Zvezdina obrnuta proporcija - U napadu 14, u odbrani šest igrača

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.07.2022.
11:47
Izvor: Sportske.net

Čitav jedan tim, pa i više od toga, mogu da se sastave samo od navalnog dela Zvezdine ekipe.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda je i dalje aktivan na polju transfera, ali se sada posle četiri dolaska, očekuje i poneki odlazak.

U timu Dejana Stankovića vlada disproporcija kada je o igračkom kadru reč. Nema sumnje, tim je vrlo kvalitetan, posebno u ofanzivnom pogledu, no za ozbiljne evropske poduhvate, teško je sa sigurnošću tvrditi da dovoljno biti potpuno napadački orjentisan.

U prilog tome ide i podatak da Crvena zvezda u svojim redovima trenutno ima čak 13 ofanzivaca! Istina, neki od njih su van prvog plana, ali su i dalje tu, na spisku fudbalera koje Dejan Stanković u perspektivi ima. Krenućemo redom, od dvojice najboljih - Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija. Tu je Milan Pavkov koji se nametnuo kao starter na minulim pripremama i u prva dva susreta srpskog šampionata, a zatim su tu najnovije pojačanje Aleksandar PešićOsman Bukari, Nemanja Motika, Stefan Mitrović, Vladimir Lučić, El Fardu Ben, Vladimir Lučić,  Ibrahim Mustafa, Ohi Omoijuanfo, te sa strane odloženi Rišairo Živković i Filipo Falko.

Dakle, Crvena zvezda samo od igrača koji pokrivaju poslednju trećinu terena može da sastavi startnu postavu! Malo se ekipa može pohvaliti sa ovakvim napadačkim arsenalom i iz tog razloga Dejan Stanković je prinuđen da organizuje utakmice između takmičarskih kako bi svi dobili šansu da se prikažu i zaigraju. Stoga bismo trebali da očekujemo odlaske u narednim danima i sedmicama. Prevashodno, Falka i Rišaira, a potom možda i mlađih igrača poput Lučića koji bi mogao na pozajmicu, te Ibrahima Mustafe. Govori se i o prodaji nekog od špiceva - Milana Pavkova i Ohija Omoijunafa. 

Za realno je očekivati da klupski menadžment izađe na tržište i ojača odbranu jer na tom delu terena za sada imaju samo šest fudbalera: Marka Gobeljića, Milana Rodića, Aleksandra Dragovića, Strahinju Erakovića, Stefana Lekovića i Radovana Pankova. Ako znamo da bi Strahinja Eraković krajem leta mogao da bude prodat, onda to znači da će Aleksandar Dragović dobiti novog partnera, a u poslednjih nekoliko dana klub vodi pregovore sa Nemanjom Milunovićem, dok se spominje i Nikola Maksimović koji bi voleo da se vrati.

Bekovske pozicije su deficitirane, posebno ona kraj desne aut-linije gde su prošle sezone bili Kristijano Pićini i Milan Gajić. Sada nema nijednog, a ni bilo kakvog ulaznog imena umesto njih. Dejan Stanković je na prethodnoj utakmici na toj poziciji koristio Nikolu Stankovića, a tu je i Marko Gobeljić. Sportski direktor Mitar Mrkela rekao je da razloga za brigu nema jer Eraković može da pokriva tu poziciju podjednako dobro kao i štopersku...

U svakom slučaju, prelazni rok ne može biti gotov za srpskog prvaka. Ali, da li će popuniti pozicije na kojima vlada nedostatak?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke