Zvezdina ''šetnja'' kroz Novi Pazar

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.09.2021.
17:49
Izvor: Sportske.net

Lagana uvertira za duel sa Ludogorecom u četvrtak.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su se vratili na teren posle mini-pauze izazvane stomačnim virusom.

Crveno-beli su danas gostovali u Novom Pazaru, gde su u meču jedanaestog  kola lako i ubedljivo trijumfovali rezultatom 4:0.

Meč je odigran pred praznim tribinama, jer Pazarci i dalje izdržavaju kaznu zbog incidenata tokom susreta sa Partizanom, a već posle tri minuta igre mreža domaćeg tima se večeras zatresla.

Zvezda je iznudila korner sa leve strane, lopta je išla na prvu stativu odakle je Dioni glavom prosledio ka Dragoviću, a Zvezdin štoper sa nekih šest metara pogađa mrežu golmana Vujanca - 1:0.

Zvezda je potpuno kontrolisala dešavanja na terenu i vrlo brzo je suplirala prednost, ponovo posle prekida. Igrao se 14. minutu meča, gosti su iznudili slobodan udarac na dvadesetak metara iskosa sa leve strane - idealna pozicija za Kataija koji šalje neodbranjiv udarac u gornji desni ugao - 2:0.

Domaći su bili bezopasni, ni drugi gol ništa bitnije nije promenio u odnosu snaga na terenu, a Zvezdina bolja igra došla je do izražaja i u 20. minutu, kada je Falko na dvadesetak metara od gola prosledio loptu za Sanoga, a vezista srpskog šampiona snažim i preciznim udarcem pogađa za velikih 3:0.

Bilo je još prilika za Zvezdu do kraja poluvremena, a najbolju je imao Katai čiji je udarac glavom zaustavio golman Vujanac.

Početak drugog dela igre nije bio preterano zanimljiv, ali Zvezda je potom počela ponovo da steže obruč oko gola Pazaraca.

Gelor Kanga je u 60. minuitu pripretila preko Kange koji je odlično šutirao sa oko 25 metara, ali je golman Vujanac uspeo da tu loptu izbije u korner.

Tri minuta kasnije još bolja prilika za Rišaira Živkovića koji je uspeo da se odlobodni čuvara u kaznenom prostoru domaćih, gađao je donji levi ugao, ali je Vujanac još jednom odlično intervenisao.

I onda, u 65. minutu meča, Dioni ulazi u kazneni prostor, bio je jedan na jedan sa golmanom Vujancem koji obara napadača Zvezde i sudija Lazar Lukić pokazuje na belu tačku. Sa Zvezdine klupe je stigla naredba da dioni izvede taj penal kako bi povratio golgetersko samopouzdanje, ali je njegov udarac zaustavio golman Vujanac. Međutim, usledila je analiza u VAR sobi i odluka da se jedanaesterac ponovi, jer je Vujanac ranije izašao sa gol-linije.Iz drugog pokušaja Dioni je bio uspešni, golman diomaćih se ovoga puta nije ni pomerio, a lopta je otišla pod prečku za konačnih 4:0.

Do kraja je i Kanga mogao da se upiše u strelce, ali je još jedan njegov ''projektil'' bio zamalo neprecizan.

Zvezdi je ovo sedma pobeda iz devet utakmica, nalazi se na drugom mestu na tabeli sa 23 boda, a Pazarci su i dalje pretposlednji sa sedam osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke