Zvezda ''remontuje'' kompletnu odbranu, kako će izgledati bedem ispred Manojlovića?

Autor: Darko Mitrović
sreda 31.05.2017.
09:52
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Iako je mladog golmana novi trener Đurovski preselio na klupu u finišu sezone, za očekivati je da će on ponovo biti u prvom planu već od leta. Ali, ko će činiti odbrambenu liniju ispred njega?

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Kako sada stoje stvari, i predstojeći letnji prelazni rok doneće brojne kadrovske promene u ekipi Crvene zvezde.

Generalni direktor Zvezdan Terzić je pre par dana kategorički potvrdio da će se crveno-beli u sledećoj sezoni značajnije osloniti na sopstvene snage, na igrače iz svoje omladinske škole, pa u skladu s tim pre svega treba očekivati i povratak Filipa Manojlovića među stative umesto iskusnog Kahrimana.

Ipak, najveće promene se očekuju u defanzivnoj liniji tima, na bekovskim i pozicijama štopera.

Moguće je da, u skladu sa pomenutim opredeljenjem, priliku ponovo dobije i povratnik sa pozajmice iz Bežanije, mladi Miloš Stojanović na poziciji štopera, ali je to teško očekivati već na startu sezone, na evropskoj sceni, već eventualno u domaćem šampionatu, kad sezona bude odmakla, gde bi ovaj momak mogao da bude jedno od alternativnih rešenja.

Ono što navijače Crvene zvezde ipak najviše zanima jesu nova pojačanja u odbrani, gde već dugo ''škripi'' i gde je bilo nekoliko transfer promašaja, poput Edsona ili Fibela.

Ono što se već izvesno vreme provlači po medijima, danas je potvrdio i ''Žurnal'', a to je verovatno angažovanje Filipa Stojkovića i Milana Rodića na desnom, odnosno levom beku.

Kada su u pitanju štoperi, pre izvesnog vremena je pomenuto da je u igri i jedan igrač iz Obale Slonovače, a pouzdani izvori otkrivaju da se radi o Vilfridu Kanonu iz holandskog Den Haga.

Ovaj momak ima 23 godine, pre Den Haga igrao je u Rumuniji, u Gloriji iz Bistrice i kratko u Koroni Brašov, a u mlađim kategorijama bio je član italijanskog Empolija. U Holandiju se preselio još 2013. godine.

Osim njega, traže se i domaća rešenja. U Zvezdi nisu krili da su i zimus želeli da angažuju Bogdana Planića iz Vojvodine, ali da su Novosađani ''previše tražili''. Ipak, posle solidne polusezone ovog proleća, za očekivati je da Zvezda obnovi interesovanje za ovog igrača, dok ''Žurnal'' takođe navodi da postoji interesovanje i za Saničanina iz lučanske Mladosti.

Abraham Frimpong ostaće kao možda i prvo rešenje na poziciji štopera, videćemo šta će još biti sa kapitenom Lukovićem. Što se tiče aktuelnih bekova, Petković je sve bliži Alavesu, Anđelković će ostati, ali bi Rodić trebalo da mu bude velika konkurencija za mesto u timu.

Prema tome, jedna od opcija za Zvezdinu odbrambenu liniju u sledećoj sezoni mogla bi da izgleda ovako:

Stojković, Kanon (Planić), Frimpong, Rodić... Ili to treba još više pojačati?
--
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
paok
Wednesday, 31.05.2017
18:26

Citam da hoce sigurno dva stopera i da ce ostati Lukovic i Frimpong. Sta ce vam toliko stopera kad ste vec vratili Stojanovica i planira se da dobije sansu. Previse je 5 centralnih, to mislim jer sam procitao da ce Lukovic ostati.

avatar
LoleRava
Wednesday, 31.05.2017
14:54

Samo da je istina sta se pise za Vladana Milojevica a za ostalo lako cemo.

avatar
staljin
Wednesday, 31.05.2017
14:35

Nisam neki stručnjak ali čini mi se da Zvezda već nekoliko godina , iz meni nepoznatih razloga , kupuje loše poslednje igrače odbrane . Takođe su pogrešili što nisu vratili Luča , jer on nije bio samo bek već i borac i motivator , strelac i asistent . Titulu smo izgubili , upravo , zbog neborbenosti !!!

avatar
zivota barlov
Wednesday, 31.05.2017
14:30

Stojković da, platiti Planića, stranca ne posebno ove koji su do 22 godine promenili brojne klubove koji su po rangu ispod Zvezde. Pojačanje da bira pametan , obrazovan čovek koji se razume u fudbal a bogami i u psihologiju i socijologiju kad ga birate pogledajte ga prvo u oči a onda u noge.

avatar
Dario Hubner
Wednesday, 31.05.2017
12:37

Malom Stojanovicu dati sansu,bolje ce sigurno odigrati od Luneta koji ruku na srce igra katastrofalno od dolaska.

avatar
Burazer
Wednesday, 31.05.2017
12:09
avatar
Me1919
Wednesday, 31.05.2017
11:21

A pogba iz Ugande?!

avatar
Alexander Sven
Wednesday, 31.05.2017
11:21

Kanon je već potpisao za Dinamo iz Bukurešta, toliko o tome

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 31.05.2017
10:24

Sve ih dovedite kao i svaki rok,sveeee aaaaa

avatar
X
Wednesday, 31.05.2017
10:15

Pre remonta: Andjelkovic, Lukovic, Frimpong, PetkovicnPosle remonta: Andjelkovic, Lukovic, Frimpong, Cvetkovic (povratnik).

avatar
LoleRava
Wednesday, 31.05.2017
15:56

Pregrizo jezik ti :))) ,e da bog da ti svi otisli ,ovi vazni:D