да ће Звезду одучити од фудбала? Један гол у првом мечу су дали након што су лопту извадили из аута, у Београду им је поклоњен пенал! Шта би ти више? Наравно да ниси навијао за Звезду ни тада, ни вечерас, нити било када, а твоја жучна реакција је последица разочарања, јер си се, изгледа, вечерас јако надао неком чуду...

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Tuesday, 17.07.2018
22:25

Gol nakon ofsajda, nepokazan crveni Borjan odmah nakon neregularnog gola - samo tako i mogu.

avatar
M_85
Tuesday, 17.07.2018
22:30

Bavi se partizanom ako nemas sta lepo da napises za Zvezdu. Dovidjenja!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 18.07.2018
12:27

Niko njemu ne brani da kao grobar svoj zivot posveti nasoj Zvezdi.

avatar
NAJVECI IKADA
Tuesday, 17.07.2018
22:33

Jer smo tako u mogucnosti. Dr.Terza