Zvezdina deca blistaju u "ligi bivših superligaša"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.11.2018.
17:13
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Potez koji su čelnici FK Crvena zvezda povukli pred početak nove sezone pokazao se kao pun pogodak.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U pauzi između dve sezone rukovodstvo FK Crvena zvezda donelo je odluku da omladinci koji su osvojili titulu šampiona Srbije nastave fudbalsko stasavanje u Grafičaru.

Većina tih momaka imala je pravo nastupa za omladinski tim i ove sezone, mogli su da igraju grupnu fazu Lige šampiona, ali je odlučeno da se pod vođstvom trenera Milije Žižića "kale" u seniorskom fudbalu.

"Pred nama je period tokom kojeg ćemo napraviti rezime i osvrnuti se na učinjeno. Jesam zadovoljan, ali nisam se zadovoljio ostvarenim do sada. Uzimajući u obzir cilj postavljen na početku sezone, a on je da paralelno razvijamo mlade igrače i da se takmičimo, raduje me urađeno. Napredak je očigledan, momci su na znatno višem nivou nego što su bili u julu i sa pravom mogu reći da smo ostvarili cilj", kaže nakon prvog dela sezone Žižić.

Seniorski tim Grafičara takmiči se u Srpskoj ligi Beograd u kojoj na kraju jesenjeg dela sezone zauzima visoko treće mesto.

"Tokom svih 15 kola smo bili ekipa koja je želela da igra fudbal, nametnuli smo svoj stil, igrali napadački i za pobedu. Rezultat je obično dolazio kao plod pristupa, ukoliko ne pobeda, onda remi, a izuzetak je samo jedan poraz koji nas je na kraju koštao jesenje titule. U takmičarsku sezonu smo ušli kao najmlađa ekipa, satkana od igrača rođenih 1999. i 2000. godine, neretko nastupajući sa sedam ili osam bonus igrača u startnoj postavi što je veliki izazov i ogromno bogatstvo za Crvenu zvezdu i Grafičar", dodaje Žižić.

Srpska liga Beograd verovatno je i najkvalitetnija u ovom rangu takmičenja. Mnogi je zovu "ligom bivših superligaša", odnosno klubova koji su se u prošlosti takmičili u najjačem rangu.

Pored OFK Beograda tu su još BSK Borča, Radnički iz Obrenovca, Radnički sa Novog Beograda i Zvezdara.

"Srpska liga Beograd je veoma interesantna. Sijaset je igrača na zalasku karijere, sa internacionalnim iskustvom i mi smo u prilici da protiv prekaljenih fudbalera pokušamo da malo brže sazrimo", zakljućio je Žižić.

Treba reći i to da je Grafičar jedini klub u ligi koji ima četvoricu reprezentativaca i da će na proleće nastaviti borbu za plasman u Prvu ligu Srbije sa Kolubarom iz Lazarevca i IMT-om sa Novog Beograda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DekiStankovic5
Thursday, 29.11.2018
18:32

Tako treba,da je Joveljic bio pametan da je otisao u Rad da se kali I skuplja minute a ne ovako,ali ajde.