Zvezda sve moćnija, pukla i ''petarda'', Vojvodina izbegla poraz, ''Čukin'' minimalac

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.01.2021.
16:51
Izvor: Sportske.net

Posle pobede Partizana nad Sileksom (3:0), još tri naša superligaša nastupila su danas u Antaliji.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Crvena zvezda je nastavila sa pobedama na pripremama u Antaliji, ponovo bez primljenog gola, posle 4:0 protiv Slaska i 1:0 protiv Ufe.

Danas je tim Dejana Stankovića ubedljivo savladao makedonsku ekipu Anademija Pandev rezultatom 5:0.

Prvo poluvreme nije donelo previše zanimljivog sadržaja, ali Zvezda je ipak uspela da povede u 40. minutu, kada je na asistenciju Veljka Nikolića pogodio Milan Pavkov sa desetak metara od gola - 1:0.

U nastavku još tri puta se zatresla mreža makedonskog tima. Prednost srpskog šampiona je duplirao Veljko Nikolić, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca u 54. minutu - 2:0.

Sedamnaest minuta kasnije, akcije Gajića i Ivanića, a Zvezdin vezista na pravi način završava akciju, za vođstvo od 3:0.

Konačan rezultat postavio je Dijego Falćineli, sa dva svoja gola u finišu meča.

Startna postava Crvene zvezde u današnjem meču: Popović, Gobeljić, Pankov, Eraković, Gavrić, Vukanović, Odada, Petrović, Nikolić, Pavkov, Krstović. Igrali su još: Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben od 46. minuta, kao i Gajić, Bakajoko i Falćineli od 65. minuta.

Za to vreme, Čukarički je rezultatom 1:0 savladao ekipu ruskog Sočija. Gol odluke postigao je Marko Docić u 39. minutu iz kontroverznog jedanaesterca. Sudija je tom prilikom signalizirao igranje rukom u kaznenom prostoru Sočija, ali niti je bilo u šesnaestercu, niti je bilo igranje rukom. Potom je golman Sočija odbranio Docićev udarac sa bele tačke, ali sudija je odlučio da se šut ponovi zbog kretanja golmana. Iz drugog pokušaja Docić je bio precizan i taj gol je i odlučio pobednika u ovom meču.

Jedino Vojvodina nije uspela da dođe do pobede, igrala je 1:1 sa ekipom Ahmata iz Groznog. Novosađani mogu da budu i zadovoljni ovakvim epilogom, jer je njihov rival u finišu meča promašio jedanaesterac.

Beriša je, naime, u 85. minutu pokušao ''Panjenkom'' sa zatrese mrežu sa bele tačke, ali to je loše učinio, lopta je završila iznad prečke.

Prethodno, ekipa Ahmata povela je u 48. minutu, a izjednačio je Bralić četrnaest minuta kasnije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke