Zvezda se muči, sudije spominju, a sve podseća na 2017. koju ne žele da ponove!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 24.10.2022.
11:00
Izvor: Sportske.net

U Ljutice Bogdana nisu bezbrižni na +7.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Muči se Crvena zvezda ove jeseni to je jasno svima. 

Započeli su "crveno-beli" novu sezonu sjajnim igrama i ubedljivim pobedama protiv Radničkog iz Niša, Kolubare i Radnika u Super ligi, "petarda" je pukla na "Markani" protiv Pjunika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a apetiti narasli do neba pred plej-of sa Makabijem iz Haife.

A onda ispadanje od Izraelaca, odlazak trenera Dejana Stankovića, dolazak novog Miloša Milojevića i težak period za aktuelnog šampiona.

Jeste grupa u Ligi Evrope sačinjena od veoma dobrih timova kakvi su prvaci svojih zemalja Ferencvaroš i Trabzon, a tu je i ozbiljan predstavnik Francuske Monako, ali svega tri boda iz četiri utakmice premalo su za Crvenu zvezdu koja je prezimila u Evropi u prethodne dve sezone.

Što se domaćeg šampionata tiče razlika je ostala sedam bodova koliko je Stanković ostavio svom nekadašnjem pomoćniku Milojeviću u nasledstvo, ali igre "crveno-belih" daleko su od šampionskih, osim teških pobeda koje imaju takav epitet (ne)opravdano.

Remi protiv Partizana na "JNA" ne može se nazvati kiksom, izgubljena dva boda u narednom kolu na "Marakani" protiv TSC-a mogu, a nakon toga "crveno-beli" vezali su šest prvenstvenih pobeda, na prvi pogled sve je u redu, ali samo na prvi pogled.

Osim ubedljivih trijumfa na gostovanju novosadskoj Mladosti GAT i "trojke" Spartaku na domaćem terenu, mučila se MIlojevićeva ekipa. 

Obostrano guranje u šesnaestercu Novog Pazara lako je moglo da bude prekršaj u napadu Aleksandra Pešića i Zvezda ostane bez bodova, jer je Nišlije iz te situacije u finišu meča postigao pobedonosni pogodak.


Imala je Zvezda "Tantalove muke" i u Kragujevcu, ali ih je prekratio Aleksandar Katai iz penala, pre toga je ponovo Pešić bio u glanvoj ulozi, još jednom zbog povlačenja u kaznenom prostoru, a ovoga puta sudija Lazar Lukić odlučio je da dosudi jedanaesterac.


Nije bilo lako šampionu u Novom Sadu, domaći su kod rezultata 0:0 pogodili stativu, da bi Zvezdin junak prethodne nedelje Aleksandar Pešič u narednom napadu doneo prednost svom timu, a Kanga iz penala potvrdio pobedu.

Kulminacija teških Zvezdinih pobeda viđena je juče na "Čairu" protiv Radničkog iz Niša koji je meč završio sa dva igrača manje, a "crveno-belima" bilo potrebno 97 minuta da slome otpor desetkovanog rivala. Čini se da je utakmica opravdano produžena ovoliko dugo jer je četvrti sudija u 90. minutu pokazao tablu sa brojem četiri, a u tom trenutku glavni arbitar Marko Ivković na gledanje VAR snimka izgubio tri minuta.

Kada su "sve lađe potonule" iz dubine se pojavio talisman Pešić i iz svog rodnog grada za Beograd odneo bodove.


Pobeda u Nišu začinjena je remijem Partizana u Humskoj protiv Javora i vraćanjem prednosti u odnosu na "večitog" rivala na +7, ipak u Zvezdi nemaju baš mnogo razloga za slavlje.

Sve podseća na 2017. godinu kada je tadašnja ekipa Miodgraga Božovića pobeđivala utamkice "na mišiće", a onda se sve raspalo u plej-ofu posle poraza od Partizana i onog čuvenog na krovu od Voždovca.

U Zvezdi ne smeju da budu zadovoljni trenutnom situacijom jer prave igre nema, a to će se i rezultatski osetiti pre ili kasnije. Potrebno je "pregurati" do Mundijala, a onda je na sportskom direktoru Mitru Mrkeli ozbiljan posao uređivanja igračkog kadra, a na treneru Milojeviću da u pripremnom periodu mnogo bolje spremi ekipu, kako bi pobede ponovo bile rutina za šampiona, a scenario iz 2017. ostao samo loše sećanje za zvezdaše.

Crvena zvezda u četvrtak na svojoj "Marakani" igra utakmicu petog kola Lige Evrope protiv Trabzona. AdmiralBet nudi kvotu 2.28 na pobedu "crveno-belih".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke