Zvezdinih 11 je predvidivo, hoće li Monako biti preofanzivan?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 21.10.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Predikcija timova za sutra.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju sutra ekipi Monaka na stadionu "Luj Drugi" u trećem kolu Lige šampiona.

Nakon dva poraza od Benfike i Intera, tim Vladana Milojevića očekuje novi gigantski izazov u vidu trenutnog lidera francuskog šampionata - Monaka. Kadrovski problemi ograničavaju stratega Crvene zvezde u popriličnoj meri. 

Omri Glazer nije doputovao u Monte Karlo, baš kao ni Vanja Drkušić, dok se protiv niškog Radničkog povredio i Jegor Prucev. Tako je poprilično jasno kako će izgledati poslednja linija ekipe srpskog šampiona. Marko Ilić će se naći među stativama, dok će ispred njega delovati Jung-Vu Seol, Naser Điga, Uroš Spajić i Milan Rodić. To nije odbrana koja sama po sebi donosi sigurnost, posebno ne na bočnim pozicijama, tamo gde će Monako uglavnom gađati prostor. Ni statistika ne ide u prilog Crvenoj zvezdi koja od 2018. godine, odnosno na poslednjih 16 mečeva u Ligi šampiona, nije sačuvala svoju mrežu. Ali, Monako je još lošiji u tom segmentu, te su primali gol na čak 23 minula duela u elitnom takmičenju.

I vezni red je poprilično izvestan sa Timi Maks Elšnikom i Radetom Krunićem, ispred kojih će se nalaziti Andrija Maksimović na kojeg Crvena zvezda može i hoće da se osloni u ovakvim utakmicama. Prilika da ga Evropa dodatno upozna uprkos het-triku koji je postigao konkurent za poziciju Luka Ilić u minulom meču sa Radničkim.

Monaku se vratio prvi golman Radoslav Majecki, zbog povreda nema Folarina Baloguna, Mohameda Salisua i Edana Diopa. Nekako je nedoumica da li će Adi Hiter početi sa Takumijem Minaminom na desnom krilu ili će od starta krenuti Magnes Aklijuš, te je i Aleksandr Golovin i njegovo učešće od prvog minuta pod znakom pitanja. Bilo bi preofanzivno da Hiter krene bez Golovina, sa Minaminom koji deluje iza Emboloa, dok bi na krilima bili Aklijuš i Ben Segir.

MONAKO: Majecki - Vanderson, Singo, Kerer, Enrike - Kamara, Zakarija -Minamino (Aklijuš), Golovin, Ben Segir - Embolo.

ZVEZDA: Ilić - Seol, Điga, Spajić, Rodić - Elšnik, Krunić, Maksimović - Olajinka, Silas - Šerif.

Iz Monte Karla: Nemanja Janošev

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke