Zvezda - Stižu novi ljudi, da li i nove navike?

Autor: Boris Jovanović
utorak 17.06.2014.
08:47
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda bi vrlo brzo trebalo da dobije novu upravu, biće promenjen i tim, ali sa starim navikama neće puno vredeti. Stigao novac od "Gasproma", prvi ispit biće njegovo trošenje...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda se bez borbe oprostila od Evrope, očekivano je odustala od tužbe koja bi bila samo bacanje novca i podgrejavanje lažne nade. Suspenzija ostaje, a mogla bi da usledi i nova, od FIFA, koja će se prema dugovanjima crveno-belih odrediti u prvoj nedelji jula.

Kako piše "Sport", sponzor, Gasprom je pred odluku iz Niona uplatio milion i po evra, ali je UEFA već donela odluku. Sada u klubu razmišljaju da isplate Bronovickog, Šišića i još neke igrače, kako bi ugasili vatru i izbegli novu kaznu.

Ovo je praktično vakuum, genser Zečević je uzeo odmor, ali kako se saznaje, neće se ni vraćati, što je signal da verovatno ide i predsednik Džajić. Prethodnih dana u kuloarima se pominjalo ime Mirka Petrovića kao novog predsednika, a u Zvezdi se nadaju da će nekoliko jačih privrednika ući u upravu.

U sportskom delu bi uz najavljeni, ali ne i potvrđeni dolazak trebalo da odlučuje Zvezdan Terzić, zajedno sa Slavišom Kokezom, koji čini se ostaje. Da li to znači da Vladimir Matijašević iz Napretka stiže na mesto sportskog direktora videćemo, on je do sada uvek negirao takve tvrdnje, ali je javna tajna da je protiv njegovog dolaska bio predsednik Džajić.

Sa Slavišom Stojanovićem je klub razgovarao i to par puta, generalno raspoloženje je da slovenački trener treba da ostane. Problem je što nikome nije jasno kako će izgledati tim, većina igrača želi da ode, dosta je spremno na soluciju da oprosti deo dugova, a ode bez obeštećenja.

Kako praviti novi tim iz početka, kako dovesti dovoljno kvalitetne zamene? To što nema Evrope ne znači da se fudbal neće igrati, ali Zvezda mora da odredi svoje ambicije.

Hoće li one biti megalomanske bez pokrića, hoće li se klub konačno odlučiti da podmladi ekipu, forsira mlađe fudbalere na račun rezultata, a sve snage usmeri na sređivanje finansijske situacije?

Neizvesnost koja se trenutno nadvila na "Marakanu" može da bude razvejana jedino konkretnim potezima, jasno saopštenim ciljevima bez podgrevanja nerealnih nada.

Ostalo je već viđeno...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke