Zvezda - Registracije neizvesne, šta je plan "B"?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.08.2014.
18:57
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije pojačao se tokom leta dovođenjem osmorice novih igrača ali bi vrlo lako moglo da se dogodi da utakmicu prvog kola protiv Radničkog počnu samo oni fudbaleri koji poseduju licencu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Zbog nagomilanih finansijskih problema FK Crvena zvezda kažnjen je izbacivanjem iz evropskih takmičenja na godinu dana a to je uticalo i na odlaske velikog broja fudbalera koji su u prethodnoj sezoni činili okosnicu tima.

Čelnici šampiona Srbije uspeli su da stabilizuju situaciju u Lutice Bogdana, da dovedu novog trenera i osmoricu novih igrača, ali njihovo licenciranje i dalje "visi o koncu".

Klub je dobio uslovnu licencu za takmičenje u Jelen Superligi ali Arbitražna komisija FSS neće popustiti kada je registracija novajlija u pitanju ukoliko Zvezda ne izmiri dugovanja prema bivšim igračima ili dostavi potvrdu da je dogovorila reprogram duga.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić u četvrtak je potvrdio da bi lako moglo da se dogodi da novopridošli igrači ne budu registrovani na vreme, zbog čega je Nenad Lalatović spremio plan "B".

Trener Crvene zvezde zakazao je za subotu prijateljsku utakmicu sa filijalom iz Borče na kojoj će uigravati igrače koji su licencirani i sigurni za duel sa Radničkim iz Niša.

"Moram da proverim tim sa igračima iz prošle sezone, pošto za sada nije sigurno da će protiv Nišlija moći da igraju dovedena pojačanja. Šta je, tu je, moram da mislim na svaku opciju" ističe Lalatović.

Ukoliko osmorica novih igrača ne budu registrovana, Lalatovićev plan "B" izgleda ovako: Predrag Rajković, Marko Petković, Nikola Mijailović, Savo Pavićević, Darko Lazić, Aleksandar Kovačević, Nenad Milijaš, Nejc Pečnik, Darko Lazović, Đorđe Rakić, Luka Jović.

Postava na prvi pogled izgleda kao jako dobra i kadra da donese prva tri boda u novoj sezoni ali nema sumnje da će klupa ostati "tanka" ukoliko ne budu registrovana pojačanja.

Da stvar bude gora ovakva situacija u Zvezdi mogla bi da potraje u prva dva ili tri kola što znači da će pomenuti igrači biti pod velikim opterećenjem ali to je nešto sa čime će na "Marakani" morati da se izbore kako znaju i umeju.

Utakmicu prvog kola u novoj sezoni JSL Crvena zvezda igra pred svojim navijačima protiv Radničkog iz Niša 9. avgusta od 20 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke