Zvezda - Vreme za veliku rekonstrukciju, ko odlazi od stranaca?

Autor: Darko Mitrović
petak 29.11.2019.
11:07
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Ako želi da u narednom periodu izbegne rezultate kao protiv Totenhema i Bajerna, Zvezda će morati da napravi važne promene u svom timu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Nema sumnje da će već predstojeća zima doneti bar deo tih neminovnih promena na ''Marakani'', a prvi nagoveštaji već postoje kada su odlasci u pitanju.

Današnji ''Žurnal'' otkriva da je, po svemu sudeći, španski vezista Hoze Kanjas izgubio poverenje posle bledih partija u Ligi šampiona i da je njegov odlazak moguć već u januaru, iako je letos stigao kao veliko pojačanje i potpisao ugovor na dve godine.

Dobra stvar u celoj priči je što je Kanjas u Zvezdu stigao bez obeštećenja, pa na ''Marakani'' čak razmišljaju i o opciji da ga puste bez obeštećenja, ukoliko se pojavi neki klub koji bi zadovoljio Kanjasove zahteve u pogledu godišnje zarade, a ona sada iznosi 500.000 evra.

Osim Kanjasa, Zvezda u svom timu ima još sedmoricu stranaca, od kojih trener Milojević na domaćoj sceni može da izabere samo četvoricu.

Napadač Ričmond Boaći je takođe blizu odlaska, u slučaju dobre ponude od koje bi i Zvezda mogla da zaradi, realno je očekivati i rastanak sa njim na zimu, a ugovor mu sa crveno-belima važi do kraja 2020. godine.

El Fardu Ben pruža dobre partije u Linglong Superligi s obzirom da nije licenciran za Evropu, ima želju da ostane, ali da bi se to dogodilo, trebalo bi da nađe zajednički jezik sa upravom oko produženja ugovora, s obzirom da mu važeći ističe u junu.

Pod upitnikom je i levi bek Žander, još jedno letošnje pojačanje koga sve ređe viđamo na terenu, a navijači uglavnom nisu zadovoljni ni Radživom Van la Parom.

Ipak, pomenuti list da će Van la Para, kao i Mateo Garsija i napadač Tomane ''sigurno ostati'', a i kapiten Marin ne bi još uvek trebalo da bude sporan, iako se ove jeseni i od njega očekivalo više. Ipak, ako stigne primamljiva ponuda...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Friday, 29.11.2019
20:03

Da ide Tomane naj pre, on je skroz neuk,a i utisak je da ne voli klub,ovde je samo zbog para.

avatar
Scout Master
Friday, 29.11.2019
19:34

GK Borjan, Popović, Vasiljević...

Golmani su nam najjači deo tima, savršeno izbalansirani, iskusni i pravi lideri...ovde ništa ne treba da se muva...da ne daj bože za par miliona evra izgubimo veliki oslonac u timu...dakle ne prodavati i ne dovoditi nikog.

CB Degenek, Pankov, Bogdan Planić , Milunovic , Eraković....

Planiću ističe ugovor tako da mođe da dodje kao slobodan igrač...najbolji je stoper u Rumuniji vec par godina... Babića prodati... Milunović... iskreno ne znam...možda je on samo žrtva jako losih izdanja veznog reda gde smo najvise podbacili (forsirajuci razne indijance)...nije Milun tako los...
...neki od zanimljivih stopera po meni:

Boris Popovic - Monaco 2
Stefan Sapic - Cukaricki
Aleksandar Sedlar - Majorka
Kiki Kouyaté - Troyes
Leandro González Pírez - Atlanta


LB Rodic, Jander... ?

Tesko cemo naci boljeg levog beka od Rodica trenutno...osim ako ne odresimo kesu za nekog stranca...mozda sam ja jedini koji nije toliko razocaran Janderom kao alternativom za Rodica...meni je on sasvim ok, jako konkretan, pokretljiv i direktan u napadu...prodali smo malog Terzica za male pare a to je jako deficitarna pozicija...to je bila velika grska.
Neki od zanimljivijeh LB:

Mladen Devetak - Vojvodina
Konatar ( Graficar)
Nenad Sevic - Javor
Caju - Braga
Diego Palacios - La

RB Gobeljic, Jug Stanojev...

E ovde je situacija najlosija...a resenja nema ni na vidiku...ovde mora da se dresi kesa debelo...i da se dovede stranac..i da se plati 1-2 miliona...i da budemo spokojni... mali Jug Stanojev je vise krilo...valjalo bi ga probati na beku...brz je kao metak. Gajica prodati svakako...
Neki od zanimljivih RB:

Michael Murillo - NY RB
Dominic Iorfa - Sheffield
Advan Kadusic - Zrinjski
Hildeberto - Vitoria
Deian Sorescu - Dinamo Bukurest
Nahuel Molina . Rosario
Stefan Gartenmann - Sonderjyske---

DM/CM Petrovic , Jovicic, Jovancic, Nikola Kuveljic ( JAVOR )

Kanjasa prodati...apsolutni promasaj...ne bih da trosim reci...dovesti ovog kuveljica obavezno, cujem da ga trazi i Partizan...decko je bomba...visok, snazan a pritom i izuzetno brz ima i sut i trci ko lud...97 godiste...odlican zadnji vezni...uz Perovic bi bili vrhunski tandem...
neki od zanimljivih DM-CM:

Mohammed Kudus - Nordsjaelland
Evander - FC Midtjylland
Caio Henrique - Fluminense
José Machín - Pescara


AM Marin, Vulic, Veljko Nikolic... Alen Halilovic?

Veljku Nikolicu obavezno mnogo veca minutaza odmah na prolece...i za godinu, dve moze apsolutno da zameni ulogu Marina... trebalo bi eventualno razmisljati o vracanju brace Ilic... Ivana i Luke mozda na leto... ali samo otkup ugovora ili pozajmica sa pravom otkupa... oni su izuzetan potencijal... ne znam kakvo je Zvezdasko raspolozenje i stav na temu npr Alena Halilovica... ja ga vidim kao repliku Prosineckog,,,moglo bi da bude zanimljivo, jos je mlad...sta mislite o tome?
neki od zanimljivih AM:

Jan Bernat - Zilina
Fábio Lima - Al-Wasl

L/R AM Krila Katai, Ben, Vukanovic, Zeljko Gavric (Graficar) Igor Ivanovic (Napredak)... Mateo Garcia?...

Ovde je jasno najveca rekonstrukcija...prodati redom : Ivanic, Simic, Jevtovic, La Para...ako ode Ben...ostaviti Garciu ili obrnuto...mada i da obojica otanu nije greska...Garcija i nije tako los...mada mislim da je mali Ivanovic iz Napretka jos bolji...moze da dodje za male pare a i mladji je od njega...treba ga kupiti svakako i naravno Katai po svaku cenu! Dakle ako su bacene pare na Kanjasa i La Paru...Katai ugovor milion po sezoni na 3 godine i mirni smo! Malom Gavricu obavezno minuti u prvom timu sto pre...
neki od zanimljivic krila:

Jefferson Savarino : Salt Lake
Nikola Petkovic - Javor
Yeferson Soteldo - Santos
Razack Cissé - El-Ittihad
Osman Bukari - Trencin
Jonas Wind - Copenhagen
Amato Ciciretti - Napoli


ST Napadači Pavkov, Andraz Sporar (Slovan Bratislava) Krstovic...

Boake je vec preskup za nas...istice mu i ugovor i poslednja je prilika da se nesto zaradi + je stranac...mada i ako ostane nije steta...Tomane po meni suvisan...prodati ga...dati vise prostora Krstovicu bar u JSL...
Pavkova nam se ne isplati da ga prodajemo...verovatno ima i vise nego duplo manju platu od Boćka + velike procente dajemo Radnickom...vise nam vredi ovako da ostane...
neki od zanimljivih spiceva:

Josh Maja - Bordeaux
Elvir Koljic - Craiova
Kazaiah Sterling - Doncaster
Luis Suárez - Watford u23
Rony - Atletico PR
Cyle Larin - Zulte Waregem
Michael Olunga - Kashiwa
Silvère Ganvoula- Bohum
David Strelec - Slovan.Bra
Stanislav Ivanov - Levski

i jos neki od dobrih mladih igraca na koje bi trebalo obratiti paznju...

Dejan Zukic - Vojvodina AM 2001
Zuberu Sharani - Dunajska Streda AMRL 2000
Mirko Nikolasevic - Vojvodina AMRL 2004
Luka Cveticanin - Vozdovac AMRL 2003
Boris Krstic - Partizan ST 2003
Danilo Miladinovic - Brodarac AM 2002
Aleksandar Isailovic - Benfica ST 2002
Milutin Vidosavljevic - Cukaricki AM 2001
Mihajlo Baic - Spartak ZK St 2002
Damjan Dostanic - Ajax ST 2001
Mirko Topic - Vojvodina DM 2001
Bojan Balaz - TSC CB 2001
Aleksandar Vasiljevic - Zemun CB 2001
Filip Stuparevic - Pribram ST 2000
Luka Markovic - Torino ST 2000
Jason Prodanovic Duisburg RB 2001
Nemanja Nikolic - Radnicki Nis RB 2001
Lazar Kojic - Radnik S. DM 1999
Musa Juwara - Bologna AMRL 2001
Abu Francis - Nordsjaelland ST 2001
Aleksa Radmilovic - Vojvodina CM 2002
Capita - 1 Agosto - AMRL 2002
Junior Paredes - Zulia ST 2001
Johan Mina - Emelec ST 2002
Jovan Marković - Craiova ST 2001

avatar
Nikola RED_DEVIL
Saturday, 30.11.2019
01:52

Prijatelju čime se baviš ti pa znas ovoliko imena? 😂

avatar
Wittmann
Friday, 29.11.2019
16:50

Svi treba da odu!

avatar
Matrix
Friday, 29.11.2019
15:38

Najveca je zabluda sto mnogi misle da je Marin lider tima. Marin ne postoji na terenu kad igramo protiv Partizana, Bajarna, Totenhema. Sto se njegovih igara protiv neke FK Zagubice tiče, bez uvrede, tu onda mogu i ja sa igram. O Kanjasu, Van la Pari, Zanderu, Gobelji...sve najbolje, al to nije za LŠ

avatar
GlasRazuma
Friday, 29.11.2019
17:57

Slazem se sa tobom u ovom tvom komentaru. Zna se sta je lider tima,kapiten,vodja....kad je najteze onda je on tu,da povuce ekipu,razigra ....itd. Do sada kao sto si i rekao....Pravi vodja je bio u Ivanjici,Lucanima itd. Kad god je bio veliki pritisak,derbi,LS....nije ga bilo nigde. Svedoci smo da je u dva derbija koja je odigrao bio skroz neprimetan. Ne treba nama Marin da nam resava Ivanjicu,Lucane i sl. utakmice...on nama treba da nam donese kvalitet u evropi i u derbiju..

avatar
Don Silvio
Friday, 29.11.2019
14:54

Ja sam za maksimalno dva stranca u ekipi. Marina, Degeneka i Borjana neracunam kao strance jer su zapravo nasi. Mi smo Liverpul dobili sa Jednim strancem u ekipi ako izostavimo ovu troicu koju sam naveo a to je bio Ben. I Ben se zasitio i trebao bi i on da ide mada je bolji od Zali boze Para (La Para).
Visoka cijena karata od grotla Marakane je napravilo pozoriste. Da budemo jasni nisam ocekivao da se prodje grupa pored Bajerna i Totenhema ali primiti kuci 5 i 6 komada bez da das gol ili zaprijetis barem ozbiljno je bilo puno. Totenhem je mogao otici u drugom smjeru ali Pavkov nije imao svoju vece, ali je on barem ulazio u prilike dok Baoci protiv Bajerna nije se ni vidio... Treba se osloniti da domace igrace jer njih nosi i poblika ove strance pjesma sa tribine ne nosi... Maksimalno 2 stranca a realno ta dva mogu da kostaju i 3 - 4 miliona jer toliko smo dali na ove krseve a oni za t pare moraju da prave razliku.

avatar
GlasRazuma
Friday, 29.11.2019
18:03

Sto se marakane tice,istina je da je cena karata mnogo uticala na podrsku na kakvu smo navikli ali ja tu vidim jos jedan i po meni veci problem. Marakana,nestvarna atmosfera koju smo godinama pravili je imala nenormalno veliki uticaj na protivnicke igrace ali to vise nije slucaj. Ranije smo uz tu paklenu atmosferu od prvog minuta napadali kao osice i pokusavali da iskoristimo to dok se protivnik ne snadje.Kao sto je to bilo protiv Liverpula. Sada atmosfera vise ne pomaze jer igramo takav fudbal da protivniku prepustimo inicijativu od prvog minuta,oni se posle par minuta naviknu na tu buku i to je to. Ako nema pritiska na terenu,pritisak sa tribina ne igra nikakvu ulogu.

avatar
jv
Friday, 29.11.2019
14:50

Moramo menjati SVE!
Žander, Milunović, Babić, Kanjas, Van La Para, Tomane, Ben, Boaći, Pavkov, Jovančić i Ivanić su višak.
Vratiti Jirku, on i Garsija krila, ako Garsija ne proigra i njega prodati na leto.Radulović, Simić i Jevtović zamene. U sredini Marin, nazad Jovičić, Petrović i Vulić. Tu treba još jedan kreativan vezni igrač. Odbrana Degenek, Pankov, Gajić, Rodić i Gobeljić. Dodati Erakovića i Lukića. Borjan na golu, Katić u prvi tim. Vukanović napadač, dovesti još dvojicu.

avatar
Old_school
Friday, 29.11.2019
16:23

Da, taj Garsija. Njega sam bas pratio protiv Bajerna. 9 pokusaja driblinga. Uspesnih 0. Toliko o nasem krilu i pojacanju

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 29.11.2019
13:42

Ovo nije rekonstrukcija kakva nam je potrebna, nego poluiznudjena. Sto se mene tice, produzenje ugovora sa Benom bi bilo cak i dobra vijest, a za Marina ne postoji dovoljno 'primamljiva' ponuda. Ocekivati od njega da napravi razliku protiv Bajerna u situaciji kad nema ama bas nikog raspolozenog za igru je nerealno, tu ne bi ni Mesi pomogao. Ili kad, kao u Londonu, mora da se vraca na svoju polovinu, da prenese loptu... Put je da kupimo jos barem jednog dovoljno kvalitetnog igraca da ga rasteretimo, a ne da ga prodamo. Bez njega smo nula. Rekonstrukcija koja nama treba: ostavka Mrkele, novi sportski direktor, rijesiti se Van La Pare, Kanjasa i Tomanea, Jovancica kao i Ivanica ako se na njega ne racuna, forsirati Jevtovica i Gajica i dovesti JEDNOG kvalitetnog igraca na bilo kojoj poziciji. Ako cemo o imenima, Katai, Krsticic... ako cemo o pozicijama, ja bih zadnjeg veznog, koliko god mozemo da platimo sve bih ulozio na tu poziciju. Obavezno pruziti punu podrsku Milojevicu!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 29.11.2019
13:27

Kanjas, Van La para, Tomane i Zander nisu ama bas nista pokazali po cemu zasluzuju dres najveceg i najtrofejnijeg pravog srpskog kluba svih vremena.

avatar
Dorotej
Friday, 29.11.2019
14:49

"Gospodine Pixi" slažem se 100% sa vama. A ni Milunović, Jevtović, i slične "perle" ne zaslužuju sveti Zvezdin dres.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 30.11.2019
12:21

Srećna pojačanja zvezde svima koji slave. Seti se kako smo se lepo slagali letos dok su dolazili, i vi i ja, svi smo bili zadovoljni, a sada se opet slažemo da su prevare, ali sada sam zadovoljan samo ja :D

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 29.11.2019
15:14

Ja ovde pricam o strancima sto je i poenta ove price Gospodine Dorotej.

avatar
Südkurve München
Friday, 29.11.2019
13:15

Neka nam bude sa srecom i da odu Kanjas, La Para

avatar
Old_school
Friday, 29.11.2019
12:55

Da, velika rekonstrukcija, otici ce Kanjas. I mozda, ali mozda Zander i Boaci. U praksi, nece niko, jer smo kupili polovnjake od 35 godina, preplatili ih i sad ne znamo stabsa njima. Sa druge strane, Terza je od klinaca koji su igrali LS prosle godine prodao sve sto je mogao, a tako ce biti i ove. Jer Miloje nema poverenja u decu. Za 500k, ta deca bi poginula na terenu. Al na zalost niko ne snosi odgovornost za ocajan prelazni rok, gde su milioni potroseni, tj baceni, a rezultati su za plakanje. Jer niko od ovih tzv pojacanja nije doprineo ulasku u LS.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 30.11.2019
12:25

Vidim da su neki od navijača zvezde progledali kao u španskoj seriji, ali važno da jesu, međutim tek su progledali i još nisu dovoljno videli. Zar ne vidite čime se bavi i šta radi klub za koji navijate i koji podržavate. Zar vi podržavate da se zbog 3 odložene utakmice odloži celo kolo tako da zvezda izbegne gostovanje na Banovom Brdu, a da na to teško gostovanje ide tek pošto renovira ruinirani tim koji su letos sastavili i s kojim pokušavaju da ukradu još jednu titulu Partizanu. Jel vam takve titule trebaju? Niko ne plaća ovakve neregularnosti da se pomeri celo kolo zbog zvezdinog potencijalnog poraza, a ko zna, možda i veće bruke na Banovom Brdu, tako vama ne treba plaćena titule, jel tako?

avatar
Dorotej
Friday, 29.11.2019
12:21

Baš me zanima ko će te igrače da uzme i bez obeštećenja. Da za ono s*anje od igre Kanjas dobije platu 500.000,00 EUR, to ima samo u Srbiji. Ja bih pozvao na odgovornost ljude koji su angažovali takve igrače, a prodavali našu decu. Problem je da više njih "ima prste u marmeladi" pa do takve katarze, koju Zvezda treba, neće doći.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 30.11.2019
12:20

Preciznije to samo ima u zvezdu jer niko osim zvezde i još par igrača u Partizanu ne dobija ni približnu platu od 500 000 €, ali tih par igrača u Partizanu donose mnogo više novca klubu od uloženog, dok je zvezda puna milionera, a jedino može da proda tenk ukoliko proradi.