Zvezda u pohodu na 80.000.000!

Autor: Darko Mitrović
petak 21.07.2023.
21:45
Izvor: Sportske.net

Ove godine će prihodi biti prilično veliki, ali i značajno mnaji od pomenute sume.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Finansijska situacija u našim najboljim klubovima uvek privlači veliku pažnju, a ovog leta u upravi Crvene zvezde mogu zadovoljno da trljaju ruke, jer je njihov tim izborio direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a samim tim i desetine miliona prihoda od UEFA.

To je bila jedna od brojnih tema kojih se generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić dotakao danas na ''Marakani'' u razgovoru sa novinarima.

''Transparentno poslujemo, imamo Skupštinu kao najviši organ kluba gde otvoreno govorimo o finansijama. Na početku priprema sam rekao da ćemo prihodovati između 50 i 55 miliona. Dakle, 30 miliona je od UEFA, 5 od ulaznica, 5 od Gapzroma i u zavisnosti od transfera - 10, 12 ili 15. Ne zaboravite da to ne može strogo da se gleda 12 meseci. 

Prethodnih godina nismo imali toliko, nismo ulazili u LŠ, te ujedno imali i manje prihode. Imali smo dobre rezultate u LE, tri puta uspevali da obezbedimo proleće, imali bonuse, ali ne 30 miliona, nego od 12 do 15. Nismo imali prihode od transfera, kalkulisali, konkretno za Erakovića smo prošle godine imali ponudu, veću od ove Zenitove, ali tajming se nije poklopio. Nismo želeli da ga prodajemo pre kvalifikacija za LŠ, jer bi nam ulazak tamo doneo više'', izjavio je Terzić.

Kada je u pitanju plan prihoda za naredni period, Terzić je kao cilj postavio sumu u rasponu od 70 do 80 miliona evra.

''Finansijsko poslovanje mora da se posmatra u dužem vremenskom intervalu i ako hoćemo da budemo uspešni, ne možemo da smanjujemo rashode, već da povećavamo prihode.

 Cilj je da Zvezda ima između 70 i 80 miliona prihoda na godišnjem nivou. Tada bi bili stabilni, imali i rezervu sa strane uz ispunjenje svih sportskih ciljeva. 

Želimo da investiramo, zbog toga nam je Kabić želja, jer sledeće godine kreće novi ciklus LŠ, biće više utakmica, a bonusi i prihodi su veći za 40 posto. Moramo mnogo da uložimo u igrače, budemo šampioni i sledeće godine u avgustu ponovo izborimo LŠ gde će prihodi biti veći'', zaključio je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke