Zvezda upalila na gurku Kataija i Ivanića, završen post od 255 minuta

Autor: Nemanja Janošev
subota 24.07.2021.
22:57
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli prekinuli, za njihove standarde, dug post u domaćim okvirima.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su lučansku Mladost sa 1:0 (1:0) na stadionu "Rajko Mitić" u utakmici 2. kola Superlige Srbije.

Daleko je bila ova predstava od prepoznatljivog nivoa ekipe Dejana Stankovića koja je na dominantan način osvojila titulu šampiona prošle sezone, ali pobeda se piše, prva u sezoni.

S nešto većom dozom pritiska nego inače Crvena zvezda je ušla u ovaj meč i to je bilo vidljivo. Mladost se trudila da ne greši u defanzivi i to su obavljali uspešno do finiša prvog poluvremena. Gosti su svoju šansu tražili preko kontranapada, koji nisu bili bezazleni. Štaviše, u dva navrata je Tumbasević pretio udarcima, a brzonogi Jovanović pravio poteškoće odbrani domaćina.

Otpor Lučanaca, Zvezda je srušila u 45. minutu igre kada su iskombinovala dvojica najboljih igrača ekipe iz prošle sezone Aleksandar Katai i Mirko Ivanić. Koliko je opasan kada ima kontrolu nad situacijom, Ivanić je demonstrirao još jednom. Dupli pas sa Kataijem, prekrasna egzekucija za vođstvo i prvi gol Crvene zvezde u domaćim okvirima posle 255 minuta. Protiv Vojvodine nisu pronašli lopti put do mreže, a posle 120 minuta u finalu Kupa sa Partizanom u prošloj sezoni bilo je miroljubivo...

U nastavku je Falku, zbog ofsajda Kataija i gledanja VAR, poništen lep pogodak. Bili su dominantniji izabranici Dejana Stankovića, kontrolisali dešavanja na terenu, ali nisu bili, kako su navikli svoje navijače - dovoljno ubojiti - ne bi li ih uverili u to da je start sezone bio samo slabo paljenje.

Velike ovacije na našem najvećem stadionu videli smo u 70. minutu kada je ušao Miloš Degenek, koji se nije našao u protokolu u prethodna dva meča i navijači smatraju da je nepravedno zapostavljen.

Do poslednjeg zvižduka Miloša Milanovića, Stanković je uveo Krstičića, Babića i Bena, ali to nije promenilo rezultat koji je bio aktivan od 45. minuta.

Srpskog šampiona u sredu očekuje revanš sa Kairatom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će Mladost ponovo imati težak zadatak budući da će dočekati Vojvodinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke