Zvezda - Sa kojim TIMOVIMA u pohod ka Ligi šampiona? Uskoro novi plan!

Autor: Beta Beta
nedelja 03.06.2018.
20:39
Izvor: Beta

Posle najnovijih uspeha, strategija se podiže na viši nivo. Jer, u novoj sezoni Zvezda će sa DVA tima učestvovati u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je danas da su titule prvaka koje su osvojili omladinski i kadetski tim, potvrda dobrog i sistemskog rada u omladinskoj školi tog fudbalskog kluba.

Seniorski tim Zvezde je prošlog meseca osvojio šampionsku titulu u Super ligi Srbije, a juče je to pošlo za rukom i omladinskoj, i kadetskoj ekipi.

"To je zaista bio lep dan za Crvenu zvezdu, na najbolji način smo dobili potvrdu dobrog i sistemskog rada u našoj omladinskoj školi. Želeo bih da čestitam direktoru Draganu Mladenoviću, kao i trenerima, Milanu Lešnjaku u Nikoli Puači na odličnom radu sa mladim fudbalerima", rekao je Mrkela za sajt kluba.

On je, takođe, pohvalio i rad direktora kluba Zvezdana Terzića koji je, kako je istakao, "uspeo da u svim kategorijama podigne klub na najviši mogući nivo".

"Sve mlađe kategorije su potvrdile da je pred njima lepa budućnost", rekao je Mrkela.

On je istakao da je Crvena zvezda poznata kao klub koji je promovisao iz svoje škole veliki broj kvalitetnih mladih igrača.

"Kako za prvi tim, tako i za reprezentaciju, odnosno kasnije i za velike klubove u svetu. Ovi rezultati su svakako pokazatelj da ćemo i u budućnosti imati čime da se ponosimo i da će Zvezdin prvi tim uvek imati značajna pojačanja i iz sopstvenih redova, redova omladinske škole", rekao je Mrkela.

Pored mlađih selekcija Crvene zvezde, i Grafičar je od trenutka kada je pojačan sedmoricom Zvezdinih omladinaca počeo da beleži još bolje rezultate.

Po rečima Mrkele, Grafičar nije zamišljan kao filijala Zvezde koja treba da se bori za rezultat i promociju u viši rang.

"To treba da dođe kao posledica dobrog rada, a Grafičar je zamišljen kao filijala u kojoj će igrači koji su nesumnjivo talentovani, a nemaju iskustva, što brže prilagoditi igri u seniorskom fudbalu. Pratio sam naše omladince u Grafičaru na dosta utakmica, kada god mi se obaveze nisu preklapale, i mislim da je ova polusezona bila značajna i da su svi naši fudbaleri napredovali, što nam je bio i glavni cilj", rekao je Mrkela.

Omladinci će naredne sezone igrati Ligu šampiona, a seniori će se kroz kvalifikacije probijati ka plasmanu u grupnu fazu.

"Tek treba da sednemo naredne nedelje i usaglasimo plan. Čekali smo rasplet borbe za titulu, a sada kada smo je osvojili, uslediće sastanci na kojima ćemo usaglasiti strategiju, videćemo koji će igrači iz omladinskog pogona preći u Grafičar, koji će ostati u omladincima, a koji će eventualno u prvi tim na pripreme sa seniorskom ekipom", rekao je Mrkela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke