Zvezdan Terzić: "Ovo mi ne liči na Petrića, uprava Partizana ga uvukla u mulj kojem ne pripada"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 31.10.2022.
08:15
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Ne slaže se s trenerom najvećeg rivala.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je za "Žurnal" o aktuelnim temama, a između ostalog i o poslednjim izjavama trenera Partizana Gordana Petrića.

Strateg crno-belih je pre nekoliko dana u najavi susreta sa niškim Radničkim kazao da su Crvena zvezda i Partizan najveći problem srpskog fudbala. Terzić se ne slaže s tim i sumnja da su to zaista Petrićeve reči.

"Ne liči mi na njega. Dugo Petrića znam kao sportistu i džentlmena. Ovo rukovodstvo ga je uvuklo u mulj kojem ne pripada. Nije to njegova retorika. Gordan je nešto lepo što se desilo srpskom fudbalu, umeren je čovek. Ne može u isti koš da stavlja Zvezdu i Partizan. Šest godina dominira i osvaja titule, uspešna je u Evropi, a Partizan je neuspešan. Bez obzira što je Partizanov čovek, ne bi trebalo tako da priča. Što kaže naš narod: krivo sedi, ali pravo besedi", kaže Zvezdan Terzić.

On se potom nadovezao na tu konstataciju ističući da ne vidi zašto bi Crvena zvezda bila ikakav problem.

"Možda je Partizan problem i njima treba alibi pred navijačima, jer su neuspešni. Ne može Zvezda biti problem srpskog fudbala kad se Zvezda rezultatima sa 210. mesta rang liste UEFA popela na 34, odigrala 84 velike utakmice u Evropi, uzela toliko koeficijenta da šampion ide direktno u Ligu šampiona, a drugi u kvalifikacije, klubovima donela da dele 25 miliona evra. Crvena zvezda je nešto najlepše što se dogodilo srpskom fudbalu i ne može da bude problem. Izjava Petrića je neutemeljena, neargumentovana i neprimerena. Ne liči mi na njega".

Na pitanje da prokomentariše "pudlice i lavove“ iz Petrićevog repertoara, čelnik crveno-belih je rekao:

"Nije to njegov rečnik, neko mu je poturio. Razumem potrebu da se opravdaju pred navijačima, jer su neuspešni. Treba im opravdanje i neprijatelj, ali neprimereno je da sportista Gordan Petrić to izgovori", podvukao je Terzić.

Crvenu zvezdu naredni meč očekuje u četvrtak protiv Monaka na gostovanju, a kvota na pobedu crveno-belih iznosi čak 4.80 u AdmiralBetu. Koliko ste hrabri?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djordja
Monday, 31.10.2022
08:36

O jos jedan hvalospjev velikog pregaoca Terzica, al je to uspjesan biznismen, jadna nam majka