Zvezda vežba strpljenje - Dani odluke za Kangu i Boaćija

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.01.2018.
20:01
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije našao se u specifičnoj situaciji tokom zimskog prelaznog roka. Još uvek nema konačnog odgovora na pitanje šta će biti sa Ričmondom Boaćijem i Gelorom Kangom.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde u petak putuju za Antaliju gde će u naredne dve nedelje biti obavljen centralni deo priprema za prolećni deo sezone.

Karte za put u Antaliju poseduju i dvojica igrača o čijoj se sudbini najviše piše u poslednjih nekoliko dana i nedelja, a još uvek nema jasnog odgovora šta će na kraju biti sa Ričmondom Boaćijem i Gelorom Kangom.

Zvezda se u slučaju ove dvojice stranaca nalazi u potpuno različitim pozicijama jer reprezentativac Gabona ima još šest meseci ugovora, a napadač iz Gane je vezan za klub ugovorom do 30. juna 2020. godine.

Šta je trenutno problem i kako će se Zvezda postaviti u slučaju transfera ove dvojice igrača?

Situacija sa Ričmondom Boaćijem je prilično jasna. Najbolji strani golgeter u Zvezdinoj istoriji ima dozvolu da napusti klub ove zime ali samo pod uslovom da crveno-beli dobiju obeštećenje koje žele.

"Novosti" pišu da Zvezda ne želi da odustane od primarnog plana i da će strpljivo čekati na pravu ponudu. Ukoliko je do kraja prelaznog roka ne bude, jasno je da će Ričmond Boaći ostati na "Marakani" i da će čekati letnji prelazni rok.

Sa Gelorom Kangom stvari nisu tako jednostavne jer Gabonac traži previše novca da bi produžio ugovor, a pritom odbija ponude stranih klubova koje stižu na Zvezdinu adresu.

Jasno je da će Zvezda biti na velikom gubitku ukoliko Kanga ostane na "Marakani" a pritom ne potpiše novi ugovor. Ukoliko bi otišao kao slobodan igrač šteta bi bila nemerljiva, posebno ako se zna da je ove zime Sparta bila spremna da plati 1.000.000 evra za obeštećenje.

"Mondo" piše da će Gabonac uprkos svemu sutra putovati sa ekipom za Tursku, a konačan rasplet u slučaju Boaćija i Kange mogao bi da bude poznat do kraja sledeće nedelje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volem Vosu
Friday, 26.01.2018
10:42

Tako to ide kada ih samo nasi novinari traze.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 26.01.2018
10:02

Prvo da kazem da nam je Kanga svojim igrama i golovima donio LE, zaduzio nas je toliko da mozemo da ga pustimo i dzabe da ode. Ovo kazem iako mi se nimalo ne svidja njegovo ponasanje. Drugo, nije mi jasno sta planira? Mozda se na ljeto nada nekim boljim ponudama, ali bolje od milion evra po sezoni ce tesko dobiti. Plus, Sparta je mozda nudila milion evra, ali prihvatila bi Zvezda i mnogo manje jer nema izbora, tako da ne vidim da ce puno postici ako ode kao slobodan igrac. Hajd da je to Boaci kome obestecenje iznosi vise miliiona, pa da ode kao slobodan igrac i dobije vecu platu, ali ne shvatam kako se Kangi isplati cekati jos 6 mjeseci.

avatar
Momčilo-PN
Friday, 26.01.2018
00:12

Čelzi daje 10 miliona???

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Friday, 26.01.2018
02:44

Ne ponovo,lazete bezveze cena je bila 7 trazili smo 8,dzabe trolujete,niste zanimljivi

avatar
Goran_Ilic
Thursday, 25.01.2018
21:18

Terza dizi budzet za plate,ovo je Zvezda bre,i mrdni pedu nadji neke nove spozore ali ozbiljne jer je Zvezda najveci klub jugoistocne evrope i zasluzuje prave sponzore.