Zvezdina legenda sumnja u uspeh Terzićeve ideje

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 14.05.2020.
22:21
Izvor: Sportske.net, Nova.rs

Želja je jedno, realnost može biti sasvim nešto drugo...

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

U poslednjih nekoliko dana dosta se komentariše predlog Zvezdinog generalnog direktora Zvezdana Terzića, koji se zalaže za regionalnu ligu u kojoj bi učestvovali klubovi iz Srbije, Bugarske, Rumunije i Mađarske.

Među reakcijama se izdvojio i komentar legendarnog fudbalera Crvene zvezde Miodraga Belodedića, koji je u razgovoru za ''Nova.rs'' izrazio sumnju u realizaciju ove ideje. Pre svega, zato što bi to morala da aminuje i UEFA.

''Ne znam kako bi to bilo izvodljivo. Verovatno bi bilo neophodno da se formira savez, što otvara pitanje da li bi UEFA aminovala takav korak, kao i ko bi rukovodio takmičenjem.

Ne znam da li bi Evropska fudbalska unija dozvolila odvajanje dela Balkana i na koji način bi učesnici stizali do evropskih kvalifikacija'', pita se Zvezdin stub odbrane iz zlatne generacije 1991.

On dodaje i da finansijski klubovi u ovom regionu baš i ne stoje dobro, što je još jedna velika prepreka.
-
Bundesliga

''Zemlje su u lošem stanju i regionalna liga je teško izvodljiv projekat'', ponavlja Belodedić.

Naravno, i on bi rado video jednu takvu ligu, ali...

''Sama zamisao je veoma lepa, uživao bih da vidim Zvezdu u Bukureštu. Ipak, situacija je veoma loša, nema publike na stadionima, pao je fudbal i interesovanje za njega.

Narod gleda utakmice od kuće, nismo mi poput Francuza ili Španaca da imamo naviku da odemo na stadion, sednemo na svoje mesto i uz piće podržimo voljeni klub'', zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke