Zvezdinih 11 za derbi - Stanković nema dilemu, šta je to raščistio?

Autor: Nemanja Janošev
subota 26.02.2022.
20:57
Izvor: Sportske.net

Prema njegovim rečima, Dejan Stanković nema sumnju koji će tim istrčati sutra. Ima više opcija, ali se jedna nazire kao najrealnija.

Pedja MilosavljevicSTARSPORT/2022
Pedja MilosavljevicSTARSPORT/2022

Povezane vesti

Fudbalere Crvene zvezde sutra od 18 sati očekuje derbi okršaj Super lige Srbije s Partizanom na stadionu "Rajko Mitić".

"Večiti derbi", prvenstveni broj 166. biće borba za život ili smrt iz perspektive Crvene zvezde. Šampionat nije sutra gotov ma šta god da se desilo, ali činjenica je da bi u slučaju poraza od Partizana bili u izrazito nepovoljnoj poziciji da odbrane titulu prvaka Srbije.

Crvena zvezda ove sezone ne pruža partije na nivou prošle kampanje, posebno u domaćim okvirima, a nisu impresionirali ni u jednoj od tri dosadašnje utakmice otkako su se vratili sa priprema. Slavili su protiv Čukaričkog sa 3:0 na stadionu "Rajko Mitić", a potom su posle penala bili bolji od niškog Radničkog da bi teškom mukom, pogotkom Milana Pavkova u 86. minutu srušili Proleter u Novom Sadu. Igrali su tri utakmice praktično na domaćem terenu. Osim prve dve pred beogradskom publikom, u duelu sa Proleterom su tri tribine "Karađorđa" navijale za aktuelnog prvaka Srbije, ali crveno-beli nisu ubedili u dominantan nastavak sezone.

Stanković je u tim susretima isprobavao nekoliko taktičkih zamisli. Protiv Čukaričkog je pokušao sa dvojicom najisturenijih u vidu Ohija Omoijuanfa i Milana Pavkova i obojica su uspela da se upišu u listu strelaca. Već protiv Radničkog nekoliko dana potom, a ubrzo i u susretu sa Proleterom, napad je predvodio Norvežanin.

Ono što je očigledno, Stanković neće menjati nosioce igre koji su na svakom duelu do sada nastupali. Tu se misli na kapitena Milana Borjana, zatim Aleksandra Dragovića, Milana Rodića, Gelora Kangu, Sekua Sanoga, Mirka Ivanića i Ohija. A nema sumnje da se na ovu listu moraju dodati Strahinja Eraković koji potpuno zasluženo uživa veliko poverenje popularnog Mistera ove sezone, te Aleksandra Kataija čije su noge bile na poštedi veći deo utakmice sa Radničkim u Kupu. Iako se još uklapa, Kristijano Pićini će biti rešenje na desnom beku.

Najveća dilema Dejana Stankovića ogledala se u ofanzivi, odnosno da li će u derbiju, na kojem mora i želi da ide na pobedu - igrati sa dvojicom napadača Ohijem i Pavkovom. Utisak je da će ipak visoki Begečanin meč početi sa klupe i u slučaju da "zaškripi" trebalo bi da bude opcija za nastavak. On zna kako se daju golovi Partizanu, činio je to u više navrata i svakako ne bi bilo iznenađenje ukoliko započne pokraj Ohija. No, realnije je da Stanković krene u formaciji 4-2-3-1 sa Benom na desnom krilu. Kapiten Komorskih Ostrva imao je manjih poteškoća poslednjih dana, Falko se takođe nudi kao opcija...

Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Katai, Ivanić, Ben - Ohi.

Postoji i opcija broj dva koju svakako ne smemo izostaviti, a to je formacija sa dvojicom napadača prema čemu bi Kanga pokrivao nešto više desnu stranu terena, dok bi Ivanić, što mu više prija, napadao više sa leve strane i po sredini rotirajući se sa Kataijem. No to ostavlja rizik na sredini gde bi Partizan lako mogao da stiče prednost zahvaljujući kreativnom veznom redu:

Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo - Katai, Ivanić, Kanga - Pavkov, Ohi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke