Zvezda za dva dana počinje novi pohod ka LŠ! Uporedite OVAJ TIM sa prošlogodišnjim iz dvomeča sa Suduvom!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.07.2019.
10:59
Izvor: Sportske.net

Koliko je Zvezda napredovala od prošlog leta?

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Pripreme su završene i već u utorak od 20 časova u Marijupolju, Crvena zvezda startuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Protivnik joj je od prošle sezone veoma dobro poznat, litvanska Suduva, kojoj je srpski šampion pre godinu dana, ali u drugom kolu kvalifikacija ''spakovao'' ukupno pet golova (pobede od 3:0 i 2:0).

Taj rezultat bio je utoliko značajniji, jer je Suduva prethodno napravila senzaciju, izbacivši favorizovani kiparski APOEL.

S obzirom da je Zvezdin protivnik isti, prilika je da uporedimo Zvezdin sadašnji sastav sa onim koji je protiv Suduve nastupio pre godinu dana.

Na primer, pobedu na ''Marakani'' od 3:0 (strelci Ebislio i Radonjić x2) protiv litvanskog predstavnika ostvarila je postava: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Milić, Ebisilio, Radonjić - Ben. U revanšu u Litvaniji, umesto Ebisilija je starter bio Slavoljub Srnić.

Kada je u pitanju predstojeći duel, čini se da je startnih 11 koje će Vladan Milojević izvesti na teren uglavnom već poznato. S obzirom da su tri pojačanja iz inostranstva (Kanjas, Tomane, Žander) stigla prilično kasno, teško je očekivati da bi neko od njih mogao odmah da bude starter, eventualno Kanjas, koji je koliko-toliko ''zakačio'' finiš priprema u Austriji, a treba dodati i da je golman Milan Borjan proveo početak leta sa reprezentacijom Kanade na Gold Kupu.

Prema tome, očekivani sastav bi mogao da izgleda ovako: Popović - Gobeljić, Babić, Milunović, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Ivanić, Marin - Boaći.

Uz činjenicu da Zvezda za razliku od prošle godine u kvalifikacije ulazi sa tako kvalitetnim vezistom kakav je Marko Marin, jasno je koliko je prošlogodišnje učešće u Ligi šampiona doprinelo dodatnom jačanju Zvezdinog sastava.

A tek ako bi i ovog leta ponovili prošlogodišnji uspeh...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Sunday, 07.07.2019
20:52

Pitanje je samo, da li ce Zvezda imati onoliko srece kao prosle godine.

avatar
kizito
Sunday, 07.07.2019
13:03

Za nijansu jači ovogodišnji i to samo zbog Marina

avatar
Goran V
Sunday, 07.07.2019
12:18

Podsetili ste me sad na Nemanju Milića. Dobar igrač, izuzetno fizički snažan, dobar šut, dobar centaršut, solidna tehnika. Na žalost, za njega nije bilo mesta u ovoj Zvezdi. Valjda zato što je ofanzivan, što hoće da da gol, a mi igramo neki defanzivni fudbal. Više se trudimo da ne pogrešimo nego da igramo fudbal. Mislim da će nam se to jednog dana osvetiti. Svaka čast Miloju i hvala mu za Ligu UEFA i Ligu šampiona ali fudbal nam je čista dekadencija. Jedan kreativan igrač, kao što je Jovančić, je potpuno ugušen u ovom sistemu. Golove teško dajemo a centarfora skoro da nemamo. Boaći dugo van forme, Joveljića prodali, Pavkova prodajemo a Tomane nije centarfor kako ga naši mediji predstavljaju nego neki ofanzivni vezni, poput Bena.
Videćemo kako će sve to izgledati, nadam se prolazu bar u Ligu UEFA, imali smo sreće na žrebu. Ipak, ako ne promenimo doktrinu (što se verovatno neće desiti) ne piše nam se dobro.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 07.07.2019
12:11

Napred Zvezdo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore.

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 07.07.2019
11:52

Klasican buvljak od kluba.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 07.07.2019
12:24

Sampion Evrope i sveta, najtrofejniji srpski klub. Ako je takav klub buvljak, sta su tek neki koji u Srbiji zavrsavaju kao treci na tabeli ? xd

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 10.07.2019
02:13

Ne po tvojim laznim, izmisljenim parametrima, nego realno, po pravim podacima i informacijama ? :D Crvena Zvezda zvanicno ima 61 trofej, partizai 44. Sto se derbija tice, Zvezda ima 109 pobeda u svim medjusobnim utakmicama ako racunamo i ostale, a partizai 79. Ako gledamo samo prvenstvo, Zvezda ima 64, partizai 46. Zvanicni podaci. Ali ti nastavi da zivis u svom imaginarnom svetu i da izmisljas, to mozes koliko god zelis. :D

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 07.07.2019
14:36

Ma, sampioni lige Neptuna i Saturna, jos samo sa Plutonom niste igrali:-)) I vi ste bili treci jedne sezone iako vas niko nije potkradao, jesi li to zaboravio ili si tad jos isao u osnovnu skolu? Jos smo vas i upropastavali u Derbijima, niste nam prkosili i nista niste mogli da uradite kad god bismo se sastali, bili ste kao jedan miran otirac:-D

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Sunday, 07.07.2019
13:25

Doveli ste 41 igraca dzabe,sta dalje komentarisati 😁