Zvezdin gol u Novom Sadu neregularan? Evo šta kaže sudijski ekspert!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 25.08.2020.
21:07
Izvor: Sportske.net

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Sudijski ekspert Igor Radojčić je govorio o spornim situacijama u prethodnom kolu, a u centru pažnje jeste utakmica Crvene zvezde i Proletera.

Prvo je ponovio ono što smo slušali par dana nakon utakmice, tiče se penala koji su tražili igrači Proletera.

"Nije bilo jedanaesterca za Proleter, jer je igrač Zvezde Katai sa namerom da izbaci loptu, odigrao glavom i pogodio sebe u ruku, a to se po pravilima iz 2019. godine ne sankcioniše kao kazneni udarac. Da ga je lopta pogodila u bilo koji deo tela, iz nehata, pa u ruku, onda bi se dosudio kazneni udarac. I to ne važi u slučaju napadača, jer se tada svaki kontakt sa rukom sudi"
, rekao je Radojčić.

Onda se osvrnuo na situaciju u kojoj je Zvezda stigla do pobede.

"Što se tiče situacije iz koje je Crvena zvezda povela, ne vidim osnova za prekršaj i ne bih ga dosudio. Jer je igrač pao tek posle nekoliko metara. Uz to, prilikom izvođenja prekida, nisu ispoštovana pravila. Prvo, živi zid se podrazumeva kada je u njemu tri ili više igrača tima koji se brani. Ako je tako, onda igrač suprotne ekipe mora da bude minimum na metar udaljenosti od živog zida, što ovde nije slučaj. Gol je morao da bude poništen i dosuđen indirektan udarac za Proleter", kaže Radojčić.

Pored svega, Radojčić ipak ističe i da je Crvena zvezda oštećena na ovoj utakmici pošto je nedosuđen kazneni udarac prilikom duela u kom je Pankov završio na zemlji.

baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 29.08.2020
10:07

Само ви водите медијску кампању против Звезде али тако се титуле више не могу да освоје. Прошла су та ваша времена кад сте све узимали на муфте.

avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 26.08.2020
09:18

Igore koliko te placaju za te izjave.

avatar
magister
Tuesday, 25.08.2020
22:51

Tužan komentar penala. Stvarno tužan. Da li taj sudija Radojčić zna (posle toliko godina iskustva) da se u fudbalu sude i namerni i slučajni prekršaji? Naravno da zna. Pritom, objašnjenja u pravilima služe sudijama kao pomoć, a nikad nije prestalo da važi da se prekršaj sudi i kad je slučajan i kad je nameran (nameran se sancioniše i kartonom), a u slučaju Katajia, činjenica da su mu ruke bile raširene i iznad ramena ukazuju na verovatnoću da je imao neku nameru, jer to nije prirodan položaj, osim ako povremeno tako ne leti, a osim toga se vidi i pokret ruke prema lopti - i obe te činjenice su opisane u najnovijim pravilima (pokret ruke i ruka iznad ramena) kao one kod kojih se - sudi prekršaj (zato što obe ukazuju na verovatnoću da se radi o nameri).

Bilo bi lepo da i ti konsultanti koji se pozivaju da komentarišu, ali i novinari koji s njima razgovaraju - pročitaju prethodno pravila i da novinar u ovakvoj situaciji - pročita komentatoru ovo što sam gore napisao iz pravilnika, pa da ga pita, zar ne piše i to u Pravilniku? Ali, naši će novinari pročitati neke bizarnosti, npr. čija je tetka bila atletičarka ili u koju je školu išao neki igrač ili tako nešto nebitno, u pripremi prenosa, a neće pročitati pred prvenstvo, pažljivo, Pravilnik, pa da mogu da pitaju argumentovano. Novinarstvo nam je zaista dno. Okupatorska propaganda.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 25.08.2020
22:22

radnički pokraden za penal, novi pazar za zvezdanaesterac, mačva za gol zvezda iz ofajda, proleter za neregularan gol zvezde iz nepostojećeg prekršaja i tako od sezone 2013/14 ne staju. Timu sveta ne bi bilo dozvoljeno da bude prvi od sezone 2016/17 kada im je Partizan ispred nosa uzeo njima nameštenu titulu i od tada nekadašnje "zvezdino proleće" počinje u julu i traje skoro do juna, traje ceeele sezone, a u Evropi traje bar dok ne počne grupna faza.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 28.08.2020
14:02

Najranije od sezone 2012/13.

avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 25.08.2020
22:16

Ovaj prica sve sto mu drugi kazu. Bruka i sramota od kluba i njihovog marketinga.

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 25.08.2020
21:49

Ko je sumnjao?

avatar
Petar Petar
Tuesday, 25.08.2020
21:25

I opet ta prica o tome kako je Katai pokusao da izbaci loptu. ZNACI NI NA KRAJ PAMETI MU NIJE BILO DA LOPTU IZBIJE VEC DA JE STOPUJE, pogresio je covek, ili jednostavno ne zna i napravio je cist penal. Ne razumem kako neko za ovu situaciju moze da kaze da je pokusao da izbije loptu i napucao sebe, veze nema. Ko jos izbija loptu glavom sa rukama u ravni sa glavom? Ja takav potez kod izbijanja nikad nisam video.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 25.08.2020
21:10

1) Nije tacno, 2) tacno, 3) tacno- dakle, realan rezultat na kraju je trebalo da bude 1:1.